Rozenburg pakte de punten afgelopen zaterdag op sportpark West tegen GHVV’13. Makkelijk en oogstrelend ging dat allemaal niet. Rozenburg trainer Peter-Marcel Nauta vond dat zijn ploeg speelde om niet te verliezen en niet om te winnen. Maar daar dacht aanvoerder Bryan van der Laan anders over. Bij een 1-2 achterstand krulde hij de bal van zeker 20 meter over de keeper in de verre hoek en bij een vrije trap net buiten de zestien krulde hij de bal nog een keertje in het netje en bracht zijn ploeg de overwinning.

Rozenburg miste Nick de Bil in de wedstrijd tegen GHVV’13. “We gaan met Bethslot Woldeamanuel in de spits spelen”, vertelde Peter-Marcel Nauta voor de wedstrijd. “Marcin (Marciszak, red.) gaat links en Joris van Driel op rechts voorin. Maar ze moeten vooral wisselen. Marcin is net als Joris snel daar mee willen we ze bestrijden. Jordie de Groot is weer terug bij de selectie, dus gaan we weer met vierman achterin spelen en schuift Sander Arkenbout weer naar het centrum. Jeroen Brobbel begint op de bank. Sander Kraaijeveld is de rechterverdediger. Als we hier de punten kunnen pakken kunnen met de bovenste meedoen. Voor de eerste periode is het verlies tegen ’s Gravendeel misschien wel bepalend. Je loopt in een competitie nu eenmaal tegen zulke wedstrijden aan. Maar eerst vanmiddag de punten hier houden en dan kijken we verder.”

De eerste helft was van beide kanten het vertoonde spel niet altijd glanzend, coach Peter-Marcel Nauta vertaalde dat, als dat zijn ploeg speelde om niet te verliezen en niet om te winnen. Rozenburg kwam niet in de problemen maar domineerde zeker niet op het eigen sportpark vond ook aanvoerder Bryan van der Laan. “Eerste helft was slordig denk ik. We kwamen geen moment in de problemen, maar met alle respect zo’n ploeg moet je oprollen. Eerste helft 0-0. We miste voorin een aanspeelpunt. Dan kom je ook niet echt aan voetballen toe. Die ballen naar voren kwamen gelijk weer terug, dan wordt het ook lastig. Op het middenveld zaten we er ook niet kort op. Tweede helft speelde Rigillio (van Buuren, red.) meer in de punt en kwam er wat kracht en fysiek in de aanval. Niet dat we nu gelijk beter gingen voetballen. We komen weer op een 0-1 achterstand. Gelukkig kunnen we dat snel rechtzetten. Regillio steek een mooie bal op Marcin Marciszak en die schiet hem onberispelijk binnen. Dan geven we het weer weg en komen weer op achterstand. Gelukkig bleven we wel voetballen. Je (redactie sportenrozenburg) zegt vaak dat ik meer beslissend moet zijn. Dat was ik dan vandaag. We bleven dreiging houden en kreeg de bal aan de zijkant van de ‘zestien’, ik zoek hem één tegen één op en krul hem mooi over de keeper (Erwin van Trigt, red.) in de verre hoek. Was ook niet zo slim verdedigd van GHVV, maar zat er mooi in. We gingen er weer in geloven, 2-2 met nog 20 minuten te spelen. We kregen wel wat kansjes van net niet. En dan komt die vrije trap. Voor een linkspoot eigenlijk aan de verkeerde kant. Ik heb er dit seizoen nog niet zoveel in hangen vanuit een vrije trap, dus het moest gebeuren. Schoot hem mooi in de kruising van de lange hoek, en trok de overwinning met die goal over de streep.”

Die tweede helft was voor het publiek aantrekkelijker. Rozenburg kwam wel snel op achterstand. In de derde minuut was het Brian van Dam die uit een hoekschop de eerste treffer van de middag op zijn naam schreef. Aanleiding van de hoekschop was een overtreding op Rozenburg doelman Wouter Bloothoofd binnen de 5 meter, keeper werd omver gekegeld terwijl hij in de lucht hing en de bal wilde wegwerken. Meer als de bal over de lijn tikken kon de sluitpost van Rozenburg dan ook niet. Scheidsrechter Ronald de Graaf vond het niks en gaf die hoekschop maar wel met gevolgen voor de thuisploeg. Rozenburg kwam na twee minuten weer langszij door een fraaie treffer van Marcin Marciszak, die daarbij geblesseerd raakte aan de lies. De Pool moest er dan ook in de elfde minuut vanaf en was Stefan van Es zijn vervanger. In de 19 minuut was het weer GHVV die het net achter Wouter Bloothoofd wist te vinden. Communicatie was in de ervaren verdediging van Rozenburg even weg en GHVV profiteerde door weer Brian van Dam, 1-2. En dan heeft Rozenburg Bryan van der Laan. Een speler met de opleiding van Feyenoord in de bagage, gespeeld bij RKC en Excelsior Maassluis en met een voortreffelijk linker been. Aanvoerder Bryan van der Laan hielp zijn ploeg met twee geweldigen doelpunten aan de overwinning. Rozenburg blijft op het ‘Vinkentouw’ als het gaat om de stand op de ranglijst. Misschien verrassend, maar met Nauta aan het roer is de rust weergekeerd en gaat het bij het vlaggenschip weer over voetballen. Al blijft er nog wel wat te wensen over.