Rozenburg won afgelopen zaterdag van WFB uit Ouddorp en heeft een grote stap gezet in het halen van de volgende ronde, zeker nadat de uitslag van de andere poulewedstrijd tussen MSV’27 en Maasdijk bekend werd, 2-2. Rozenburg heeft weer alles in eigenhand en bij winst aanstaande zaterdag in Maassluis tegen vierdeklasser MSV’71 komt Rozenburg in de pot voor de loting van de volgende ronde.

Bethslot Woldeamanuel was met drie doelpunten de man van de wedstrijd. En met het goede spel van Jeroen Brobbel en de vierde treffer van Jeffrey Bokma was het de jeugd die zich tegen WFB zeker niet verstopte. Voor Ronald Fransen was zijn invalbeurt van korte duur. Net van een liesblessure hersteld was het na 2 minuten alweer gedaan met de pret. In een duel was het weer de ongewillige lies die Fransen parten speelde. Rozenburg kwam tegen WFB niet echt in gevaar, maar wat de Rood Gelen brachten afgelopen zaterdag lijkt toch niet genoeg om de strijd aan te binden met de topploegen uit de 3e klasse D. Dan moet er zeker uit een ander vaatje worden getapt. Coach Nauta was wel blij met de overwinning, maar helemaal tevreden was Nauta niet. “Zeker in de tweede helft hadden we niet genoeg controle over het spel. Dan zijn we veel te gehaast aan de bal. We maken het veld weer wat te groot, dat krijgen we dan wel weer goed, maar net even de scherpte ontbreek dan toch. Misschien geven we de doelpunten wel makkelijk weg, maar we schieten ook in de eerste helft twee keer op de lat en nog onterecht een goal afgekeurd.” WFB kwam in de 19e minuut op voorsprong. Bij een vrije trap van Kevin Groenendijk wist Joeri Melissant simpel het net achter Rozenburg doelman Wouter Bloothoofd te vinden. Nog voor het half uur, 26e minuut, komt Rozenburg op voorsprong. Eerst is het Bethslot Woldeamanuel die over de rechterkant twee man laat staan naar binnen draaide en WFB doelman Eduard van Dam kansloos liet. Twee minuten later was het weer Woldeamanuel die het net wist te vinden. Regillio van Buuren kopte de bal van de achterlijn terug in de zestien en op de inzet van Bethslot Woldeamanuel had de WFB doelman weer geen antwoord, 2-1.

In de tweede helft verloor Rozenburg de controle vond coach Nauta. “Ik vond dat we de controle niet hadden. Daar moest onderling beter gecoacht en gestuurd worden. WFB speelde alleen maar en ieder keer weer de lange bal, die moet je eruit halen. We winnen wel maar even dacht ik, toch niet weer 3-3. Of die derde goal buitenspel was zag ik niet goed, misschien een goedmaker voor de afgekeurde goal van de eerste helft, die zeker geen buitenspel was. Ben redelijk tevreden, we creëren wel weer van alles. We moeten wel wat meer karakter tonen, zeker in de slotfase. We moeten gewoon nog hard werken en vooral meer de controle hebben over zo’n wedstrijd. De jonkies hebben het echt wel goedgedaan. Jeroen (Brobbel, red.) een prima wedstrijd. Bethslot Woldeamanuel met drie doelpunten erg goed en ook Jefrey Bokma met een mooie goal en een paar prima dingen. Je ziet dat het echt een rasvoetballer is. Toch heb ik er ook een paar gezien die te weinig hebben gebracht. Op links met Stefan van Es moet en kan het veel beter, dan wat we vandaag hebben gezien”, bespeurde we ondanks de kanttekeningen, toch ook wel wat tevredenheid zeker gezien de mogelijkheden die de nieuwe trainer van Rozenburg heeft. WFB kreeg zeker kansen, zoals in de 51e minuut toen Sjors de Bakker alleen op Rozenburg doelman Wouter Bl;oothoofd af mocht gaan, de doelman passeerde en Jeroen Brobbel voor Rozenburg erger moest voorkomen door de bal nog voor de doellijn weg te rossen. Toch kwam WFB op gelijke hoogte. Met een uur op de klokken was het spits Joey van Assen die de 2-2 op zijn naam schreef. Rozenburg ging wisselen en kwam Jeffrey Bokma voor Stefan van Es. Wouter Bloothoofd moest in een één op één situatie nog een keer handelend optreden, maar daarna ging Rozenburg voor de winst. Bethslot Woldemanuel maakte uit een pass van aanvoerder Bryan van der Laan zijn derde treffer, weliswaar met een luchtje van buitenspel, maar scheidrechter Johan van der Wel was resoluut in zijn waarneming, 3-2. Bethslot kreeg een publiekswissen van zijn coach of wilde Nauta de rechterspits behoeden voor nog meer aanslagen op zijn enkels. De vaak ongrijpbare Woldemanuel moet nogal eens een schopje incasseren. Ronald Fransen was zijn vervanger en na twee minuten moest de niet helemaal fitten Maik den Ouden de laatste minuten nog invallen. In de 88e minuut maakte Jeffrey Bokma aan alle illusies van de gasten uit Ouddorp een einde. Slalommen door de verdediging van WFB en de keeper fraai omspelen zette Bokma de eindstand op het scorebord, 4-2.

Door het gelijke spel van Maasdijk tegen MSV’71, 2 – 2, is Rozenburg koploper in de poule en heeft alles weer in eigenhand. Nog wel winnen zaterdag in Maassluis tegen MSV’71 om zeker te zijn van de volgende ronde in het bekertoernooi.