Een terechte overwinning van Rozenburg afgelopen zaterdag in Spijkenisse waar Botlek de tegenstander was. Maar dat de Rood Gelen na zeven wedstrijden mee zouden doen in de top drie van de ranglijst hadden niet vele voorzien. Botlek zwak en kon het nooit aanspraak maken op een punt laat staan drie. Het was toch vooral Rozenburg die de wedstrijd dicteerde en terecht met 1-4 won op sportpark De Brug. En de ploeg van Nauta staat op een gedeelde tweede plaats.

Het weerzien met doelman Stephan van Asperen werd overschaduwd door de heupblessure van de doelman die er na een minuut of zeventig vanaf moest. Heup was uit de kom en de verzorger van Botlek kon dat wel snel herstellen, maar na een uittrap bleek verder spelen onmogelijk. Op het scorebord stond toen al een 1-3. Rozenburg kwam goed uit de kleedkamer en mocht in de derde minuut niet klagen over geluk. Een vrije trap van Paul Santra werd door Stef Oppong in eigen doel gelopen. Een meevaller voor de ploeg van Peter-Marcel Nauta, die met een smalle selectie en beperkte middelen, Rozenburg weer aan het voetballen krijgt. Die beperkte middelen werden zaterdag maar weer eens duidelijk. Door het geblesseerd uitvallen van Joris van Driel in de warming-up moest Nauta nog snel een speler van twee over laten komen. Scheidsrechter was het daar niet mee eens en vond dat de speler te laat aan het wedstrijdformulier was toegevoegd en daardoor was de snel gekomen Max Ruitenberg niet speelgerechtigd. Ondanks het goede spel van de gasten uit Rozenburg kwam Botlek toch langzij. Niet adequaat verdedigen, in de 14e minuut, lag aan de treffer van Jorn Berkelaar ten grondslag. Overigens de manier waarop Berkelaar het leer van zijn slof liet vertrekken mag niet onvermeld blijven, een beauty. Rozenburg had daar niet echt een boodschap aan en bleef het spel domineren. Nog voor de thee kwam Rozenburg op voorsprong. Sander Kraaijeveld, die een prima pot speelde op sportpark De Brug, gaf de voorzet en bij de tweede paal was het Nick de Bil die snoeihard inkopte en zijn oude maatje Stephan van Asperen kansloos liet, 1-2. Een verdiende voorsprong en een verdiende overwinning vond ook aanvoerder Bryan van der Laan na-afloop. “Zeker een prima pot”, begint Van der Laan zijn verhaal. “Denk dat we goed en scherp begonnen aan de wedstrijd. We moesten wel het spel maken en dat ging best wel redelijk denk ik. Zo en af en toe nog wat slordig. We creëerde veel kansen en daar moet je meer mee doen. We komen een beetje gelukkig op voorsprong bij die vrije trap van Paul Santra. Dan gaan we toch een beetje achteruit lopen, dan verliezen we een kopduelletje van de spits, kan gebeuren maar wat daarna gebeurt kan en mag gewoon niet. Meelopen met je vent en we laten hem helemaal vrij. Hij schiet hem wel fantastisch binnen, dat wel. Dan komen we voor de rust nog op 1-2. Schitterende aanval, echt iets waar we ook op trainen en die kopt Nick mooi binnen. Mooie voorzet van Sander Kraaijeveld, speelde goed. In de tweede helft komen we niet meer in gevaar en spelen die pot eigenlijk wel makkelijk uit. Gezien de resultaten van de afgelopen jaren gingen we er toch met een wat ander gevoel naar toen. Angstgegner werd genoemd, maar wat Botlek vandaag op de mat brachten was zeker niet goed. Zeven wedstrijden gespeeld, vijf gewonnen twee verloren dan doe je het gewoon goed. We zitten in een lekkere flow. Dat Stephan van Asperen (oud keeper van Rozenburg, red.) in het doel staat ben je tijdens de wedstrijd niet zo meebezig. Ja en die vrije trap zat er lekker in. Niet zoveel overtredingen rond de zestien, ze waren kennelijk gewaarschuwd en lezen ook sportenrozenburg. Maar die enne was genoeg. Bijna een kopie van vorige week. Dat we bovenin meedoen had ook ik als we eerlijk zijn niet verwacht, maar wie wel. We hebben nu een weekje vrij en dat is goed voor de blessures. De volgende pot tegen Rijnmond Hoogvliet en dat zal niet makkelijk worden.”

Ook de aanvoerder was aangeslagen, maar moest blijven staan omdat de derde invaller niet mocht spelen. Voor de thee werd Bethslot Woldeamanuel nog zwaar geraakt op zijn bovenbeen. De vleugelspits die bezig was aan een goede wedstrijd bleef in de rust op het veld om in beweging te blijven maar verder spelen had geen zin. Hij werd na 5 minuten in de tweede helft vervangen door Jeroen den Hartog. In de 61e minuut zorgde Stefan van Es de 1-3 door de verdediging op snelheid te kloppen en in de 70e minuut zetten Bryan van der Laan de eindstand op het bord met een geweldige vrije trap. Stephan van Asperen maakte dat als doelman niet meer mee bij Botlek en was een paar minuten eerder vervangen door Michel Pille. Sander Arkenbout mocht ook wat eerder naar de douche en werd nog vervangen door Jeroen Brobbel, maar Rozenburg kwam in de slotfase nooit meer onder druk en won verdiend met 1-4.