Als je slechte wedstrijden wint wordt je kampioen. En slecht was het op een guur en koud sportpark West. En dat kampioenschap lijkt nog ver weg. Rozenburg kreeg geen grip op de wedstrijd en had in doelman Wouter Bloothoofd de man die voor de punten zorgde. ’s Gravendeel kreeg meer en betere kansen dan de thuisploeg, maar de doelman van de Rood Gelen hield zijn ploeg in de race. Bryan van der Laan mocht twee keer aanleggen vanaf 11 meter en dat is een zekerheid in de ploeg van Marcel-Peter Nauta. Rozenburg won met 3-1 en blijft in het spoor van koploper Binnenmaas.

Al na twee minuten had ’s Gravendeel het net achter de doelman van Rozenburg gevonden. Het publiek had amper de plaatsen op de tribune en langs het veld ingenomen of de gasten uit de Hoeksewaard stonden al op voorsprong. Slecht verdedigen bracht Jelle van der Starre oog in oog met Rozenburg sluitpost Wouter Bloothoofd en lag de bal in het netje achter de verbouwereerde doelman. Het was de eerste, maar gelijk ook de laatste keer dat Bloothoofd de trieste gang naar het net moest maken. De doelman van Rozenburg groeide uit tot een voor ’s Gravendeel onneembare vesting en hield niet alleen zijn ploeg in de race, maar was afgelopen zaterdag op West de puntenpakker voor Rozenburg. “Het was dit keer nodig”, was de doelman bescheiden over zijn prestaties. “We zijn bezig aan een goede reeks na de winterstop en die willen we voortzetten. Overigens speelde we een slechte eerste helft, windje tegen en kregen die bal eigenlijk niet weg. We speelde een beetje zo al vorige week de eerste helft (tegen RHS, red.). Geen bal kwam er aan en dan zit je elke keer in de achteruit. Regelmatig in ondertal achterin, we mochten niet klagen dat we met 2-1 de rust in gingen. In de tweede helft kantelde we wel wat om, maar was nog steeds niet goed. Het was dan weliswaar niet best maar pakken wel de punten en daar gaat het uiteindelijk om. Ik zat er een paar keer goed bij. Het was wel een keertje grabbelen, maar je weet nu je wat langer met elkaar speelt wel wat er voor je gebeurd. Het was even een speelwijze, twee spitsen, die we niet helemaal gewend waren. Ze speelde veel vanaf de backs en kwamen veelvuldig naar binnen en hadden we nog al moeite met het overnemen van de man. Elke keer een gevaarlijk steekballetje binnendoor, ook omdat onze backs breeduit stonden. Als je er voor je ploeg kan zijn is natuurlijk lekker. Kijk zo’n wedstrijd als tegen Piershil, tijdens trainingskamp De Kennemer of Melissant winnen met grote cijfers is goed. Maar dit was leuker en vorige week was Vince belangrijk vandaag ik, goed dat steeds iemand het oppakt.”

’s Gravendeel scoorde in de 2e minuut, maar lang kon de ploeg van trainer Barry Schippers niet genieten van die voorsprong. In de 6e minuut was het Floris van den Heuvel die de gelijkmaker van zijn voet liet vertrekken. Het eerste kwartier waren ploegen wel aan elkaar gewaagd, maar kregen de gasten uit de Hoeksewaard meer kansen en stond het verdedigend niet altijd even goed. In de 16e minuut kwam Rozenburg aan de leiding. Vanaf 11 meter liet aanvoeder Bryan van der Laan doelman Dennis Sleiffer geen kans. Aanvoerder Luc Roozendaal, van ’s Gravendeel, gleed onderuit en viel op de bal. Scheidsrechter Wim Roozenboom zag er een strafschop in en de voorsprong voor Rozenburg op het bord. Na het doelpunt vergat Rozenburg door te drukken en zocht voordurend de moeilijkste oplossingen. Dat Rozenburg met een voorsprong de rust inging was toch wel een verdienste van het collectief. Ook als was het soms bedroevend slecht, de ploeg van Marcel-Peter Nauta wist dat verliezen geen optie was. In de tweede helft moest het anders en dat zal ongetwijfeld de boodschap van Nauta zijn geweest tijdens de thee. Maar in het veld was dat niet altijd zichtbaar. Rozenburg kreeg niet voldoende grip op de tegenstander en had een uitstekende doelman Boothoofd nodig om in de race te blijven. Met spectaculaire reddingen voorkwam de doelman zeker drie honderd procent kansen en bleef het bij dat ene doelpunt in de tweede minuut. Als Jordy Wetstein zijn tweede gele prent krijgt door een doorgebroken speler, Vince Lissenberg, neer te halen was het aanvoerder Bryan van der Laan die voor de tweede keer vanaf 11 meter doelman Sleiffer naar de verkeerde hoek stuurde, 3-1.

“Wat een bizar slechte pot”, vond ook Bryan van der Laan na-afloop. “Niet normaal hoe snel we een goal tegen kregen. Nu niet dat we heel erg onder de indruk kwamen van die snelle goal. Het was aan de bal weer heel erg slordig. De opdracht was spelen zoals de tweede helft tegen RHS, maar daar kwam helemaal niets van terecht. Geen idee waar het aan lag. Het zat er niet in vandaag. Je hebt wel eens van die dagen. In het begin wat problemen op het middenveld, omdat ze 4-4-2 speelden. Veel ballen tussen de linies waardoor ze vrijuit konden voetballen. We kregen er geen grip op. De tweede helft probeerde we wat compacter te gaan staan. De boodschap in de rust was duidelijk, het moest allemaal een tandje beter. Gelukkig beslis je de wedstrijd wel door die tweede pingel, goed doorgaan van Vince. Maar als we hier verliezen mag je ook niet klagen. Dan pakt Wouter een paar ballen die er ook in hadden gekund. Een keeper die punten pakt en dat liet hij vandaag maar weer eens zien. Het valt voor ons allemaal de goede kant op. Geluk van de bovenste ploegen? Slechte wedstrijden moet je ook winnen en deze snel vergeten.”