Zaterdag de beslissing in de tweede periode. Beter had de competitieleider en de consul, bij het afkeuren van het veld deze winter in Oostvoorne, het niet kunnen bedenken. Een wedstrijd tussen twee ploegen die het koploper Binnenmaas nog moeilijk willen maken. OVV op voorhand als kanshebber getipt deze competitie en Rozenburg die vriend en vijand verrast door gewoon op de tweede plaats te staan en dat ook blijft onafhankelijk van het resultaat van zaterdag.

Regillio van Buuren over spelen bij Rozenburg en kijken naar de wedstrijd van zaterdag.

“We willen op eigenkracht die periode pakken”, is de middenvelder duidelijk over de bedoelingen van zijn team zaterdag in Oostvoorne. “Natuurlijk weten wij ook dat er als Binnenmaas kampioen wordt, en die hebben de eerste periode gewonnen, er een vervangende titel voor de hoogst eindigende ploeg die nog niets heeft. Maar daar gaan we op voorhand niet vanuit. Ik heb het reuze naar mijn zin bij Rozenburg. Een ploeg die wat voor elkaar over heeft. Dat heb ik ook wel gezien bij andere ploegen waar ik heb gespeeld, maar bij Rozenburg is het lekker spelen zo. Niet altijd is een ploeg zo samengesteld dat het duidelijk om het collectief gaat. Je ziet bij sommige ploegen dat het individu wel eens de boventoon voert. In de groep merk je wel dat we ons ervan bewust zijn dat er grote belangen op het spel staan tegen OVV. Maar ik denk ook wel dat het grote plaatje leeft dat we vooral bovenin mee willen blijven doen. Ik ga er zeker niet vanuit dat Binnenmaas zomaar even kampioen wordt, wel dat wij op eigenkracht een periode halen. Dat wij volgend seizoen in de tweede klasse kunnen spelen is zeker niet onrealistisch. Maar zo’n nacompetitie zijn toch vaak wedstrijden op zich. Van te voren lastig te voorspelen. Loop je tegen een mindere dag aan is het gelijk afgelopen. We zijn wat slordig geweest in wedstrijden waar het echt niet nodig was. De titel is nog niet vergeven. We gaan het Binnenmaas nog heel lastig maken. En met minimale versterkingen, zeker in de breedte, moeten we het ook in de tweede klasse aankunnen. Maar eerst zaterdag.”

Regillio van Buuren in de wedstrijd tegen Botlek

Maar die tweede klasse is nog ver weg, alhoewel zaterdag de eerste stap in Oostvoorne gezet kan worden. Wedstrijden tussen OVV en Rozenburg in de competitie zijn er niet. OVV in het verleden een zondagbolwerk en Rozenburg altijd, en in het verleden met heel veel succes, op zaterdag heeft geacteerd. Bij OVV Rob Vuik aan het roer. Een trainer met zowel speler als ook trainer een Rozenburg verleden. En afgelopen week heeft broer Arjan als coach van Botlek een wedstrijd van Rozenburg gezien, en we kunnen ons niet voorstellen dat er onder het genot van een kopje koffie niet over het spel van Rozenburg is gesproken.

Coach Peter-Marcel Nauta

“Aanstaande zaterdag een heerlijke wedstrijd voor de boeg, een finale, en als speler zijn dit de wedstrijden waar je het voor doet. Voor beide teams is er meer te winnen dan alleen de periode, immers bij winst van Rozenburg wordt het gat op de ranglijst 7 punten, maar bij winst van OVV is het nog maar 1 punt verschil, kortom er zit voor beide teams gezonde druk op. OVV wist afgelopen week thuis te winnen van GHVV ’13 door een voorsprong te consolideren, ondanks het gemis van een 4 tal basisspelers, dat zegt wat over de klasse van OVV, zij zijn al in staat om een wedstrijd te controleren. OVV speelt met veel positiewisselingen voorin en heeft op het middenveld Ferani van Vugt en Timmo Lemmens als de motor van het team, daarnaast hebben ze op rechtsback in Brandon Taylor een prima opkomende back. Na de nederlaag bij De Jonge Spartaan, hiermee kwam een eind aan een mooie reeks van 8 overwinningen, van de week erover was de overwinning voor OVV noodzakelijk om met een voorsprong in de finale te kunnen aantreden. OVV kan dus leunen en vanuit de omschakeling spelen. Rozenburg herstelde zich prima van de onnodige nederlaag bij Vierpolders, door een 5-1 overwinning op SC Botlek. Mooi in deze wedstrijd was het optreden van Bethslot Woldeamanuel die met 3 treffers man van de wedstrijd was en hiermee misschien wel zijn mindere periode achter zich kan laten. Belangrijker nog was de eensgezindheid van Rozenburg, alleen een overwinning telde in deze wedstrijd om zeker van te zijn dat we zaterdag een finale konden spelen en dat heeft de ploeg goed gedaan. Hopelijk wordt het een mooie open wedstrijd waarin beide ploegen voor de winst spelen en niet om niet te verliezen, wij hebben er zin in.”

Zaterdag 2 maart 2019 ook de inhaalwedstrijd Vierpolders – Binnenmaas op het programma. Overigens de wedstrijd aan de Zwartelaan 10 in Oosvoorne tussen OVV en Rozenburg begint ook om 14:30 uur.

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 8th. .