Peter-Marcel Nauta heeft nog wel wat spelers die aan het hestel bezig zijn en zaterdag niet beschikbaar, maar de coach is optimistisch, zeker na wat hij heeft gezien in de eindfase van de tweede helft in Middelharnis. Dat gevoel van ‘Wij zijn Rozenburg’ en de absolute wil om te winnen.

Zaterdag komt GHVV’13 op bezoek op sportpark West. Een ploeg waar ooit de trainerscarrière van Nauta begon. Dat wil zeggen voor dat Bernisse en PFC samen zijn gegaan. Bernisse is dus waar het allemaal begon voor Nauta. Toevallig of niet bij de fusiepartner PFC heeft Nauta ook een verleden. Hij was er onder Rob Vuik assistent en coach van PFC 2. Zaterdag een derby, alhoewel in de vorige ontmoetingen van een echte derbysfeer niet al te veel was te merken. De ploeg van John Stougje is in 2016 opgericht en na een kampioenschap in de 4e klasse, eindigde GHVV’13 vorig seizoen op plaats 9 in de derde klasse. Op sportpark West won Rozenburg vorig seizoen met 5-3. Een wedstrijd waar voor Rozenburg Bryan van der Laan (3X) en Nick de Bil en Joris van Driel de ander doelpunten maakte. Het was ook een wedstrijd waar Rozenburg de doelpunten makkelijk weggaf, zonder echt in gevaar te komen. Maar Zaterdag is het allemaal anders. Rozenburg heeft toch nog wel een waslijstje aan niet beschikbare spelers. De coach over de voorbereiding van Rozenburg tegen GHVV’13.

Peter-Marcel Nauta

“Vince Lissenberg, Jeffrey Bokma, Onur Zaif, Floris van den Heuvel zijn bezig aan het herstel”, vertelde Nauta na de donderdagtraining. “Ronald Fransen begint volgende week weer met de hersteltrainingen. We hebben een prima trainingsweek en voorbereiding op de wedstrijd tegen GHVV’13 achter de rug. Marcin Marciszak, Jordie de Groot en Sander Kraaijeveld zijn weer terug bij de wedstrijdselectie. We moeten naast de geblesseerden ook Nick de Bil zaterdag missen. Goed gevoel overgehouden na de overwinning op een goed voetballend De Jonge Spartaan. Met name in de eindfase van de wedstrijd. Het ‘We zijn Rozenburg’ gevoel en de absolute wil om te winnen.”

Rozenburg scoort niet makkelijk dit seizoen en krijgt verdedigend ook nog wel eens een doelpuntje tegen. Tegen De Jonge Spartaan speelde Nauta met drie man achterin. Met de terugkeer van Jordie de Groot bij de selectie kan dat zaterdag ook wel weer met vier man zijn en krijgt Arkenbout zijn plaatsje in het hart van de verdediging terug. Hoe Peter-Marcel Nauta gaat spelen en met wie blijft nog even onbeschreven. Op het programma zaterdag ook Oud-Beijerland tegen Binnenmaas, die kunnen niet alle twee winnen, en gaat koploper ’s Gravendeel naar Botlek. Het verrassende Vierpolders gaat op bezoek bij Den Bommel. Mooie affiches zaterdag waar Rozenburg goede zaken zou kunnen doen bij winst. Daar zal John Stougje en zijn GHVV’13 ongetwijfeld anders over denken en roet in het eten willen gooien.

Foto's: Peter-Marcel Nauta en Bryan van der Laan (doelpunt vorig seizoen tegen GHVV'13)

Thuis

 

Uit

Botlek

-

‘s Gravendeel

Den Bommel

-

Vierpolders

Oud-Beijerland

-

FC Binnenmaas

OVV

-

Rijnmond HS

Pernis

-

De Jonge Spartaan

Piershil

-

Rhoon

Rozenburg

-

GHVV'13

Copyright © 2024 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.