Als je bovenin mee wil spelen is het bijna elke week een wedstrijd van de waarheid. Voor de ploeg van Peter-Marcel Nauta zeker. De ploeg van West kent deze competitie geen makkelijke wedstrijden. En zeker zaterdag als OSV Oud-Beijerland op bezoek komt een wedstrijd waar op voorhand de vonken van af vliegen. Kan Rozenburg in het spoor blijven van koploper Binnenmaas en het gaatje naar de nummer 3 Oud-Beijerland op zes punten brengen. Rozenburg verloor dit seizoen alleen van Binnenmaas op het eigen sportpark en of dat aanstaande zaterdag rond half vijf nog zo is?

Rozenburg werd aan het begin van het seizoen niet bij de kanshebbers voor de titel genoemd, maar zo langzaam is de ploeg van Nauta wel een ploeg om rekening mee te houden. Nauta zelf wil de druk nog wel bij zijn Rozenburg weghouden, maar de kenners moeten ook zien wat voor een metamorfose Rozenburg doormaakt onder zijn leiding. Alleen koploper Binnenmaas was, op wedstrijddag vier, echt te sterk voor Rozenburg. Maar er is veel gebeurd bij Rozenburg na die wedstrijd, de Rood Gelen wonnen zes keer oprij. Zaterdag staat alweer wedstrijddag 11 op het programma en moet Rozenburg aantonen nu wel met een titelkandidaat de degens te kunnen kruisen, en dit keer wel als winnaar naar de kleedkamer kan gaan.

Peter-Marcel Nauta over OSV Oud-Beijerland en de ziekenboeg van Rozenburg

“Wedstrijd nummer 11 alweer, een wedstrijd zonder enige geschiedenis, dus wat de uitslag ook zal zijn beide teams schrijven historie”, kijkt Peter-Marcel Nauta naar de wedstrijd van zaterdag tegen OSV Oud-Beijerland. Oud-Beijerland is samen met FC Binnenmaas en OVV de absolute topfavoriet voor de titel, de formatie van Richard Koutstaal heeft zich behoorlijk versterkt, het e.e.a. ten kostte van Piershil, de ervaren trainer heeft keuze uit bijna 40 spelers, dat is een luxe en het getuigd van vakmanschap dat alle spelers tevreden zijn. Opmerkelijk gegeven is dat Oud-Beijerland een doelsaldo heeft van +16, oftewel de laatste overwinning op Piershil heeft ze ruim in de plus gezet, ondanks dat ze voorin beschikken over Shurnel Francois, Marco van Daalen en Jan Jaspers, hebben ze in de voorgaande wedstrijden dus relatief weinig gescoord. De nederlaag tegen OVV (6-0) hebben ze met deze overwinning wel weggespeeld. Oud-Beijerland zal haar favoriete rol waar willen maken en in punten gelijk willen komen met Rozenburg, om zo aansluiting te behouden naar FC Binnenmaas en afstand te bewaren t.o.v. OVV. Rozenburg is er alles aan gelegen om het gat van drie naar zes punten te brengen, en als nummer twee de winterstop in te gaan. De zwaar bevochte overwinning uit bij Den Bommel liet nogmaals zien dat er een collectief staat op West, waarin spelers voor elkaar door het vuur gaan, want winnen bij Den Bommel is niet eenvoudig, zij zullen in het verdere verloop van de competitie zeker nog een bepalende rol gaan spelen. Zaterdag keren terug in de wedstrijdselectie Sander Kraaijeveld en Floris van de Heuvel. Floris heeft hard gewerkt en na een laatste test is hij volledig aangesloten bij de groep. Verder zal Maik den Ouden komende weken weer rustig aan beginnen en zal Onur Zaif vanaf eind januari weer aansluiten. Jeffrey Bokma maakt zaterdag minuten in het tweede elftal, dus de ziekenboeg stroomt langzaam aan leeg. Zaterdag dus een meer dan interessante wedstrijd, titelkandidaat Oud-Beijerland moet en Rozenburg mag, benieuwd hoe zij met de druk om gaan tegen ons collectief.”

Koploper Binnenmaas gaat op bezoek bij Botlek. Botlek is zoekende naar de juiste vorm en wist tot nu toe alleen van Piershil te winnen (1-5). Een stunt tegen koploper Binnenmaas lijkt dan ook niet aannemelijk. OVV zal aan het doelsaldo willen werken tegen Piershil. Vierpolders doet ook nog mee om de kop van de ranglijst, afgelopen zaterdag winst tegen RHS en zal moeten winnen op het eigensportpark, nu van Rhoon, om niet definitief naar de middenmoot af te zaken. De echte topper zaterdag in de derde klasse D is dus de wedstrijd Rozenburg tegen Oud-Beijerland.

Copyright © 2023 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Tuesday the 7th. .