Piershil wist de schade nog enigszins te beperken in de thuiswedstrijd tegen Rozenburg. Op een klein veld groepeerde Piershil zich hoofdzakelijk rond de eigen zestien en had als doel de schade zoveel mogelijk te beperken. Dat lukte zeker in de eerste helft nog wel. De spitsen van Rozenburg stonden niet op scherp en moesten de doelpunten van de middenvelders komen. Het werd uiteindelijk 0-7 en konden de punten mee in de tas.

Vooral spits Nick de Bil was hopeloos opzoek naar een doelpuntje. In de heen wedstrijd was De Bil goed voor zeven treffers, zaterdag bleef de teller op ‘NUL’. Een geel kartonnetje met consequenties was de oogst voor de Rozenburg spits. Zaterdag was het aanvoerder Bryan van der Laan die met vier treffers de meeste doelpunten wist te maken.

Bryan van der Laan

“We hebben er te weinig uitgehaald”, had Van der Laan toch nog wel op een grotere uitslag gehoopt. “Hier moet je met dubbele cijfers winnen. Op West is het veld veel groter en dat kunnen ze niet belopen. Hier bouwen ze alles dicht rondom de zestien, en dan hopen dat er niet te veel ingaan. We zijn zelf ook wel wat slordig aan de bal.

We wilde het tempo wel hooghouden, maar dat is tegen zo’n tegenstander best wel lastig. Als we zuiniger zijn met de kansen kunnen er nog wel een stuk of acht of negen in. Heeft alles te maken met concentratie. Zelf vier keer gescoord, maar tegen zo’n tegenstander mag je daar niet tevreden over zijn. Vrije trap er weer eens in, wel na een keer of vier proberen, maar goed het netje uit een vrije trap weer gevonden. Het is moeilijk voetballen op dit veld en tegen zo’n ploeg. Je probeert je er tegen te wapenen en laat duidelijk zijn en met alle respect er zijn erbij die net links voor rechts kunnen zetten. Het mag niet, maar moeilijk om erg geconcentreerd te blijven spelen. We winnen pakken de punten, maar tevreden mogen we niet zijn. Over twee weken tegen OVV zal het anders moeten daar zijn we ons van bewust.”

Precies een half uur kon Piershil de nul houden. Een prachtige aanval tussen de doelpuntmakkers tegen Piershil, Bryan van der Laan (4 X) en Rigillio van Buuren (3 X) werd door Van Buuren voor de eerste keer achter Piershil doelman Richard Huisman in het netje geschoten. Bryan van der Laan zette de rustand op het bord op door een fraaie voorzet van Jeroen Brobbel in de touwen te jagen. Rozenburg doelman Wouter Bloothoofd moest, nadat hij het merendeel van de tijd door het eigen strafschopgebied aan het wandelen was en in de tweede helft zelfs rond de middenlijn, in de 43e minuut nog even aan de bak op een schot van Jacco Vink dat via de handen van de doelman en de kruising van paal en lat onschadelijk werd gemaakt. In de vierde minuut van de tweede helft mocht Bryan van de Laan aanleggen vanaf elf meter en er zijn niet veel keepers die het stoppen van een strafschop van Van de Laan op hun palmares hebben staan. En dus ook de 0-3 op het scorebord in Piershil. Na een kwartiertje in de tweede helft de 0-4 door een kopbal van Bryan van der Laan op aangeven van Nick de Bil en in de 17e minuut uit een vrije trap de 0-5 en een onvervalste hattrick voor de spelbepaler van de Rood Gelen. Ook Rigillio van Buuren was opzoek naar de drie treffers en die kwamen er ook. In de 22e minuut uit een voorzet van Floris van den Heuvel en in de 38e minuut uit een voorzet van Vince Lissenberg bepaalde hij ook met een hattrick de eindstand, 0-7. Voor Onur Zaif een memorabel moment, voor het eerst sinds oktober 2017 na een ernstige knieblessure, terug bij het ‘Vlaggenschip’ van West. Over 14 dagen komt OVV naar sportpark West en zal het ongetwijfeld anders gaan.

Rozenburg doelman wandelend en kijkend vanaf de middenlijn

Rozenburg: Doel Wouter Bloothoofd. Achter, Jeroen Brobbel (75 Vince Lissenberg), Elroy van Seventer (75 Maik den Ouden), Sander Arkenbout, Jordie de Groot. Middenveld Paul Santra, Bryan van der Laan, Regillio van Buuren. Voorhoede, Jeffrey Bokma (70 Onur Zaif), Nick de Bil , Floris van den Heuvel.