De competities beginnen weer en voor de ploeg van Peter-Marcel Nauta betekent dat een reis naar de Hoeksewaard waar ’s Gravendeel de tegenstander is. Hoe clubs er voorstaan aan het begin van de competitie is natuurlijk de grote vraag. ’s Gravendeel is door in de beker en Rozenburg uitgeschakeld of dat wat zegt over de wedstrijd van zaterdag op sportpark “De Trekdam”?

In de ziekenboeg van Rozenburg is niet zoveel veranderd. Het is daar een kwestie van tijd en in sommige gevallen kan dat nog wel even duren. Alhoewel Floris van den Heuvel gaat met fysiotherapie snel vooruit, voorzichtige schatting eind oktober weer beschikbaar. Ronald Fransen vandaag (21-9-2018) opnieuw een check m.b.t. zijn liesblessure en Sander Kraaijeveld kan het nog wel even duren, Fysio en hometrainer. Maik den Ouden is weer afgehaakt (liesbreuk).

Sander Arkenbout terug bij Rozenburg

Er is meer positief nieuws te melden voor de Rood Gelen. Sander Arkenbout heeft zijn voetbalschoenen weer opgezocht en heeft zich aangesloten bij de selectie. Arkenbout was gestopt het afgelopen seizoen, maar is op dat besluit teruggekomen na gesprekken met de trainer en is een meer dan welkome versterking voor Rozenburg. Ook is Marcin Marciszak, een Poolse speler, de selectie komen versterken. Coach Nauta ziet wel potentie in de Poolse speler.

Jordie de Groot is er niet bij van wegen een schorsing opgelopen in de competitie van het vorige seizoen. ’s Gravendeel was ook vorig seizoen tegenstander van Rozenburg in de competitie. De wedstrijd op de Trekdam eindigde in 1-1. Twee penalty’s, de eerst voor Rozenburg in de openingsfase en de gelijkmaker van ’s Gravendeel in de slotfase van die wedstrijd.

Zaterdag in ieder geval een heel ander Rozenburg. Het team van Peter-Marcel Nauta is toch wel op veel plaatsen gewijzigd. De kracht ligt in de ervaring, vertelde de trainer/coach van Rozenburg in een interview elders op deze site. Een sterk middenveld en een voorhoede waar de jeugd zich moeiteloos lijkt in te passen. Of dat genoeg is voor punten in de ouverture van de competitie zullen we zaterdag tussen kwart over vier en half vijf weten. Als Rozenburg succes wil boeken in de Hoeksewaard en met de punten in de tas wil terugkeren naar West zullen de routiniers op moeten staan en de wedstrijd dragen. ’s Gravendeel won voor de beker thuis van Grote Lindt (5-4) en uit van NTVV (02) en Bolnes (1-4). Rozenburg won in het bekertoernooi thuis van DJS (4-2) en speelde uit gelijk tegen Maasdijk (3-3) en MSV’71 (1-1). Voor ploegen die door zijn belangrijk en bij uitschakeling vaak afgedaan als serieuze oefenpotjes. Vanaf zaterdag is dat allemaal niet meer aan de orde, de competitie begint en punten tellen. Niet bij verlies ‘De competitie is nog lang’ maar ‘De eerste klap is een daalder waard’.

De wedstrijd op sportpark de Trekdam begint om 14:30 uur. Adres: Schenkeltje 7C, 3295 KK 's Gravendeel