Pas in de slotfase van de kraker in de derde klasse D trok Rozenburg de winst definitief over de streep. Op het eigen sportpark aan de Botreep kwam RHS nog goed weg met een 1-3 nederlaag. Was Rozenburg de eerste helft vooral slordig en grossierde de ploeg van coach Nauta, Rozenburg, in foute passes. Was er na de thee een heel ander Rozenburg, opzoek naar de volle drie punten. Peter-Marcel Nauta had bij het ontbreken van spits en topscoorder Nick de Bil gekozen voor Vince Lissenberg in de spit. Lissenberg ontwikkelt zich inmiddels als een alleskunner, en speelde een meer dan verdienstelijke in de spits.

Nauta vertelde vrijdag, een dag voor de wedstrijd, dat zijn ploeg wel vaker heeft laten zien met tegenslagen om te kunnen gaan. Dat was ook aan de Botreep tegen RHS zo. De oplossingen die de coach bedenkt en de speelwijze, vooral in de tweede helft, die zijn ploeg op het veld laat zien, maakt Rozenburg tot één van de kanshebbers voor de titel. Na 11 minuten kwam RHS aan de leiding. Rijnmond Hoogvliet Sport had wel de hulp nodig van Rozenburg. Bij een bal in de zestien kreeg centrale verdediger Elroy van Seventer de bal onbedoeld en ongelukkig op zijn achterhoofd en bracht hij RHS aan de leiding. Rozenburg was in het eerste kwartier de bovenliggende partij. RHS kreeg wel kansjes, maar vaak ingeleid door slordig spel van Rozenburg. Bij RHS was vooral Runell Martes sterk op het middenveld en heeft de ploeg, van de na dit seizoen vertrekkende trainer Klaus Lingen, nog altijd Arjan Jongerius onder de lat.

“Dit is een belangrijke overwinning, denk ik. Eerste helft toch wel heel slordig en maak je het jezelf erg moeilijk”, begint aanvoerder Bryan van der Laan met een dikke lach op zijn gezicht aan zijn visie op de wedstrijd. “We liepen eigenlijk constant achter de feiten aan, omdat we zelf slordig waren in de passing. Komen we ook nog ongelukkig op achterstand door een eigen goal van Elroy (van Seventer, red.). Maar eigenlijk nooit een moment gehad dat ik aan verliezen heb gedacht. Tweede helft komen we veel beter de kleedkamer uit en scheelde wel dat bij RHS Runell Martens er niet meer bij was. Maar aan de andere kant bleven wij wel voetballen en kregen kans op kans. We moeten het eerder afmaken. We hebben zeker een kans of vier gehad, waaronder ik zelf twee. Dat waren honderd procent kansen, die moeten er gewoon in. Uiteindelijk komen we dan toch op voorsprong door Bethslot (Woldeamanuel, red.) En dan kan ik zelf toch nog mijn doelpuntje maken in de slotfase. Dit zijn heel belangrijke potjes om te winnen. We hebben hier jaren niet gewonnen, dan zie je toch wel dat we als ploeg grote stappen hebben gemaakt. We doen gewoon goed mee. Als je dit soort wedstrijden wint, doe je mee voor de titel. Volgende week ’s Gravendeel thuis, die moeten we winnen en blijven zo meedoen in de tweede periode en de algemene ranglijst.”

In de 50e minuut was het spits Vince Lissenberg die een bal op de slof nam en de uitstekende doelman Arjan Jongerius kansloos liet. Met Jongerius gelijk de man die zijn ploeg lang zelfs heel lang in de wedstrijd hield. In de 65e minuut kwam Rozenburg verdiend aan de leiding. Bethslot Amanuel werd met een perfecte steekbal richting het doel van Jongerius gestuurd en stond de 1-2 op het scorebord. Als aanvoerder Bryan van der Laan dan ook nog in de 89e minuut uit een voorzet van de uitstekend spelende Floris van den Heuvel de 1-3 binnen kopt is de wedstrijd gespeeld. Rozenburg de terechte winnaar en RHS mocht niet eens mopperen over het resultaat, met dank aan doelman Jongerius en het slordige spel van Rozenburg in de eerste helft bleef de schade relatief beperkt.