Twee rode kaarten, opgelopen in de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Jonge Spartaan, hebben gevolgen voor Rozenburg in de wedstrijd tegen GHVV in Geervliet. Coach Peter-Marcel Nauta moet de puzzelstukjes weer in elkaar laten passen. Iets wat de coach wel toevertrouwd is. In Oostvoorne moest het team, en met succes, ook op diverse plaatsen worden aangepast. Maar ook afgelopen zaterdag moest Nauta veranderingen doorvoeren in zijn selectie en dat pakte minder positief uit.

Rigillio van Buuren en Stefan van Es zagen het rode kartonnetje vorige week en zijn er zeker niet bij. Vorige week zat Floris van den Heuvel nog op de bank en ook Bethslot Woldeamanuel niet wedstrijdfit of ze deze week kunnen spelen, Woldeamanuel zeker niet. Maar los van met welke 11 Nauta zal starten, staat vast dat Rozenburg zich wil revancheren voor de uitglijder van vorige week tegen Jonge Spartaan. Daar was het verdedigend niet sterk ontbak de absolute wil om te winnen en ook het systeem waarmee Rozenburg de Jonge Spartaan op de knieën moest krijgen was op z’n minst onwennig voor het vlagenschip van West. Met coach Peter-Marcel Nauta kijken we even terug naar vorige week en vooruit naar GHVV.

Peter Marcel Nauta

“In de uitwedstrijd bij GHVV ’13 zullen we moeten proberen om de nare nasmaak van afgelopen week weg te spoelen, en dat wordt een pittige opgave voor ons. GHVV ’13 is de 3e periode met een prima overwinning begonnen en zal hier een vervolg aan willen geven om zo kans te maken op een ticket voor de nacompetitie. De uitvoering was afgelopen week zwaar teleurstellend, ondanks de aanpassing in speelwijze door het ontbreken van spelers, mogen wij niet dusdanig zover weg zakken, een complete offday. Naast de nederlaag hebben we ook nog wat vervolgschade opgelopen, wat resulteert in het niet beschikbaar zijn van Regillio van Buuren en Stefan van Es voor komende wedstrijd. Daarnaast is Bethslot Woldeamanuel nog niet hersteld en blijft ook hij aan de kant. Uiteindelijk hebben het plaatje weer compleet voor zaterdag en gaan we op zoek naar eerherstel. Het gaatje is nog steeds maar 5 punten naar  Binnenmaas en zij ontvangen een lastige tegenstander in OSV, wat in principe moeten winnen met het oog op de 3e periode. Ik verwacht een strijdbaar Rozenburg, de mouwen opstropen en strijden voor elke meter vanaf de eerste minuut.”

Op het programma van zaterdag 16 maart ook de wedstrijd Binnenmaas (koploper) tegen OSV Oud-Beijerland (nummer 3). En nummer 4, OVV die op bezoek moet naar de Botreep waar Rijnmond Hoogvliet Sport de thuiswedstrijden speelt. RHS verloor thuis nog maar twee keer, van Rozenburg met 1-3 en van Den Bommel met 0-2. Aan de Botreep is het dus over het algemeen met RHS kwaad kersen eten. Kansen voor Rozenburg om bij winst de tweede plaats op de ranglijst nog steviger in de handen te krijgen. Overigens heeft Binnenmaas de rode loper al vaker uitgerold zonder dat Rozenburg daarvan wist te profiteren en er weer een echte titelrace van te maken. Voor het vlaggenschip van West dus winnen en dan eventueel kijken wat die winst op de ranglijst heeft opgeleverd. 

Foto's: boven Peter-Marcel Nauta, onder een basisplaats voor Jeffrey Bokma?

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 8th. .