Een makkie als je naar de prestatie tot nu toe kijkt van de tegenstander van Rozenburg afgelopen zaterdag, Piershil. Maar ook een lastige wedstrijd om geconcentreerd te blijven voetballen voor de thuisploeg. Uiteindelijk werd het 14-0 in het voordeel van Rozenburg en verdiend John van der Toorn met zijn team Piershil alle respect. Wekelijks dergelijke wedstrijden te moeten spelen en op een paar kleine vergrijpen, meer van niet zo goed kunnen dan dat er onsportief gedrag in het spel was, grote waardering.

Rozenburg speelde op het middenveld zonder Regillio van Buuren en Bryan van der Laan. Vooral het ontbreken van die laatste, de architect en regisseur van Rozenburg, was toch wel merkbaar. Verder was het lastig spelen en verzande Rozenburg steeds in een tempootje te laag. Piershil kwam zelden op de helft van Rozenburg dus erg veel ruimte lag er niet voor de ploeg van Peter-Marcel Nauta. Het moest in een hoog tempo in de kleine ruimte en oppassen voor blessures. Van de Toorn kiest zeker niet voor een speelwijze met onsportief voetbal op het randje of er overheen. Van der Toorn en zijn ploeg Piershil weten dat ze door deze competitie heen moeten en vanaf volgend seizoen weer vanuit de vierde klasse kunnen gaan bouwen aan nieuw succes.

De ploeg en trainer verdienen respect om dit wekelijks te moeten ondergaan. In de 4e minuut stond de 1-0 op het scorebord. Een penalty en Floris van den Heuvel eiste de bal bij afwezigheid van Van der Laan op en schoot raak. Vince Lissenberg zorgde voor de 2-0 en door een hattrick van Nick de Bil (12e,17e en 20e minuut) stond er na 20 minuten 5-0 op het scorebord. Voor de thee maakte Paul Santra het half dozijn vol, 6-0. En doelman David Sanchez verhinderde nog zeker drie treffers, anders waren de dubbele cijfers al voor de thee in zicht geweest.

Nick de Bil

“We maken er 14, maar of het leuk was?”, was de reactie van aanvoerder, bij het ontbreken van Bryan van der Laan, Nick de Bil. "Het is voor niemand denk ik leuk. Niet voor het publiek, voor ons niet en ook al maken ze er nog het beste van, voor Piershil denk ik ook niet. Gemeen spel en frustraties vallen heel erg mee, weinig of niet gezien en daar moet je zo’n ploeg toch de complimenten voor geven. Ze komen gewoon opdagen en ondergaan het sportief. Je probeert zo’n wedstrijd zoals altijd in te gaan. Maar moet zeggen toch wel lastig, eigenlijk extra lastig. We hadden een goed trainingskamp, met een wedstrijd waar we er ook 13 maakte (De Kennemers, red.). Afgelopen dinsdag een prima pot tegen Spijkenisse, we willen toch meer naar dat niveau. Spijkenisse speelt dan wel drie klasse hoger, maar daar konden we wel voetballen. Ik kwam dinsdag met spierpijn thuis, kan je zeggen dat is al een poosje niet gebeurt. En dan zo’n wedstrijd als vandaag, eigenlijk weet je niet wat je kan verwachten. Binnenmaas maakt er ook maar zeven tegen Piershil. We moesten punten pakken, dat hebben we gedaan. Maar geweldig gespeeld zeker niet. De focus moet weer snel op volgende week, dan komt Botlek.”

In de tweede helft waren de doelpunten voor Nick de Bil (5e min.), Vince Lissenberg (11e min.), Sander Arkenbout (12e min.), Floris van den Heuvel (17e min), Nick de Bil (30e en 37e minuut) en Bethslot Woldeamanuel (43e min.). De laatste was een penalty. Zo begon Rozenburg met een doelpunt vanaf elfmeter en eindigde er ook mee. Een wedstrijd voor de statistieken en Rozenburg is door dit resultaat de meest scorende ploeg in de derde klasse D. Rozenburg prikte er 14 in en wist de nul te houden. Zaterdag tegen Botlek zal dat vele male lastiger zijn, om ook dan de punten op West te houden.