Zaterdag moet Rozenburg naar Hoogvliet waar de wedstrijd tegen Rijnmond Hoogvliet Sport op het programma staat. Een lastige wedstrijd voor de Rood Gelen zeker aan de Botreep in Hoogvliet. In de heenwedstrijd op West won Rozenburg met 2-1. In een wedstrijd waar het vooral nagelbijten voor de supporters was en genieten voor iedereen die voor een mooi potje voetbal naar West was gekomen.

Op het eigen sportpark is RHS ijzersterk en heeft nog meer één keer verloren. Alleen Den Bommel wist met drie punten te vertrekken uit Hoogvliet. Het doelsaldo van RHS in de thuiswedstrijden spreekt ook voor zich 26 voor en 7 tegen. Kortom een lastige klus voor Rozenburg. De Rood Gelen schudden deze competitie ook behoorlijk aan de boom. Rozenburg staat op plaats 2 met een achterstand op FC Binnenmaas van 3 punten. Een mooi resultaat voor Nauta en zijn ploeg, zeker niet door iedereen verwacht. Rijnmond Hoogvliet Sport heeft een kunstgrasveld en zijn ploegen inmiddels verplicht uit te wijken, dat het balletje gaat rollen zaterdag om 14:30 uur lijkt meer dan aannemelijk.

Coach Peter-Marcel Nauta

“Zaterdag 2 februari wedstrijddag 15 waarin we de return tegen Rijnmond Hoogvliet Sport spelen. De thuiswedstrijd werd verdiend met 2-1 gewonnen, maar zoals Lorenzo Kranenburg (RHS) na afloop zei "je moet bij rust wel met 5-1 voorstaan" , nu bleef het zeer spannend tot het laatste fluitsignaal en had Wouter Bloothoofd nog een uitstekende redding nodig om de punten veilig te stellen. De laatste 4 edities van Rijnmond Hoogvliet Sport - Rozenburg leverde geen enkele overwinning op, hetgeen direct aangeeft wat een lastige wedstrijd dit beloofd te worden, recentelijk struikelde OSV in Hoogvliet met 3-1. Rijnmond beschikt over prima spelers in elke linie en is er alles aan gelegen om aan te haken bij de top van de ranglijst en daarmee scheidend trainer Klaus Lingen een verdiend afscheid te geven. Rozenburg speelde afgelopen zaterdag tegen v.v. Melissant om na een verplichte week stilstand de draad weer op te pakken, deze oefenwedstrijd werd met 6-1 gewonnen. We hebben prima kunnen trainen met een complete groep, een tegenvaller is echter de buikspierblessure van topscoorder Nick de Bil, daarnaast heeft Maik den Ouden een terugslag gehad en is ook niet inzetbaar. Uiteindelijk draait het niet om 1 speler en we hebben dit seizoen al vaker laten zien dat we met tegenslag kunnen omgaan. Rozenburg heeft een prima basis gelegd voor het verdere verloop van de competitie, dus wij kunnen met veel vertrouwen richting Hoogvliet en als we mee willen blijven doen op de ranglijst en voor de periode dan is een overwinning het enigste wat telt.”

 

Thuis

 

Uit

Botlek

-

Pernis

De Jonge Spartaan

-

FC Binnenmaas

GHVV'13

-

Piershil

Rhoon

-

Den Bommel

Rijnmond HS

-

Rozenburg

s Gravendeel

-

OVV

Vierpolders

-

Oud-Beijerland

Het programma voor 2 februari 2019

Rozenburg moet winnen om mee te blijven doen in de top van de derde klasse D. Koploper Binnenmaas moet naar Middelharnis om de strijd aan te gaan met De Jonge Spartaan. ’s Gravendeel krijgt OVV op bezoek, de nummers 3 en 4 op de ranglijst. Die kunnen niet alle twee winnen. Oud-Beijerland moet naar Vierpolders of daar nog een verrassing in het vat zit. We herhalen de woorden van de trainer, voor Rozenburg is een overwinning het enige wat telt.

Foto's: boven Peter-Marcel Nauta, en weer een duel Sander Kraaiejveld tegen Lorenzo Kranenburg, nu aan de Botreep?

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 8th. .