Of je de wedstrijd van zaterdag, tussen Vierpolder en Rozenburg als een derby mag bestempelen? Daarvoor is de historie tussen de beide clubs die zaterdag met elkaar in de slag gaan te klein. Weliswaar spelen de beide clubs in de zelfde regio en zeker de wedstrijd van zaterdag is een beladen duel. Kenmerken voor een derby, maar of het ook zo leeft bij de supporters?

Voor Rozenburg zal de nasmaak van de gewonnen wedstrijd tegen ’s Gravendeel toch weggespoeld moeten worden. Punten leverde het spel van afgelopen week wel op, maar het spel was niet om over naar huis te schrijven. Dat zal dan ook ongetwijfeld de boodschap zijn geweest die Nauta heeft gebracht deze week.

Peter-Marcel Nauta over Vierpolders en de wedstrijd van zaterdag

“Zaterdag treffen we Vierpolders voor de 2de maal dit seizoen. Vierpolders is goed uit de winterstop gekomen met een gelijkspel tegen OSV en een overwinning bij Piershil, daarnaast hebben ze midweeks nog geoefend tegen IJsselmonde (nummer 7 van de 3de klasse C) en deze wedstrijd winnen afgesloten met 4-6. Paul Bestebreur heeft zijn zaken prima voor elkaar en bezet een keurige 6de plaats op de ranglijst, Vierpolders gaat zich eenvoudig veilig spelen, ze hebben genoeg kwaliteit en een goede aanvallende spelopvatting. Opvallend is dat Vierpolders van haar 23 punten er 17 thuis heeft gepakt, het elftal is thuis nog ongeslagen en dat kan alleen koploper FC Binnenmaas ze navertellen. In de eerste wedstrijd was vooral de beginfase lastig, Vierpolders speelde vrij uit maar was niet in staat om het net te vinden, met name de acties van Stoffers en Lakerveld gaf ons problemen. Afgelopen zaterdag boekten wij wel een overwinning op 's Gravendeel maar het was allerminst goed, we kregen simpel weg geen vat op de wedstrijd en gaven te veel weg, gelukkig eiste Wouter Bloothoofd nu de hoofdrol op en bleek een onneembare hindernis. Het moet a.s. zaterdag veel beter, zeker gezien het feit dat Vierpolders de ongeslagen status in stand wil houden en de eerdere nederlaag wil weg poetsen. Na de nederlaag van GHVV '13 tegen SC Botlek lijkt de strijd om de 2de periode te gaan tussen OVV en Rozenburg, als we beide onze komende 2 wedstrijden weten te winnen dan hebben we 2 maart een fantastisch affiche. Laten we ons eerst maar focussen op a.s. zaterdag, we bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd. OVV speelt overigens een lastige uitwedstrijd bij De Jonge Spartaan. Tenslotte positief nieuws met het oog op volgend seizoen, zowel Nick de Bil als Bryan van der Laan hebben aangegeven Rozenburg trouw te blijven, hetgeen een mooi signaal is ten aanzien van het vertrouwen in de club en de andere selectie spelers.”

 

Thuis

 

Uit

Botlek

-

Piershil

De Jonge Spartaan

-

OVV

Pernis

-

FC Binnenmaas

Rhoon

-

Oud-Beijerland

Rijnmond HS

-

GHVV'13

s Gravendeel

-

Den Bommel

Vierpolders

-

Rozenburg

Mooi nieuws van de coach omtrent het aanblijven van enkele selectie spelers. Ongetwijfeld zullen er meer volgen en staat de jeugd te dringen op West om basisspeler te worden. Hoe anders was dat in een recent verleden. Paul Bestebreur heeft zijn zaakjes voor elkaar, als we de woorden van de coach van Rozenburg herhalen, maar hij is niet de enige. Ook Peter-Marcel Nauta, aan het roer van het ‘Vlaggenschip’ van West heeft gezorgd voor een metamorfose. Hij heeft zijn ploeg gemanoeuvreerd naar plaats twee op de ranglijst en kanshebber voor de tweede periode. Dan moet er zaterdag bij Vierpolders wel worden gewonnen. En het ongeslagen record van de thuisploeg op het eigen sportpark aan diggelen. Een meer dan lastige klus voor Nauta en zijn mannen.

Komen Nick de Bil, terug van een blessure, en oud Rozenburg speler Ruud Hakbijl elkaar weer tegen aanstaande zaterdag

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 8th. .