Binnenmaas was afgelopen zaterdag zeker de terechte winnaar op sportpark West. Die overwinning was het gevolg van het collectief en dat was nu net wat er bij Rozenburg ontbrak. Tegen Vierpolders en Rhoon was er de absolute wil om te winnen en voor elkaar te werken. Dat was zaterdag een stukje minder. Als de ploeg van Nauta geen tweehonderd procent geeft kan het zich niet meten met de top van de derde klasse.

Al in de eerste minuut kopte Regillio van Buuren, een bal uit een vrije trap van Bryan ven der Laan, tegen de paal. Het leek er op dat Rozenburg aan wilde tonen dat er op West maar één club was die de lakens uitdeelde, maar niets bleek minder waar. Rozenburg moest het tegen Binnenmaas stellen zonder Vince Lissenberg (blessure) en Jordie de Groot (vakantie). Op de beide backposities moest Peter-Marcel Nauta met alternatieven komen, alhoewel Brobbel daar in de voorbereiding ook had gespeeld. Na van de schrik van de eerste minuut te zijn bekomen, was het Binnenmaas die aan de leiding kwam. Een snelle uitval, en slecht verdedigd door Rozenburg aan de rechterkant, werd de bal door Binnenmaas vanaf de achterlijn voorgebracht waar Sven Post in de zestien vrij was gelaten en de 0-1 op het bord kwam. Rozenburg doelman Wouter Bloodhoofd was kansloos. De Rozenburg sluitpost was zeker in goede doen en voorkwam dat de bezoekers al vroeg in de wedstrijd op een riante voorsprong hadden kunnen komen, maar was met zijn spelhervattingen en uittrappen minder succesvol. Rozenburg kon niet veel terugdoen na de achterstand. Geen schim van de ploeg die de week ervoor tegen Rhoon won en waar inzet en voor elkaar willen werken hoog in het vaandel stonden.

Aanvoerder Bryan van der Laan

“De inzet die we vorige week en de week ervoor hadden en voor elkaar willen werken, hebben we dit keer niet gebracht. We waren steeds te laat in de duels, en gaven Binnenmaas alle vrijheid om de ballen achter de verdediging te leggen. Verdedigend met twee andere backs dan vorige week. Het waren wel de posities waaruit we moeten gaan voetballen. Maar ook voorin we houden geen bal vast, we creëren niet heel veel. Beetje uit standaard situaties. We houden het lang op 0-1. Ik denk ook dat Binnenmaas geen bijzondere ploeg is. We werden verslagen op inzet. Je zag dat Binnenmaas wilde winnen en voor elkaar wilde werken, dat was er bij ons vandaag niet. Ze waren scherp in de duels en dat was bij ons totaal niet aan de orde vandaag. Duels die wij gewonnen hebben zijn op twee handen te tellen, dat is gewoon te weinig. Dat het aan het einde dan nog 0-3 wordt is denk ik toch wel een beetje geflatteerd. Zo denderend is Binnenmaas nu ook weer niet. Ik weet niet of ik een andere wedstrijd heb gezien, maar zo goed vond ik ze niet. Het zat er bij ons vandaag gewoon niet in. We laten een kans lopen om bovenin mee te doen en dat is jammer. Maar we moeten verder kijken naar volgende week. Dan moeten we er weer staan.”

In de eerste helft raakte Bryan van der Laan nog de lat uit een vrije trap en was er een buitenspeldoelpunt van Binnenmaas aanvoerder John Maijers. Binnenmaas was in die eerste helft beter en creëerde meer dan het tam spelende Rozenburg.

Na de thee had Rozenburg rechtsback Rick Tas in de kleedkamer achtergelaten en nam Stefan van Es zijn positie over. Nauta probeerde het tij nog te keren door Bethslot Woldeamanuel te wisselen voor Mitchell Quak en Paul Santra naar de kant te halen voor Ricardo Borst. Veel veranderde dat niet aan het spelbeeld. Het was te mat te gezapig en zag het publiek niet een thuisploeg die mee wilde spelen voor de bovenste plaatsen. In de slotfase maakte Binnenmaas er nog 0-3 van. In de 41e minuut was het Jannick van der Laan en bijna op het laatste fluitsignaal was het, invaller, Riccardo Wijsbroek die profiteerde van slecht verdedigen bij een vrije trap, 0-3.

 

Volgende week de wedstrijd tegen De Jonge Spartaan in Middelharnis

Copyright © 2023 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Tuesday the 7th. .