Rozenburg won afgelopen week met toch wel de nodige moeite van GHVV. Botlek pakte een puntje tegen ’s Gravendeel. Zaterdag de wedstrijd tussen Botlek en Rozenburg in Spijkenisse. De wedstrijd van zaterdag heeft toch wel een speciaal tintje. Bij Botlek staat Stephan van Asperen onder de lat en die heeft een verleden bij Rozenburg. Kent de meeste spelers als zijn broekzak en weet als geen ander dat overtredingen rond de zestien dodelijk zijn.

Voor Rozenburg is het altijd lastig op sportpark De Brug. Vorig seizoen verloor Rozenburg met 4-0, en kwamen de Rood Gelen er niet aan te pas. Ook het seizoen er voor verloor Rozenburg en moest 4 treffers incasseren, het werd uiteindelijk 4-2 voor Botlek. Maar dat is geschiedenis. Zaterdag nieuwe kansen voor Rozenburg om een beter resultaat neer te zetten. Stephan van Asperen denkt dat zijn ploeg, Botlek, de tweede overwinning van dit seizoen gaat behalen.

Doelman Botlek Stephan van Asperen

“Het is best een speciale wedstrijd, zeker de manier waarop ik weg ben gegaan. Ik zit nu bij een andere club en moet tegen Rozenburg dat maakt het wel speciaal. Het loopt bij Botlek zeker nog niet zo als het zou moeten. Je ziet wel dat er meer clubs mee worstelen, kleine selectie en als je dan spelers moet missen wordt dat gelijk lastig. De resultaten vallen gewoon tegen, als er van twee spelers door moeten komen die al een wedstrijd gespeeld hebben is dat niet een ideale situatie. We zijn nog een beetje zoekende, loopt nog niet vlotjes. We spelen vaak gelijk, soms is dat goed zoals tegen RHS, Rhoon en afgelopen week tegen ’s Gravendeel hadden we moeten winnen. Rozenburg had het in het verleden wel vaak lastig tegen Botlek, maar bij Botlek zijn er ook wat spelers vertrokken en was er een beetje rumoer. Rozenburg heeft wel bewezen, had ik niet verwacht, ook al gaat het vaak moeilijk toch goed van start te zijn gegaan. Als je dan kijkt welke spelers er uiteindelijk niet zijn gekomen. Ze hebben ook een smalle selectie en spelen soms met spelers waar ik nog nooit van heb gehoord en nu in het eerste staan boeken ze goede resultaten. Het kwartje valt toch vaak naar de goede kant. Ik vind het meer dan knap dat ze het zo doen. Je ziet dat mannen als Bryan van der Laan, Nick de Bil en Jordie de Groot nu wel de kar trekken. Botlek speelt toch wel wat terughoudend, Rozenburg zal er in het begin denk ik vol op klappen. We zullen een man als Bryan van der Laan moeten aanpakken afstandschoten er uit halen en zorgen voor geen vrije trappen rond de zestien. We zullen de ruimtes klein moeten houden. Begin van de wedstrijd niet echt een open pot maar naarmate de wedstrijd vordert denk ik wel. Uiteindelijk gaan we wel winnen, 2-1 voor Botlek.”

Trainer/Coach Peter-Marcel Nauta

“Botlek is een angstgegner gebleken de laatste 5 ontmoetingen in Spijkenisse werd er 4 keer verloren en 1 keer gelijk gespeeld. Botlek heeft dit seizoen de laatste drie wedstrijden niet verloren en is duidelijk op de goede weg met spelers als Jermaine van Pijkeren, Jordy de Winter, Mick Loendersloot (speelde onder mij bij OHVV) en Jorn Berkelaar. En een weerzien met Stephan van Asperen.”

Hoe was de trainingsweek en wie zijn er niet beschikbaar. “We hadden een goede trainingsweek en moeten ons zelf zaterdag belonen. Kunnen we bij een goed resultaat ook nog een stapje op de ranglijst maken. Marcin Marziszak is na de training afgevallen met een liesblessure. Nick de Bil is weer terug bij de selectie. Rick Tas onzeker, Maik den Ouden op 9 november een medische ingreep. Floris van den Heuvel, Onur Zaif, Jeffrey Bokma, Ronald Fransen en Vince Lissenberg, allen in herstel.”

Copyright © 2024 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.