We lenen de kop van dit artikel maar even van de trainer/coach van Rozenburg. ‘Het is zoals het is’. En dat wil zeggen Rozenburg doet weer mee voor de prijzen, en dan met de donkere dagen voor de Kerst de vraag, waarom nu opeens wel? Wat is er veranderd, is Peter-Marcel Nauta een succes coach? Waarom lukte het na het vertrek van Wim van der Steene, seizoen 2012 – 2013, niet meer op West. Wim van der Steene liet Rozenburg achter op het randje van de eerste klasse. En wie zich de soap met de scheidsrechter en de penalty series tegen Vitesse Delft in de finale van de nacompetitie nog kan herinneren werd de ploeg, zelfs in de ogen van de neutrale toeschouwer, te kort gedaan. Rozenburg verdiende toen de promotie naar de eerste klasse.

Natuurlijk waren er de afgelopen jaren ook momenten van meespelen voor de prijzen, zeker bij de periodetitels. Trainers vergelijken is moeilijk en omkijken heeft in dit geval niet zoveel zin. Dus houden we ons bij de feiten tot nu toe in het seizoen 2018-2019, maar ook dan kunnen niet anders dan ook Peter-Marcel Nauta een groot deel van de credits geven. Overigens zonder zijn voorgangers te kort te doen. Nauta lijkt instaat hoofdzaken en bijzaken goed te kunnen scheiden. De storm is gaan liggen op West en veranderd in een licht verfrissend briesje.

 

De feiten

Rozenburg speelde tot nu toe 11 wedstrijden en behaalde 25 punten. Staat op de tweede plaats, met 6 punten minder dan koploper FC Binnenmaas. Overigens heeft Rozenburg een wedstrijd minder gespeeld en dus 3 verliespunten minder dan Binnenmaas. Rozenburg scoorde 28 keer en kreeg 16 doelpunten tegen. Verlies was er tegen ’s Gravendeel en Binnenmaas en tegen OSV Oud-Beijerland kwam de ploeg van Peter-Marcel Nauta niet verder dan een gelijkspel. Klik op de link als je de huidige stand wil zien (Link naar de stand)

Wie scoorde de doelpunten tot nu toe ….

1) Bryan van der Laan 9

2) Nick de Bil 6

3) Bethslot Woldeamanuel 2

4) Elroy van Seventer 1

5) Vince Lissenberg 1

6) Joris van Driel 1

7) Stefan van Es 1

8) Jordie de Groot 1

9) Marcin Marciszak 1

10) Sander Kraaijeveld 1

11) eigendoelpunt tegenstander 4

Rozenburg scoorde 2.54 doelpunt per wedstrijd en kreeg er 0.7 per wedstrijd tegen. Doelman Wouter Bloothoofd wist één keer de ‘NUL’ te houden (Pernis).

Coach Peter-Marcel Nauta gebruikte 24 spelers tot de winterstop. Nauta werd geconfronteerd met veel (langdurige)blessures. Doelman Wouter Bloothoofd speelde alle wedstrijden 90 minuten. Bryan van der Laan en Bethslot Woldeamanuel startte ook 11 keer in de basis, maar speelde niet alle wedstrijden 90 minuten. Doelman Wouter Bloothoofd en middenvelder Regillio van Buuren zijn dit jaar nieuw op West. Gezien de speelminuten die ze van Nauta kregen, snel uitgegroeid tot vaste waarden. Maar Nauta laat ook veel jonge spelers, van de jeugdopleiding op West, meespelen of invallen. Sander Kraaijeveld en Bethslot Woldeamanuel, opgegroeid op West, zelfs vaste waarden voor dit Rozenburg.

 

 

Twee keer geel is rood

Jordie de Groot had een primeur, allereerst meer dan 300 wedstrijden in Rozenburg 1, maar ook de eerste rode kaart van het seizoen komende uit twee keer geel. Dit seizoen heeft twee keer geel, dus rood, consequenties en niet alleen alvast naar de douche. Maar de rode kaart getoond is gelijk goed voor een schorsing van één wedstrijd. De gele kaarten worden dan niet bij de eventuele andere gele kaarten opgeteld. Tot nu toe dit seizoen werd het gele kartonnetje 14 keer getoond aan een Rozenburg speler. Nick de Bil kreeg de meeste 3 keer. Elroy van Seventer, Rigilio van Buuren en Jordie de Groot zagen 2 keer het gele kartonnetje. Sander Kraaijeveld, Stefan van Es, Vince Lissenberg, Paul Santra en Bryan van der Laan kregen 1 keer geel voorgetoverd door de mannen in het zwart (kan ook blauw, groen en welke andere tenuekleuren de scheidsrechters tegenwoordig dragen geweest zijn).

 

 

 

 

De wedstrijd tegen ’s Gravendeel, de eerste van deze competitie, hangt als een molensteen om de nek van coach Nauta. Die punten komt Rozenburg straks misschien nog wel te kort, want zoveel punten lijkt Binnenmaas niet te gaan morsen dit seizoen. Als je ploeg, zoals van Binnenmaas verliest, en de mindere bent is dat een gegeven. Maar het puntverlies tegen ’s Gravendeel doet zeer en was vooral onnodig. Ook het gelijke spel tegen OSV Oud-Beijerland was niet nodig geweest. Rozenburg speelde een uur lang tegen 10 man nadat Shurnel Francois door een slaande beweging alvast naar de douche mocht vertrekken. De reactie van aanvoerder Bryan van der Laan was duidelijk tegenover sportenrozenburg na afloop van die wedstrijd “Vanaf minuut één leek het al angstig. Ik vond OSV Oud-Beijerland nu niet een denderende ploeg. Wat wij er tegenover hebben gesteld was gewoon slecht, dramatisch slecht. Slordig aan de bal, niet goed doordekken wat we hadden afgesproken. Dan krijgen ze een rode kaart en dan moet je er gewoon overheen klappen. Dat spelen we zo slecht uit. De ruimtes lagen op de zijkanten en dat werd niet goed benut. Dan komen we ook nog met 0-1 achter en dan roep je het over jezelf af.”

 

Maar alleen maar kijken waar het mis is gegaan doen we Nauta en zijn ploeg te kort. Rozenburg kwam zes wedstrijden achterelkaar als winnaar uit de strijd, Jonge Spartaan, GHVV, Botlek, RHS, Pernis en Den Bommel konden in die serie geen puntje overhouden aan de confrontatie met Rozenburg. Als je zulke reeksen kan neerzetten doe je mee. En dat is de laatste jaren wel eens anders geweest.

 

 

Gesp. 90 min.

Wis. als basisspl.

Wis. bank

Wouter Bloothoofd

11

0

0

Regillio van Buuren

10

0

0

Nick de Bil

10

0

0

Paul Santra

9

1

0

Bryan van der Laan

9

2

0

Elroy van Seventer

8

2

0

Jordie de Groot

7

0

0

Vince Lissenberg

6

0

1

Joris van Driel

6

3

0

Sander Arkenbout

5

5

0

Sander Kraaijeveld

5

0

0

Bethslot Woldeamanuel

4

7

0

Stefan van Es

3

0

5

Jeroen Brobbel

1

2

3

Rick Tas

1

2

0

Marcin Marciszak

1

1

3

Jefrey Bokma

0

0

3

Nando Negro

0

0

1

Mitchel Quak

0

0

1

Ricardo Borst

0

0

1

Liam Kleijwegt

0

0

3

Max Ruitenberg

0

0

2

Jeroen den Hartog

0

0

1

Floris van den Heuvel

0

0

1

Onur Zaif

0

0

0

Maik den Ouden

0

0

0

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 8th. .