Rozenburg heeft in de eerste bekerwedstrijd tegen Maasdijk de winst niet weten te pakken. Uiteindelijk werd het 3-3 en was het voor de thuissupporters toch nog wel een leuke wedstrijd. De meegereisde Rozenburg supporters zullen minder te spreken zijn. Niet zozeer over het vertoonde spel, zeker het eerste half uur, maar over de kinderlijke manier waarop de ploeg van Peter-Marcel Nauta de doelpunten weggaf.

“Met alle respect voor de tegenstander, maar dit mogen we nooit weggeven”, vond ook aanvoerder Bryan van der Laan. “We komen twee keer met twee doelpunten voor en weten dat niet vast te houden. We maken goede goals komen goed voor en ik weet niet hoe het komt, maar dan wordt het onrustig, gemakzuchtig, en we gaan achteruitlopen. Dan roep je het over jezelf af. Begint met overal te laat zijn. Dan die eerste goal van Maasdijk, dat mag een ervaren speler als Jordie (de Groot, red.) natuurlijk nooit overkomen. Geen risico en wegrossen die bal. Dan komen ze op 1-2 en krijgen ze toch weer hoop. We hebben zeker twee tot drie grote kansen gehad en als we die scoren speel je zo’n pot makkelijker uit. Daarna komen we goed op 1-3 en zakt het helemaal in. Als we deze gewoon winnen en met de volgende tegenstander thuis (WFB, red.) heb je een rondje verder in eigenhand. Nu is er ook nog niets verloren, maar toch.” Rozenburg begon goed aan de wedstrijd. Coach Nauta had voor de zelfde spelers gekozen als bij de laatste oefenwedstrijd tegen DJS. Jeroen Brobbel op de rechtsback plaats en Stefan van Es als linkerspits. Stefan van Es moet, als we de trainer goed beluisteren die positie naar eigen inzicht proberen in te vullen. Stefan is niet het type Floris van den Heuvel, maar zeker een bruikbare speler op die positie. Al in de 6e minuut kwam Rozenburg op voorsprong. Na een snel genomen vrije trap van Paul Santra was de eerste treffer voor Nick de Bil, 0-1. Thuisploeg Maasdijk had niet gelijk een antwoordt maar in de 13e minuut moest Jeroen Brobbel, doelman Wouter Bloodhooft toch even bijstaan door een bal van de lijn te halen. Rozenburg voetbalde in die periode meer dan goed en leek de ploeg af te stevenen op een makkelijk middagje waar coach Nauta ook moet hebben gezien dat de trainingsarbeid op het veld werd vertaald. Ook de 0-2 was omrand door schoonheid. Bethslot Woldeamanuel passeerde een paar verdedigers of ze er niet stonden en bracht Nick de Bil in een riante scoringspositie. Voor de tweede keer had de doelman van de thuisploeg geen kans. Een minuut later was er weer hoop voor de thuisploeg. De ervaren Jordie de Groot in de fout. “Inschattingsfout van mijn kant”, draaide de routenier er niet omheen. “Wilde het voetballend oplossen door de bal netjes terug te koppen naar Wouter ( Bloodhooft, doelman Rozenburg, red.), maar die kopbal was te zacht. In het vervolg over de hekken zo’n bal zeker met een 0-2 voorsprong.” Doelpuntenmaker voor Maasdijk de van Westlandia gekomen Steef Bron. Na de tegentreffer moest de ploeg van Peter-Marcel Nauta nog een tegenvaller incasseren. Pareltje aan de rechterkant Bethslot Woldeamanuel kreeg een verschrikkelijk, onnodige, schop tegen zijn enkel. Scheidsrechter deed het af met geel alhoewel een andere kleur zeker niet had misstaan. Gelukkig was het voorval vlak voor de rust en kon Nauta de rust even afwachten om beslissingen te nemen over een eventuele vervanging.

Na de rust kwam Bethslot toch uit de kleedkamer. In de 55e minuut bekroonde het Rozenburg talent zijn prima spel in Maasdijk met een even zo mooie treffer. Bethslot stuurde een paar verdedigers het bos in en zette Rozenburg op 1-3. Wedstrijd gespeeld moet ook het publiek hebben gedacht en coach Nauta haalde uit voorzorg Woldeamanuel naar de kant voor Jeffrey Bokma. “Mijn enkel is nog wat stijf”, vertelde Bethslot Woldeamanuel 20 uur na de wedstrijd. Gelijk goed gekoeld na de wedstrijd en thuis ook weer. Niks ernstig, dus dat komt wel goed.” Rozenburg dacht de wedstrijd verder uit te kunnen spelen maar kwam van een koude kermis thuis. De ploeg van trainer Richard Kraijenbosch, Maasdijk, had andere plannen. Geholpen door de verdediging van Rozenburg was het Stef Bruinen die zag dat een bal rustig door de hele verdediging van Rozenburg mocht doorrollen en kon hij bij de tweede paal weer de trekker overhalen en zijn ploeg terug in de wedstrijd brengen. In de 75e minuut was gelijk en was het weer Steef Bron, dit keer met een prachtige kopbal in de kruising. Rozenburg moest een tandje bijzetten om niet met lege handen naar West te moeten terugkeren. De 3-3 werd over de streep getrokken maar wat deed Rozenburg zichzelf te kort. Een ploeg die met honderd procent concentratie en dat 90 minuten lang in dit bekertoernooi zeker een rondje verder kan komen. De kans op aansprekende tegenstanders is dan groot, en niemand minder dan Peter-Marcel Nauta kan, uit ervaring, dat zijn ploeg vertellen.

Foto’s v.b.n.o.: Invalbeurt Jeffrey Bokma. Betrouwbare sluitpost Wouter Bloothhoofd moest toch drie keer de trieste gang naar het net maken. Bethslot Woldeamanuel. Tweede doelpunt Maasdijk, wie grijpt er in, niemand!!!