Het was niet oogstrelend wat de beide ploegen op het sportpark aan de Coosenhoeksestraat in Vierpolders op het veld lieten zien. Rozenburg ver onder de maat en Vierpolders maar met één doel ongeslagen blijven op het eigen sportpark. De ploeg van Paul Bestebreur pakte de winst en bleef ongeslagen. En voor Rozenburg een zeperd en moest de oude ploeg van trainer Peter-Marcel Nauta ,Jonge Spartaan, ervoor zorgen dat de Rood Gelen nog in de race blijven voor de tweede periode, door de winst op OVV.

De ploeg van trainer Paul Bestebreur vierde de overwinning en Bestebreur doet het meer dan goed met promovendus Vierpolders. De trainer heeft bij Vierpolders dan nog wel geen standbeeld, maar wel een eigen stoel. Zat Bestebreur vroeger vooral op een kratje met drinkbussen heeft hij inmiddels bij Vierpolders een stoel en daar moet je van afblijven weet nu ook de verzorger van Rozenburg die hem even had geleend. Vierpolders was uit de kleedkamer gekomen om Rozenburg te verrassen en wilde snel op voorsprong komen. Rozenburg doelman Wouter Bloothoofd stond een vroege treffer in de weg. Met een miraculeuze katachtige reactie hield de Rozenburg doelman een kopbal van zeker niet meer dan twee meter voor de doellijn van Douwe Zijlstra uit zijn doel. Rozenburg kwam in die beginfase niet aan voetballen toe. Coach Nauta had gekozen voor Jeffrey Bokma op rechts en verhuisde Bethslot Woldeamanuel naar de bank. Nick de Bil weer in de spits, terug van een blessure. Centrale verdediger Sander Arkenbout was niet tevreden na afloop. “We gingen mee in hun spelletje. De eerste helft speelde we ver onder de maat. De tweede helft zijn ze niet meer gevaarlijk geweest en amper voor ons doel. Ook niet toen we achterin één op één gingen spelen. Wij krijgen nog wel een paar kansen in de slotfase en daar mogen er ook een paar van in.” Na een goed begin van Vierpolders werd het naarmate de wedstrijd vorderde wat rommelig. Paul Santra raakte nog wel een keertje de lat maar echt getest werd de doelman, Jaimie de Jong, van Vierpolders niet. In de slotfase van de eerste helft kwam Vierpolders aan de leiding. Rozenburg probeerde Vierpolders steeds meer achteruit te drukken en was een counter van Vierpolders de aanleiding van de voorsprong voor de thuisploeg. Jesper Lakerveld werd in de ruimte aangespeeld en was sneller dan Sander Kraaijeveld. De schuiver in de verre hoek was voor Rozenburg doelman Wouter Bloothoofd niet te pareren, 1-0. Er stonden toen 43 minuten op de klokken. Rozenburg probeerde nog wel met een snel antwoord te komen maar Vierpolders wilde met een voorsprong naar de kleedkamer en dat lukte.

Na een klein kwartiertje in de tweede helft eiste scheidsrechter Gijsbert Oudenaarden even de hoofdrol voor zich op. Trekken, duwen, ongecontroleerd schoppen en praten tegen de scheidsrechter was de reden dat de leidsman even het overzicht kwijt was en naar de kleedkamer vertrok voor een afkoelingsperiode van 5 minuten. Scheidsrechter was zelf ook een beetje debet aan de situatie en liet soms veel te veel toe zonder kaarten en vervolgens fluiten voor truttige overtredingen waar het voordeel nogal eens uit het oog werd verloren. “We geven het weg vandaag”, is aanvoerder Bryan van der Laan duidelijk over het spel van zijn eigen ploeg. “We gaan verder waar we vorige week gebleven zijn. Voetballend zat het er weer niet in vandaag. De eerste helft was gewoon dramatisch slecht. Niet altijd goed verdedigd. Kom je 1-0 achter, Sander (Kraaijeveld, red.) werd er gewoon vanaf gelopen, geen rugdekking dat mag natuurlijk niet. Tweede helft speel je alleen maar op hun helft. Scheidsrechter zat ook niet mee. Ik weet niet wat die man voor een dag had. Los van de afkoelingsperiode, nog een honderd procent pingel niet gegeven. Als je dan in de slotfase nog zulke kansen krijgt. Die moeten er gewoon in. Dan pak je nog een puntje en mag je tevreden zijn. Meer zat er niet in. Nu verlies je, als ik de andere uitslagen hoor doen we nog mee voor de tweede periode. Wat we hier hebben laten zien, bedenkelijk. Het lijkt wel of bij ons de gedachte speelt het komt wel goed. Ik weet niet, in ieder geval zijn wij geen ploeg om die gedachte te kunnen hebben. Als wij niet voor meer dan honderd procent gaan, kunnen we niet winnen. We krijgen in de slotfase kansen die moeten erin. Kan niet elke week zeggen, snel vergeten, het moet gewoon veel en veel beter. Als je zo speelt verdien je het niet om op de tweede plaatst te staan. Dramatisch.”

In de slotfase speelde Rozenburg alles of niets. Verdediger Elroy van Seventer naar de kant en Vince Lissenberg mee in de spits. Eerder had Peter-Marcel Nauta al Bokma gewisseld voor Bethslot Woldeamanuel. Rozenburg ging opzoek naar de gelijkmaker en Vierpolders kwam er niet meer uit. De doelman van Rozenburg spelend bijna op de middenlijn. Bethslot Woldeamanuel onderuit in de zestien werd weggewuifd door de scheidsrechter als zijnde de bal spelen, waar ook een penalty niet had misstaan. Nog een kans, in die slotfase, voor Woldamanuel ging net voorlangs. En de Rood Gelen hadden in die fase nog wel wat mogelijkheden. Rozenburg te laat wakker en moest de derde nederlaag van dit seizoen incasseren. Binnenmaas de grote winnaar van afgelopen zaterdag. Inmiddels 6 punten los van Rozenburg op plaats 2 en 10 punten voorsprong op de nummer 3 en 4 OVV en Oud Beijerland. Vierpolders verrassend op plaats 5 natuurlijk ook een verdienste van trainer Paul Bestebreur. Ja, en dan mag je misschien je stoel opeisen, alhoewel hij meer sier had gemaakt (zeker gezien de respectabele leeftijd van de verzorger van Rozenburg), door net als vroeger gewoon op het drinkbekerkratje te gaan zitten. Rozenburg moet snel verdapperen, om maar eens een Belgische uitdrukking te gebruiken, anders heeft aanvoerder Bryan van der Laan gelijk. “Met dit vertoonde spel hoort Rozenburg niet op plaats twee.”