Afgelopen dinsdag heeft OVV de inhaalwedstrijd tegen Rozenburg op sportpark gewonnen met 0-4. De thuisploeg, Rozenburg, is geen schijn meer van die de ploeg die het lange tijd kampioenskandidaat Binnenmaas moeilijk maakte en de tweede periode voor zich op wist te eisen. Uitgerekend in Oostvoorne pakte Rozenburg de tweede periode waar de ploeg van Nauta aan die wedstrijd met twee punten achterstand begon. Van die ploeg, die vriend en vijand misschien wel verbaasde, is niets meer over. Leek de wedstrijd afgelopen zaterdag tegen OSV Oud-Beijerland nog een incident, ging de ploeg van Nauta tegen OVV vrolijk verder waar het zaterdag tegen OSV was geëindigd.

Binnen drie minuten stond er 0-2 voor OVV, de ploeg van oud Rozenburg speler en coach Rob Vuik, op het bord. En met nog geen kwartier op de klokken werd het zelfs 0-3. OVV was naar West gekomen om wat recht te zetten uit de heenwedstrijd. En Vuik was opzoek naar de tweede plaats om, als Binnenmaas kampioen wordt en wie twijfelt daar nog aan, in aanmerking te komen van een eventuele vervangende periodetitel van de kampioen en winnaar van de eerste periode. OVV kan door deze overwinning nu wedden op twee paarden, de hoogste op de ranglijst die nog geen prijs heeft, maar komt ook dichterbij Rhoon de koploper in de derde periode. Rozenburg zag alle goede bedoelingen als sneeuw voor de avondzon verdwijnen. Coah Nauta was er van overtuigd dat zijn routiniers de zaken wel onder controle zouden krijgen, maar moet na een klein kwartiertje toch ook hebben gedacht, dit wordt nog erger dan de blamage in Oud-Beijerland. Verdedigend zag het er allemaal niet goed uit. De wissel van Elroy van Seventer, die tegen OVV op de bank belandde, voor Vince Lissenberg gaf niet het gewenste resultaat. In de eerste minuut kon Pascal van Hulst vrij uithalen en liet Wouter Bloothoofd kansloos. In de derde minuut was het diezelfde Van Hulst die ook voor de tweede treffer tekende. Als Stony van den Berg dan samen met Alex Baartmans door de verdediging snijden of ze er niet staan, staat ook de 0-3 op het bord met Baardmans die de treffer op zijn naam schrijft. Rozenburg herpakt zich enigszins en lijkt het erop dat OVV ook een beetje aan het controleren van de voorsprong begint. Na een dik halfuur doet ook de anders zo betrouwbare sluitpost Wouter Bloothoofd een duit in het zakje. De een doelman laat een ogenschijnlijke eenvoudige prooi onder zijn lichaam doorrollen en mag Jules Kroef toch juichen als hij zelf ook niet had gedacht dat zijn houdbare bal in het netje terecht zou komen, 0-4. In tegenstelling tot de wedstrijd tegen OSV weet Rozenburg de schade verder te beperken en is OVV meer dan blij dat Rozenburg ook aanvallend geen vuist kan maken. En als de linies dat steeds verder uit elkaar komen is er van de balkunstenaars op het middenveld niets meer over en is een verliespartij voor de thuisploeg niet meer te voorkomen.

Aanvoerder Bryan van der Laan.

“We zijn het helemaal kwijt”, is de eerste reactie van de aanvoerder. “Waar we verdedigend geëindigd zijn gaan we gewoon op ons gemakkie verder vandaag. We komen overal te laat we staan rond de zestien op drie meter te verdedigen, onbegrijpelijk. Dat kan en mag niet. Op het middenveld ga ik niet zeggen dat we goed staan te spelen, maar als de ruimtes zo groot worden onderling gaan we op het middenveld zwemmen en kan je het daar nooit meer controleren. Dan maak je het jezelf als ploeg hartstikke moeilijk. Dit is nu al voor de vijfde week oprij. Wist ik maar wat waar het aan schort. Ook de ervaren jongens laten het afweten. Keeper zag er bij die vierde niet goed uit, maar we staan als f-fies te verdedigen, die mannen konden alles doen. Kijk en we hadden in princiep drie controlerende spelers op de bank. Aanvallende impulsen hadden we niet. We zullen met z’n allen in de spiegel moeten gaan kijken. Hier helpt trainen niet aan. We zullen tot een gesprek moeten komen. Zo als het nu gaat kan gewoon niet, zeker als kijkt hoe we de twee periodes hiervoor hebben gevoetbald. We raken nu de tweede plaats kwijt en misschien wel een gunstige uitgangspositie in de nacompetitie. Regillio (van Buuren red.) loopt dan ook nog tegen rood aan (2 X geel, red.) Beetje typerend hoe wij de laatste weken bezig zijn. Was allemaal frustratie en dat gedrag kon de scheidsrechter niet waarderen, natuurlijk dom. Het zal anders moeten en hoe, daar heb ik zo vlak na de wedstrijd geen antwoord op.”

Het positieve, als je dat uit zo’n wedstrijd kan halen, is dat een verdere afslachting werd voorkomen. Een balletje op de lat aan het einde van de eerste helft had misschien beter verdiend. Peter-Marcel Nauta wisselde nog wel, deels uit noodzaak bij de wissel van Maik den Ouden voor de geblesseerde Sander Kraaijeveld. En probeerde Nauta met het brengen van Stefan van Es voor Floris van den Heuvel nog ander impulsen aan de wedstrijd te geven. Het zette geen zoden aan de dijk en als Rozenburg door het wegsturen van Regillio van Buuren met tien man komt te staan was de schade beperken het enige wat overbleef. OVV heeft op doelsaldo de tweede plaats overgenomen. En Rozenburg zal een knop moeten omzetten. Natuurlijk heeft Nauta met zijn ploeg een ticket voor de nacompetitie, maar het spel en de beleving zal anders moeten.

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Monday the 25th. .