De ontknoping van de tweede periode in de derde klasse D is aanstaande. Vorige week maakte zowel kanshebber Rozenburg als ook OVV een foutje door beide te verliezen van respectievelijk Vierpolders en Jonge Spartaan. GHVV pakte wel een verdienstelijk puntje bij RHS, in theorie ook nog een kanshebber voor die tweede periode. GHVV moet dan zaterdag wel winnen in Oostvoorne tegen OVV.

OVV staat er het beste voor in de tweede periode, twee thuiswedstrijden tegen GHVV en Rozenburg de andere kanshebbers in de tweede periode. De kansen voor GHVV zijn er wel, maar niet zo groot het doelgemiddelde speelt de ploeg van coach Stougje parten. En de andere uitslagen moeten ook wel erg gunstig vallen. Voor Rozenburg is de boodschap simpel, twee keer winnen. Zaterdag tegen Botlek en op 2 maart in Oostvoorne tegen OVV.

Stand 2e periode

 

Team

G

W

G

V

pnt

voor

tegen

pm

1

FC Binnenmaas

7

6

1

0

19

21

4

0

2

OVV

7

6

0

1

18

23

7

0

3

Rozenburg

7

5

1

1

16

30

6

0

4

GHVV '13

8

5

1

2

16

24

11

0

5

SC Botlek

8

4

1

3

13

17

14

0

6

Oud Beijerland

8

3

3

2

12

27

16

0

7

Jonge Spartaan

8

4

0

4

12

14

15

0

8

Vierpolders

7

3

2

2

11

18

10

0

9

's-Gravendeel

8

3

2

3

11

14

11

0

10

Rijnmond HS

8

3

1

4

10

10

13

0

11

Den Bommel

8

2

2

4

8

22

13

0

12

Rhoon

8

2

1

5

7

9

16

0

13

Pernis

8

0

1

7

1

5

25

0

14

Piershil

8

0

0

8

0

3

76

0

Afgelopen zaterdag, in de uitwedstrijd tegen Vierpolders, heeft de ploeg van Nauta, Rozenburg, een onnodige en bedenkelijke nederlaag geleden. Alles en iedereen die Vierpolders een warm hart toedraagt zal daar ongetwijfeld anders over denken. En de overwinning van Vierpolders toeschrijven aan de kracht en het collectief van de promovendus onderleiding van Paul Bestebreur. De achterstand op koploper Binnenmaas is voor Rozenburg opgelopen tot 6 punten en het ziet er niet naar uit dat Binnenmaas nog veel punten gaat verspelen.

Thuis

 

Uit

Den Bommel

-

De Jonge Spartaan

FC Binnenmaas

-

Rhoon

Oud-Beijerland

-

s Gravendeel

OVV

-

GHVV'13

Pernis

-

Vierpolders

Piershil

-

Rijnmond HS

Rozenburg

-

Botlek

Rozenburg loopt dit seizoen tegen onverklaarbare nederlagen aan. De ploeg van Nauta werd niet weggespeeld door Vierpolders, het had veel weg van het verlies in de eerste wedstrijd tegen ’s Gravendeel en het gelijke spel tegen Oud-Beijerland. Een verklaring, je kan in een seizoen niet elke wedstrijd winnen. Ploegen die zomaar even ongeslagen kampioen worden zijn op de vingers van één hand te tellen. En daar hoort Rozenburg zeker niet bij. Alles moet kloppen en vooral alles moet meezitten. Tegen Vierpolders twee balletjes van de lijn gehaald, die kunnen er ook in en heb je een heel andere wedstrijd. Maar niets belangrijker dan de eerst komende wedstrijd, Botlek dus. Die winst wordt lastig genoeg.

Coach Peter-Marcel Nauta over Botlek

“En zo staan we weer met beide benen op de grond na het teleurstellende resultaat in Vierpolders, waarmee er een einde komt aan reeks van 10 ongeslagen wedstrijden. Dat is een feit en je weet hoe langer ongeslagen hoe dichterbij de dag dat het wel gebeurd, alleen is het dan jammer de manier waarop. Wanneer we de wedstrijd tegen ’s-Gravendeel erbij pakken dan is het op zich niet verrassend geweest, we speelden wederom veel te gemakzuchtig en nonchalant, de scherpte en de absolute wil om te winnen ontbraken. Ik neem het de spelers niet kwalijk, het is mijn verantwoording om spelers op scherp te zetten, en de rest komt uit intrinsieke motivatie. Gelukkig kwam uit wat ik de spelers al had mee gegeven, OVV zal punten laten liggen bij De Jonge Spartaan, het werden er zelfs 3, waardoor de stand voor de 2de periode nog hetzelfde is en we alles nog in eigen hand hebben. Het zal in de ontmoeting met SC Botlek dus veel beter moeten, iedereen weet nu weer het gaat niet vanzelf. SC Botlek heeft inmiddels 3 overwinningen op rij gepakt en het zelfvertrouwen zal daar zijn toegenomen, en in de jacht op lijfbehoud hebben zij de punten ook hard nodig, het wordt dus een pittige middag voor Rozenburg. Midweeks hebben we niet onverdienstelijk geoefend tegen Hellevoetsluis (3-3), ondanks dat er een aantal basiskrachten afwezig waren. Daarnaast hebben we donderdag goed getraind, de spelers staan weer op scherp. Ik verwacht een aantrekkelijke open wedstrijd waarbij het publiek de grote winnaar zal zijn, en Rozenburg zelf ook natuurlijk, zeker als we mee willen blijven doen. Buiten Paul Santra (vakantie) en Onur Zaif (hij komt er snel aan), hebben we een volledige fitte selectie.”

De wedstrijd op sportpark West begint op zaterdag 23 februari om 14:30 uur.

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 8th. .