Na het verlies van Vierpolders in de inhaalwedstrijd tegen Den Bommel lijkt de eerste periode Binnenmaas niet meer te kunnen ontgaan. Binnenmaas speelt thuis tegen De Jonge Spartaan en opponent Vierpolders, heeft drie punten achterstand, uit tegen Oud-Beijerland. De wonderen zijn de wereld nog niet uit en zeker niet in de voetbalsport. In theorie kunnen ook Oud-Beijerland en Rozenburg nog wat betekenen in die eerste periode. Maar soms is het verschil tussen theorie en praktijk levensgroot. Het is zaterdag wedstrijdronde 8 de laatste wedstrijd voor het eerste prijsje.

Rozenburg zal zich moeten richten op een zware wedstrijd tegen Rijnmond Hoogvliet Sport en coach Marcel-Peter Nauta zal alle bespiegelingen van de kansen in de eerste periode naast zich neer hebben gelegd. Rozenburg presteert opvallend onder Nauta. Niet veel kenners zullen Rozenburg op de vierde (lees gedeeld tweede) plaats na 7 wedstrijden hebben geplaatst. Onder Nauta gaat het weer over voetbal op West en heeft hij tegenslagen en blessureleed op een goede manier weten op te vangen. De routiniers pakken het op, en de terugkeer van Sander Arkenbout zijn belangrijke facetten. Maar er is nog een lange weg te gaan voor Rozenburg, alweer jaren dobberend in de derde klasse, het een stapje omhoog kan gaan maken. Voorlopig is meespelen om de prijzen de grote winst, al werd er thuis verloren van Binnenmaas (0-3) en werd er uit verloren in en bij ’s Gravendeel (2-1), waarbij die laatste onnodig was. Niets belangrijker dan de eerst volgende wedstrijd en je bent zo goed als je laatste. Winst op Botlek, in de laatste wedstrijd, mag er zijn. En zaterdag de kraker tegen RHS een meer dan lastige wedstrijd. De laatste jaren niet echt wedstrijden waar de punten op voorhand in de tas konden worden gestopt. RHS heeft al wel wat punten verspeeld dit seizoen en zal zeker voor een overwinning naar Rozenburg komen. Of Nauta met zijn ploeg dat weet te verhinderen staat zaterdag om kwart over vier op het scorebord van West.

Trainer/Coach Peter-Marcel Nauta

“De laatste 4 seizoenen een magere thuisoverwinning (2016), 4 keer gelijk en 3 verloren potjes”, is de coach van Rozenburg zich meer dan bewust dat het lastig zal worden tegen RHS. “De enige ploeg die punten heeft gepakt van Binnenmaas (4-1 overwinning in de eerste wedstrijd aan de Botreep in Hoogvliet, red.) en een ploeg met kwaliteit met spelers als Bazoer, Pieternella, Martes en Kranenburg. Rijnmond Hoogvliet Sport is een ploeg die fouten direct afstraft en daar zullen we alert op moeten zijn. De ploeg heeft veel zelfvertrouwen na de prima wedstrijd tegen Botlek.” Hoe was de voorbereiding naar de wedstrijd en hoe is het met de ziekenboeg. “We hebben ons na een rust weekje prima voorbereidt op de wedstrijd tegen RHS en prima getraind deze week. Vince Lissenberg is weer terug bij de wedstrijdselectie. Floris van den Heuvel, Jeffrey Bokma, Ronals Fransen en Onur Zaif werken nog aan herstel. Verder heeft Maik den Ouden een liesoperatie ondergaan en is Marcin Marciszak in Polen deze week.”

De laatste wedstrijd tussen de twee kemphanen was vorig seizoen de laatste wedstrijd van de competitie. Er stond voor beide ploegen niets meer op het spel. RHS was in voorbereiding op de nacompetitie en Rozenburg snakte naar het einde van een beladen competitie. Nadat Rozenburg de eerste helft nog af kon sluiten met een 1-0 voorsprong werd het in de tweede helft keihard afgestraft en won RHS met 1-4. Maar die wedstrijd staat in de geschiedenisboeken. Het lijkt zaterdag weer een wedstrijd van de waarheid voor de Rood Gelen, die bij winst mee blijven doen voor de prijzen en daar heeft Nauta met zijn ploeg menige kenner verrast.

Dit was de basis in de laatste wedstrijd tegen RHS ... wie zullen er zaterdag staan?