Nog twee wedstrijden en de eerste periode, van de competitie 2018-2019, is gespeeld. Gelijk de eerste prijs te verdelen en wie maakt de beste kans om alvast nacompetitievoetbal veilig te stellen. Binnenmaas is koploper en de grootste kanshebber op de eerste titel.

Koffiedik kijken

Binnenmaas moet nog uit tegen Rhoon en thuis tegen De Jonge Spartaan. Rhoon heeft tot nu toe alleen van Piershil gewonnen, maar met alle respect daar winnen meer clubs van, dus veel waarde kan je daar niet aangeven. Thuis op sportpark De Lange Weide moet Binnenmaas ook van De Jonge Spartaan kunnen winnen. Binnenmaas verloor thuis nog niet. Statistisch gezien lijkt de eerste periode beslist al moet statistieken wel eerst uitkomen. En dan onderschatten we Vierpolders misschien, tot nu toe de revelatie van dit seizoen.

Vierpolders

Vierpolders moet nog een wedstrijd inhalen, uit tegen Den Bommel. Vierpolders kan winnen op De Kruus, maar dat is op voorhand geen makkelijk potje. Vierpolders verloor ook nog maar één keer, juist van Rozenburg met 3-1. Maar naast de winst die nodig is om in aanmerking te blijven voor de eerste periode wachten ook nog de wedstrijden tegen Pernis (thuis) en de uitwedstrijd tegen Oud-Beijerland. Dat Vierpolders er bij die drie wedstrijden zonder kleerscheuren vanaf komt????

’s Gravendeel / Oud-Beijerland en Rozenburg

Ploegen op het vinkentouw zijn vooral afhankelijk van andere en het morsen van punten. ’s Gravendeel staat er het beste voor op het vinkentouw. De ploeg van trainer Barry Schipper verloor nog niet dit seizoen. Speelde twee keer gelijk tegen Botlek en RHS. Maar krijgt nog thuis de wedstrijd tegen Oud-Beijerland en uit het OVV van Rob Vuik. Twee ploegen die voor de competitie door vele getipt werden als titelkandidaat. Oud-Beijerland dus tegen Vierpolders en ’s Gravendeel. Ze kunnen niet allemaal winnen. Zijn er dan nog scenario’s te bedenken dat Rozenburg kansen heeft op de eerste prijs van dit seizoen. Dat wordt lastig. Niet alleen heeft Rozenburg 3 punten achterstand op de koploper maar heeft ook een doelsaldo dat niet tot de verbeelding spreekt, plus 1. Ploegen die boven Rozenburg staan plus 4; plus 13; plus 12; plus 8. Hier moet gezegd dat ploegen die al tegen Piershil hebben gespeeld, ’s Gravendeel en Vierpolders, in het voordeel zijn. De competitieleider kan er niets aan doen, maar als het op het doelsaldo aankomt lijkt het wel een beetje op competitie vervalsing.

Het resterende programma voor de eerste periodetitel

De wedstrijd tussen Den Bommel en Vierpolders wordt op zaterdag 10 november gespeeld.

 

Speelronde 7

 

3-11-2018

 

Speelronde 8

 

17.11-2018

‘s Gravendeel

-

Oud-Beijerland

 

Pernis

-

Botlek

Rijnmond HS

-

Piershil

 

Oud-Beijerland

-

Vierpolders

Jonge Spartaan

-

Den Bommel

 

Den Bommel

-

Rhoon

Vierpolders

-

Pernis

 

Piershil

-

GHVV’13

Botlek

-

Rozenburg

 

OVV

-

‘s Gravendeel

Rhoon

-

FC Binnenmaas

 

FC Binnenmaas

-

Jonge Spartaan

GHVV’13

-

OVV

 

Rozenburg

-

Rijnmond HS

             

 

 

Copyright © 2024 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.