De champagne, oliebollen, kalkoenen en krentenmikken liggen ver achter ons. De winterstop is voorbij en krijgt de competitie een vervolg. Hoe lang we kunnen spelen lijkt onduidelijk, mede omdat de weermannen en vrouwen een winter voorspellen met de mededeling haal de schaatsen maar uit het vet. Maar zaterdag zal er worden gevoetbald met voor Rozenburg een thuiswedstrijd tegen Piershil. Op papier een makkie, maar daar schuilt nu net het gevaar.

De ploeg van Peter-Marcel Nauta lijkt in goede doen. Tijdens een trainingsweekend werd er gewonnen van De Kennemers, een vierdeklasser, met 3-11 en afgelopen dinsdag een goede prestatie tegen hoofdklasser Spijkenisse. Rozenburg verloor met 3-4 maar gaf de hoofdklasser, die zeker niet met een gelegenheidselftal was gekomen, meer dan goed partij. In de competitie staat Rozenburg, misschien wel voor vriend en vijand verrassend, op de tweede plaats van de ranglijst. De achterstand op FC Binnenmaas bedraagt 6 punten, maar Rozenburg heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. Tegenstander van zaterdag Piershil heeft nog geen puntje gepakt dit seizoen en moest al 124 doelpunten incasseren en scoorde er maar 5. Het lijkt een makkie, maar is dat wel zo. Of kan Rozenburg toch gaan werken aan het doelsaldo? De achterstand op FC Binnenmaas als we naar het doelsaldo kijken 17 doelpunten.

Coach Peter-Marcel Nauta.

Speelronde 13 komt Piershil op bezoek op West, misschien, met alle respect, geen aansprekende tegenstander, maar alles wat makkelijk lijkt kan verdomd moeilijk worden. In dergelijke wedstrijden kan je je grootste tegenstander worden, zeker wanneer er een gebrek aan concentratie, scherpte en een hautaine houding wordt aangenomen. Piershil was in 2011 voor het laatst de tegenstander en ook toen struikelde Rozenburg, destijds 2de klasse, over de 3de klasser, 2-0 door een via Maik den Ouden van richting veranderd schot en een door Jock de Burgo weggegeven strafschop. Rozenburg zal dus zeer gedisciplineerd moeten spelen en niet tegen zich zelf gaan spelen, want dan wordt het alsnog een lastige middag. Uiteindelijk moeten we er wel van uitgaan dat we 3 punten gaan bijschrijven en in de wetenschap dat OSV de lastige uitwedstrijd bij RHS gaat spelen, kan het gaatje wel eens 4 punten worden met nog een wedstrijd in handen.

Rozenburg zit momenteel breed in de spelers, alhoewel het meespelen van Bryan van der Laan en Regilio van Buuren nog onzeker is. De ziekenboeg is bijna leeg, Onur Zaif is de laatste speler die aan het aansluiten is, dat zal nog wat tijd vergen, maar hij komt er aan. Rozenburg is klaar voor de 2de seizoenshelft en de generale repetitie tegen Spijkenisse van afgelopen dinsdag geeft ons nog meer vertrouwen.

Copyright © 2023 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.