Voor Marcel-Peter Nauta, coach van Rozenburg, een weerzien met oude bekende. De Jonge Spartaan, tegenstander van Rozenburg zaterdag in Middelharnis, was de club waar hij vorig seizoen nog aan het roer stond. Hij moet de sterke en zwakke punten kennen, maar zal Nauta vooral moeten kijken hoe zijn eigen Rozenburg zich kan herstellen van de zure nederlaag tegen Binnenmaas van afgelopen zaterdag.

In het seizoen 2016-2017 speelde beide teams ook tegen elkaar. Rozenburg won met 0-2 in Middelharnis, maar liet heel veel kansen onbenut om vroeg in de wedstrijd de punten veilig op te bergen in de tas. Doelpunten in Middelharnis waren van Bryan van der Laan. In de thuiswedstrijd was Rozenburg ook de sterkste en won met 2-1, doelpunten van Joris van Driel en Nick de Bil. Spelers die naar het zich laat aanzien ook in Middelharins in de basis zullen staan. Maar allemaal andere tijden, alhoewel er natuurlijk ook andere spelers op het veld staan morgen op sportpark Spartacus in MIddelharnis die de vorige wedstrijden hebben meegemaakt.

De Jonge Spartaan lastige tegenstander

De ploeg van Hans de Heer, dit seizoen aan het roer bij De Jonge Spartaan en opvolger van de huidige Rozenburg coach Peter-Marcel Nauta, heeft een paar indrukwekkende uitslagen neergezet dit seizoen. Zo verloor DJS nipt op het eigen sportpark van favoriet voor de titel Oud-Beijerland met 0-1. Ook de nederlaag tegen OVV in Oostvoorne, ook een titelkandidaat, met 3-2 laat zien dat DJS met de beste mee kan dit seizoen. Winst was er tegen Rijnmond Hoogvliet Sport met 3-0 in Middelharnis. En vorige week de uithaal in en tegen Piershil met 0-15. Dus voor Rozenburg niet zomaar een gelopen koers, een meer dan lastige pot waar de punten op voorhand duur zullen zijn.

 

Voor trainer Peter-Marcel Nauta is het ‘Vrome naer Menheerse’ oftewel terug naar Middelharnis, waar hij vier jaar aan het roer stond. Sentimenten tellen niet in het trainersbestaan. Er moet worden gewonnen als Rozenburg niet onderin wil komen te bengelen. Dan zal het anders moeten dan afgelopen zaterdag, tegen Binnenmaas, waar Rozenburg het een beetje liet afweten en uiteindelijk toch wel wat geflatteerd verloor met 0-3. De hoogte van de uitslag zegt veder niet zoveel, zeker als er in de slotfase nog twee doelpunten worden gescoord. Wel dat Rozenburg geen aanspraak kon maken op een puntje. Ook dat zal Nauta hebben gezien. Bij Rozenburg ontbreekt Jordie de Groot en heeft Floris van den Heuvel weer op het veld gestaan en met de trainingen begonnen. In de opstelling zoals de tweede helft tegen Binnenmaas werd gespeeld zal de coach niet zoveel wijzigen.

De wedstrijd op sportpark Spartacus in Middelharnis begint om 14:30 uur.

Foto's: Laatste wedstrijd tegen DJS in Middelharnis seizoen 2016-2017.

Thuis

 

Uit

De Jonge Spartaan

-

Rozenburg

FC Binnenmaas

-

Den Bommel

GHVV'13

-

Oud-Beijerland

Rhoon

-

Pernis

Rijnmond HS

-

Botlek

s Gravendeel

-

Piershil

Vierpolders

-

OVV

Copyright © 2023 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.