Rozenburg begon afgelopen zaterdag met een gelijkspel in en tegen Maasdijk. Na 90 minuten stond er 3-3 op het scorebord. Twee doelpunten van spits Nick de Bil en één van Bethslot Woldeamanuel. Of dit resultaat genoeg is voor een vervolg in de beker moet nog blijken.

Rozenburg gaf in Maasdijk de doelpunten makkelijk weg en daarmee eigenlijk ook de kans op een rondje verder in het beker toernooi. Twee keer winnen kan genoeg zijn, maar dat is ook voor Maasdijk het geval en dan komt het doelsaldo heel nadrukkelijk in beeld. Winnen is dus zeker het eerste wat de ploeg van Peter-Marcel Nauta moet doen, zaterdag tegen WFB. Een ploeg die uitstekend aan de poulewedstrijden is begonnen en met 6-0 overwinning op de thuisbasis ‘De Kruse’ op het, het afgelopen seizoen, uit de derde klasse gedegradeerde MSV’71. WFB komt dus als koploper naar West aanstaande zaterdag.

Stand in de poule

Positie

Team

Gesp.

Punten

doelsaldo

1

WFB 1

1

3

6

2

Maasdijk 1

1

1

0

3

Rozenburg 1

1

1

0

4

MSV '71 1

1

0

-6

 

Datum

thuis

 

uit

Uitsl.

01-09-2018

WFB

-

MSV’71

6 - 0

01-09-2018

Maasdijk

-

Rozenburg

3 - 3

         

08-09-2018

MSV’71

-

Maasdijk

 

08-09-2018

Rozenburg

-

WFB

 
         

15-09-2018

MSV’71

-

Rozenburg

 

15-09-2018

Maasdijk

-

WFB

 
         

Aanvoerder Bryan van der Laan

“De selectie is smal. We hebben iedereen keihard nodig dit jaar. Het is zeker op links een beetje aanpassen. Stefan (van Es, red.) is niet echt een linksbuiten, en Nick kan het ook niet helemaal alleen. Tegen Maasdijk maakt hij 2 doelpunten en dan doei je het als spits goed. Als dan net als tegen Maasdijk op rechts een blessure en daardoor een vervanging plaats vindt wordt het lastig, daar moeten we slim op inspelen. We spelen in een 3-4-3 formatie. Ik denk gezien de spelers die we hebben de beste formatie op dit moment. En als het nodig is kan Regillio (van Buuren, red.) probleemloos een linie zakken. Natuurlijk wel nog wat wennen zeker als er ballen overheen vallen ben je met 3 verdedigers toch wel wat kwetsbaar. Daar moeten we dan resoluter verdedigen. Maar daar begint het voorin of op het middenveld. Ook daar moeten we waakzaam zijn en die ballen er eerder uithalen zodat de verdediging niet steeds in de problemen komt. Toch goed om te zien dat er uit de jeugd best wel kwaliteit doorkomt. Het zijn wel spelers die nog moeten groeien, niet erg daar moeten we wel op inspelen.”

Rozenburg zal dus zaterdag voor de winst gaan en doelpunten moeten maken, die boordschap zal voor Maasdijk ook gelden. En WFB komt als koploper met al 6 doelpunten in de tas naar West. Spelen zo als in Maasdijk het eerste half uur en op de thuisbasis moeten er mogelijkheden zijn voor Rozenburg.

Copyright © 2024 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.