Botlek kwam nog goed weg met de 5-1 nederlaag die de scheidende trainer Arjan Vuik opliep met zijn ploeg. Rozenburg opzoek naar de tweede periodetitel en dat liet de ploeg van coach Peter-Marcel Nauta duidelijk zien. Nauta had, na wat mindere wedstrijden waaronder verlies tegen Vierpolders vorige week, zijn ploeg weer op scherp.

Mooier had de competitieleider het niet kunnen bedenken. De alles beslissende wedstrijd met als prijs de tweede periode in een rechtstreeks duel tussen OVV en Rozenburg volgende week. Maar voor dat scenario moest Rozenburg wel Botlek opzij zetten in een duel op het eigen sportpark West. Rozenburg moest het stellen zonder Paul Santra. “Ja, Santra ontbreekt”, vertelde coach Peter-Marcel Nauta voor de wedstrijd. “We gaan met Jordie de Groot op het middenveld spelen en Vince Lissenberg gaat op de linksback positie. Het zal in ieder geval beter moeten dan de laatste weken. Als we zo spelen als tegen Vierpolders krijgen we het ook vanmiddag moeilijk.” Maar moeilijk kreeg het team van Nauta het niet tegen Botlek. In de 12e minuut was het Bethslot Woldeamanuel die voor de openingstreffer tekende. De rechterspits van Rozenburg zag dat Botlek het wat moeilijk had met verdedigen werd de rechterspits losgelaten en haalde in de zestien snoeihard uit, 0-1. Als uit een hoekschop van Bryan van der Laan, Jordie de Groot de bal voor de tweede keer achter Patrick de Zoete kopt lijkt de wedstrijd al vroeg in het slot te zitten. Rozenburg gretig en opzoek naar meer, en nog voor de thee was het Bethslot Woldeamanuel die zijn tweede van de middag en de derde voor Rozenburg van de buitenkant van zijn schoen liet vertrekken. Weer een prachtig doelpunt van de getergde rechterspits die vorige week tegen Vierpolders nog op de bank moest beginnen.

Na de thee zakte Rozenburg even in en kon Tim Oppong de stand terugbrengen op 3-1. Er stonden toen 66 minuten op de klokken. “We waren fel, een heel andere instelling dan de afgelopen weken”, was de aanvoerder van Rozenburg vooral blij met het vertoonde spel en de instelling van Rozenburg. “Ik denk dat we vorige week na de nederlaag tegen Vierpolders wel goed wakker zijn geschut. Dinsdag, tegen Hellevoetsluis, speelde we ook een prima pot en die lijn hebben we doorgetrokken. Iedereen is weer scherp. Je ziet de eerste helft met drie fantastische goals op een ruime voorsprong komt. Dan ga je lekker de rust in en is de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Dan kruipt er toch een beetje gemakzucht in de ploeg en kunnen ze scoren. Ik dacht aan buitenspel, maar goed dat mag niet gebeuren en schrikken we weer wakker. Daarna is het bij Botlek openhuis. Als we dat beter uitspelen stuur je ze misschien wel met dubbele cijfers naar huis. Die kansen maken we niet af. Gelukkig maken we er dan nog twee. Blij dat ik ook nog een duit in het zakje doen met de laatste. Die zat er lekker in na een-tweetje met Jordie (de Groot, red.). Nu hebben we nog één taak en dat is volgende week winnen en de tweede periode pakken. Als we de beleving en de inzet kunnen opbrengen zoals vandaag kan je het ze (OVV in Oostvoorne) het heel lastig maken. Ik denk dat we voetballend niet minder zijn. We staan niet voor niets op plaats twee. We moeten bij de les zijn en vooral winnen.”

Na de tegentreffer in de 66e minuut maakt Rozenburg duidelijk dat er niet veel meer te halen was voor de gasten uit Spijkenisse. Foris van den Heuvel raakt de paal in minuut 67 en een minuutje later na een vloeiende combinatie met Bryan van der Laan zag die zelfde Van den Heuvel zijn inzet net naast gaan. Het einde van de wedstrijd haalde de linkerspits niet. In de 79e minuut moest hij er vanaf met wat verdacht veel op een hamstringblessure leek. “Ik heb geen flauw idee wat dit betekent. Denk niet aan een scheurtje of zo. Maar eens morgen kijken als ik uit bed kom. Dit was in ieder geval een wedstrijd waar het zaak was om het goed op te pakken na vorige week. Dat was een slechte beurt. Misschien wel goed voor ons om er een keertje zo af te gaan als tegen Vierpolders. We hadden er vandaag wel meer uit moeten halen, die mogelijkheden hadden we wel. Bethje (Bethslot Woldeamanuel, red.) on fire, goed om te zien. Nu hopen dat ik er volgende week bij kan zijn. Wat ik al zei heb dit nooit gehad afwachten. In ieder geval moeten we er voor meer dan honderd procent staan en kunnen we ons geen mindere fase permitteren.”

In de slotfase, de 84e minuut, was het Bethslot Woldeamanuel die zijn derde en de vierde treffer voor Rozenburg op het scorebord bracht. Het leek een verkeerd genomen bal van Bethslot Amanuel en anders zeer beheerst gedaan. Een stuitertje over de verbouwereerde doelman Patrick de Zoete heen. De Zoete verving oud Rozenburg doelman Stephan van Asperen die geopereerd is aan zijn been (verwijderen van een abces) en moet wachten tot de wond hersteld is om zijn plaats onder de lat weer in te nemen. Vlak voor tijd was het een beauty van aanvoerder Bryan van der Laan die de eindstand op het scorebord zette. Een ruime overwinning voor Rozenburg die doordat Binnenmaas gelijk speelde tegen Rhoon de kloof naar koploper Binnenmaas verkleind zag tot vier punten. Een prachtige voetbalmiddag, een mooie hattrick voor Bethslot Woldeamanuel en een meer dan verdiende overwinning voor Rozenburg.