Na drie minuten was het exit voor Rozenburg als het over de deelname aan de Corso Cup gaat. Een mooi initiatief van Voetbal Rotterdam om de uitgeschakelde derde- en vierdeklassers na de winterstop in een knock-out toernooi tegen elkaar te laten spelen. Rozenburg moest naar Middelharnis om de strijd aan te binden met De Jonge Spartaan.

“We hebben wat aanpassingen in het team, deels om bankzitters en spelers uit het tweede team wat speelminuten te geven. Deels door de afwezigheid van een aantal spelers”, vertelde Rozenburg coach voor de wedstrijd. “Ik vind het een mooi initiatief zoals de opzet van dit toernooi is. Kijken of we een rondje verder kunnen komen en anders een lekkere wedstrijd te kunnen spelen.” Van die lekkere wedstrijd kwam niet veel terecht en een rondje verder al helemaal niet. Na precies drie minuten stond het 2-0 voor de thuisploeg en stond de deur voor een afgang wagenwijd open. Ook de ploeg van Hans de Heer, DJS, had een aantal afwezigen. Maar zijn ploeg straalde gretigheid uit en de wil om net als in de wedstrijd op West voor de competitie te winnen van hun vroegere trainer en nu bij Rozenburg aan het roer, Peter-Marcel Nauta. Rozenburg herstelde zich enigszins van de snel opgelopen achterstand, maar was geen schim van de ploeg die tot de wedstrijd tegen OVV in de competitie acteerde. Na het behalen van de tweede periode heeft Rozenburg geen moment meer kunnen aantonen op weg te zijn of in ieder geval duidelijk te maken dat het ambities heeft voor spelen in de tweede klasse. Na een dik half uur maakte De Jonge Spartaan aan alle illusies een einde door de derde treffer. Eerst nog tegen de paal, maar in de rebound als nog in het netje. Het paste in de wedstrijd overal een stapje te laat of slap ingrijpen van de ploeg van Nauta. Als Nick de Bil dan vanaf elf meter ook nog eens een penalty niet weet te verzilveren, kan er een dikke streep door de Corso Casino Cup. Nando Negro mocht Jeffrey Bokma vervangen na de thee. Het talent Bokma had zijn avond zeker niet in Middelharnis. Voor Nado Negro leuk om in het team te kunnen spelen waar hij in 2010 in de wedstrijd tegen GOZ pupil van de week was. Voor de invallers een moeilijke wedstrijd zeker omdat de steun van de meeste routiniers ontbrak. Door een eigen doelpunt van Liam Kleiwegt werd het in de tweede helft nog 4-0 en in de slotfase kon De Jonge Spartaan er nog 5-0 van maken. Hopelijk voor Peter-Macel Nauta en zijn team niet een wedstrijd om snel te vergeten maar om lering uit te trekken dat Rozenburg een heel verkeerde afslag aan het nemen is.

Rozenburg: doel Rick Otte. Achterhoede: Jordie de Groot, Liam Kleiwegt, Elroy van Seventer (65e Jelle Wetsteijn), Jeroen Brobbel. Middenveld: Jeffrey Bokma ( 45e Nando Negro), Regillio van Buuren, Paul Santra. Voor: Floris van den Heuvel, Nick de Bil en Stefan van Es.

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Monday the 25th. .