Voor Rozenburg een lastige wedstrijd op sportpark ‘De Kruus’ in Den Bommel, dat stond wel vast . En de weersomstandigheden werkte zeker niet mee. Nat, grauw, koud en voor een handjevol publiek moesten de beide ploegen er nog wat van maken. Rozenburg aanvoerder Bryan van der Laan was duidelijk na afloop. “We kwamen alleen voor de punten”.

Het spel van Den Bommel was voorspelbaar, lange halen naar het aanvalstrio en hopen dat die er wat mee kunnen. En Rozenburg probeerde te voetballen op een lastig bespeelbaar klein veld. Den Bommel kwam gretiger uit de kleedkamer. De ploeg van Henk Schouten had na de zeperd in de uitwedstrijd tegen Botlek (4-2 na een 0-2 voorsprong bij rust) ook wat goed te maken. De eerste kans was voor Den Bommel. In de 4e minuut schoot Wresley Bakker de bal rakelings over het doel van Rozenburg sluitpost Wouter Bloothoofd. Rozenburg enigszins geschrokken probeerde het spel naar zich toe te trekken. In de 14e minuut kwam de ploeg van Peter-Marcel Nauta zelfs aan de leiding. Uit een hoekschop van Bryan van der Laan kreeg Bethslot Woldeamanuel er een teentje tussen en stond de 0-1 op het scorebord. Ook na de voorsprong werd het niet veel beter op De Kruus. “Je weet de omstandigheden niet best zijn hier”, zocht aanvoerder Bryan van der Laan naar een verklaring voor het vertoonde spel. “Klein veld, tegenstander die niet voetbalt, zakt in en loert op een counter. Je weet ook dat het moeilijk wordt en dan heb je maar één taak, dat is gewoon die wedstrijd winnen. En hoe maakt eigenlijk niet uit. Met veel inzet en vechtlust slepen we hem er uiteindelijk uit. We speelde de eerste helft niet zo sterk. Afgesproken hoog druk te zetten en van achteruit doordekken. Den Bommel zakte wat in en daardoor ging onze verdediging wat twijfelen. Den Bommel kwam er daardoor toch een aantal keren gevaarlijk uit. Daar hadden we ook een paar goals tegen kunnen krijgen. Die gelijkmaker was daar een voorbeeld van. Elroy was eigenlijk geblesseerd, maar begon toch aan de wedstrijd. Arkenbout ziet het gaatje op het middenveld en duikt daar in. Dan lullig bal verlies en met een Van Seventer die niet kan sprinten hangt de gelijkmaker in de touwen.”

Na die gelijkmaker werd Elroy van Seventer gewisseld door Liam Kleijwegt. Een misschien verrassende keuze van Nauta, maar Kleijwegt had een prima invalbeurt tegen Den Bommel. Voor Arkenbout wel gelijk het seintje om wat minder door te schuiven naar het middenveld en dat middenveld meer aan Rigillio van Buuren en Paul Santra over te laten. Beide ploegen naar de thee met een 1-1 stand.

Rozenburg kwam na de thee beter uit de kleedkamer dan hoe de ploeg van Nauta aan de wedstrijd was begonnen. Binnen twee minuten had Vince Lissenberg voor Rozenburg weer een voorsprong op de borden staan. Doelman Sonny Kievit wist in eerste instantie een schot uit de tweede lijn nog te keren maar moest zich gewonnen geven toen Lissenberg razendsnel het leer in het netje schoot. “Misschien wordt de druk ook wel wat groter”, laat Bryan van der Laan zijn licht ook schijnen over de tweede helft. “Zelf merk ik dat niet. We hebben er nu zes op rij gewonnen, zou kunnen. Maar met zo’n tegenstander moet je zuiniger aan de bal zijn dan speel je ze helemaal kapot. Eerste helft hebben we niet zo heel veel gecreëerd, de tweede helft ging dat beter. We waren met standaard situatie wel gevaarlijk, vrije trappen en hoekschoppen. We kregen zeker kansen en daar hadden er wel een paar meer van in gemogen. Dan komen we op 1-3 en krijgen we het na dat zondagsschot nog lastig om de overwinning vast te houden. We konden de druk niet meer vooruit zetten en dan weet je dat ze gaan komen. Maar wat ik al zei, we hadden maar één taak punten en het maakte niet uit hoe.”

De 1-3 was een eigendoelpunt uit een gevaarlijke vrije trap van Bryan van der Laan. Jordie de Groot zette vol druk bij de eerste paal, maar raakte de bal niet. “Ik heb de bal niet gevoeld. Volgens mij ging de bal er via de rug van een tegenstander in”, vertelde De Groot. “Maar ook die tellen.” Als Rozenburg dan in de 23e minuut van de tweede helft op een 1-3 voorsprong komt lijkt de wedstrijd op sportpark De Kruus, waar de schemering al was ingevallen en het steeds moeilijker voetballen werd, gespeeld. Met nog een minuut of 10 te spelen haalde Wesley Bakker van grote afstand uit en via de onderkant van de lat was Rozenburg doelman Wouter Bloothoofd kansloos. Dan gaat Den Bommel pompen voor een punt en Rozenburg coach Nauta wil dat doorbreken met Marcin Marciszak, de behendige en vooral snelle Poolse voetballer van Rozenburg. Doelpunten kwamen er niet meer. Rozenburg pakte de toch wel verdiende punten in een lastige wedstrijd tegen Den Bommel. Door de winst van Binnenmaas tegen GHVV(2-0) en de monsterzege van Oud-Beijerland tegen Piershil (16-1) blijft de kop van de ranglijst in 3D ongewijzigd. Volgende week de klapper op West als OSV Oud-Beijerland op bezoek komt.