Een wedstrijd die bol stond van de spanning, zeker aan de kant van Rozenburg. Een titelkandidaat op bezoek op West werkte verlammend op de ploeg van Peter-Marcel Nauta. Rozenburg kon voor de zevende overwinning oprij gaan en de kloof naar de nummer drie, de gasten uit Oud-Beijerland, op zes punten brengen. Zelfs toen OSV Oud-Beijerland met tien man kwam te staan wisten de Rood Gelen Oud-Beijerland niet op de knieën te krijgen.

Bij Oud-Beijerland twee bekende gezichten in de basis, Jock de Burgo en David Pieters. De beide spelers van Oud-Beijerland droegen ooit het shirt van Rozenburg. Het was vooral aftasten in het eerste kwartier van de wedstrijd, waar OSV Oud-Beijerland toch gevaarlijker was dan de ploeg van Nauta, Rozenburg. De coach van Rozenburg probeerde, ook nog voor de wedstrijd, de druk bij zijn ploeg weg te halen, maar zijn ploeg leek toch onder de indruk van OSV. Niet de beste ploeg die tot nu toe op West te gast was. Ook OSV Oud-Beijerland wist dat Rozenburg inmiddels een ploeg is om rekening mee te houden. Het voorval rond het half uur waar Shurnel Francois het veld met rood moest verlaten was daar een voorbeeld van. Het was een overtreding van Paul Santra (vasthouden), goed voor geel en die kreeg de middenvelder dan ook. Maar de reactie van Francois, slaande beweging, kon niet anders dan met rood worden afgedaan door scheidsrechter René Sinke. Het was OSV Oud-Beijerland ook al overkomen tegen titelkandidaat OVV (toen 2 X geel voor aanhouden blijven mekkeren op de arbitrage), en heeft het er alle schijn van dat de ploeg van Richard Koudstaal op de toppen van haar kunnen moet functioneren tegen andere top ploegen. Rozenburg leek even van die man meer situatie te gaan profiteren, maar meer dan een korte opleving in het laatste kwartier van de eerste helft was dat niet. Rozenburg speelde misschien wel de slechtste wedstrijd van dit seizoen en ook aanvoerder Bryan van der Laan had er na afloop geen verklaring voor.

“Vanaf minuut één leek het al angstig. Ik vond OSV Oud-Beijerland nu niet een denderende ploeg. Wat wij er tegenover hebben gesteld was gewoon slecht, dramatisch slecht. Slordig aan de bal, niet goed doordekken wat we hadden afgesproken. Dan krijgen ze een rode kaart en dan moet je er gewoon overheen klappen. Dat spelen we zo slecht uit. De ruimtes lagen op de zijkanten en dat werd niet goed benut. Dan komen we ook nog met 0-1 achter en dan roep je het over jezelf af. Ik weet niet, maar verdedigend stonden we denk ik niet goed. Hij loopt zo uit de rug van onze verdediger weg. Gelukkig scoor je dan snel de 1-1. Balletje was er wel ingegaan, maar die verdediger loopt hem er eigenlijk zelf in. Dan moet je er overheen klappen. Ik weet niet, er gebeurde van onze kant helemaal niets. De eindpass was heel slordig. Het was gewoon slecht, meer kan ik er ook niet over zeggen. We geven hele dure punten weg.”

Rozenburg verzuimde afgelopen zaterdag een gaatje naar de nummer drie OSV te maken en in het spoor te blijven van Binnenmaas. Nu was FC Binnenmaas de grote winnaar van het afgelopen weekend, door de winst met 0-2 in Spijkenisse bij Botlek. Coach Peter-Marcel Nauta had gekozen voor Marcin Marciszak op de linker vleugel en hield ook de geblesseerde Elroy van Seters aan de kant. Kraaijeveld was in het centrum de vervanger van Van Seventer. In de 60e minuut de 0-1 van Oud-Beijerland, door Thomas Lagerwei. Een vreemde goal met wat geluk voor de gasten op West. Via de binnenkant van de paal naar de andere paal, een graaiende keeper en spelers die in een allerlaatste poging die bal nog voor de doellijn weg te werken was scheidsrechter Sinke gedecideerd en had de bal over de doellijn gezien. Nog geen minuut later stond Rozenburg weer op gelijke hoogte. Bryan van der Laan haalde de achterlijn op 5 meter van de eerste paal en zijn voorzet werd binnen gelopen door Loek Visser. Rozenburg verzuimde in de overgebleven tijd OSV Oud-Beijerland met lege handen naar huis te sturen en voor de gasten op sportpark West, OSV, was het vooral geen verder schade oplopen. Schade liep de ploeg van Nauta, Rozenburg, nog wel op. Met nog een dik kwartier te spelen moest centrumverdediger en routenier Sander Arkenbout er met een liesblessure vanaf. Arkenbout werd vervangen door Jeroen Brobbel. En Nauta gaf ook Floris van den Heuvel speelminuten, na een lange blessure, door de wissel met Bethslot Woldeamauel. Die zelfde Floris van den Heuvel was nog het dichts bij de winnende treffer voor de thuisploeg op West. Op volle snelheid prikte hij de bal net aan de verkeerde kant van de paal toen hij oog in oog met OSV doelman Roeland de Vries kwam. Ontbreken van wedstrijdritme en geschrokken van de honderd procent kans moet de reden zijn geweest waarom het scorebord op 1-1 bleef steken. Rozenburg blijft op de tweede plaats en sloeg de aanval van OSV Oud-Beijerland af. Maar voor het thuisploeg had er veel meer ingezeten dan het gelijke spel dat nu na 90 minuten op het scorebord stond.

Copyright © 2019 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 20th. .