Nieuwe ronden nieuwe kansen. Na twee rondjes als de Kop van Jut op een bijna kermisachtige attracties te hebben gefungeerd wordt het weer tijd voor voetbal op West. Rozenburg moet uit de schulp kruipen en voor elke vierkantencentimeter strijden en vooral terug in de favorietenrol. Zaterdag komt Den Bommel naar West en wordt het geen eenvoudige opgave voor de mannen van Peter-Marcel Nauta. Maar opgeven heeft geen enkel zin, terug op de tweede plaats heeft ook met het doelgemiddelde te maken dus zal er vooral naar de verdediging worden gekeken.

De poorten sluiten en vertrouwen geven aan dat deel van het team van Nauta wat in de eerste twee perioden van dit seizoen de basis was van het succes. Er zijn nog twee thuiswedstrijden waar Rozenburg aan het thuispubliek kan laten zien waar het werkelijk toe in staat is. Natuurlijk gaan kijken we ook hoe coach Peter-Marcel Nauta deze week heeft beleefd.

Peter-Marcel Nauta

“De midweekse partij tegen OVV heeft haar sporen nagelaten, buiten een pijnlijke nederlaag, betekent dit dat er in de wedstrijd tegen Den Bommel geen beroep gedaan kan worden op Bryan van der Laan (blessure), Vince Lissenberg (schorsing) en Regillio van Buuren (schorsing). En na de laatste training moest ook Sander Kraaijeveld afhaken met een enkelblessure en is Paul Santra onzeker, we zijn dus aardig uitgedund. Neemt niet weg dat we al eerder voor hetere vuren hebben gestaan, maar we hadden het graag anders gezien. In Den Bommel treffen we een lastige tegenstander, zij spelen goed gegroepeerd en counteren via Johnno Bakker,  Wesley Bakker en Ruben Rui dos Santos Fortes. In de heenwedstrijd ontstond een waar voetbalgevecht, en toonde Rozenburg tomeloze inzet en vechtlust, het was geen mooi voetbal maar wel een overwinning van het collectief en dat is wat we zaterdag ook nodig hebben. De flow is inmiddels ver achter ons, maar met de nacompetitie in handen is er nog alles om voor te spelen en dat moeten de spelers zich wel realiseren. Terugkijken heeft geen zin, wat geweest is, is geweest, als we hier maar lering uit trekken en gezamenlijk weer op de juiste weg komen richting nacompetitie. Zaterdag verwacht ik een strijdbaar Rozenburg dat tot het uiterste gaat om drie punten op West te houden, daarnaast hebben wij in Flo (Floris van den Heuvel, red.) een wapen welke voor Den Bommel onbekend is, tijd dat hij zijn tanden eens gaat laten zien.”

Programma Rozenburg

Datum

thuis

 

uit

20-04-2019

Rozenburg

-

Den Bommel

11-05-2019

Pernis

-

Rozenburg

18-05-2019

Rozenburg

-

Rhoon

25-05-2019

Binnenmaas

-

Rozenburg

De laatste competitiewedstrijd is tegen FC Binnenmaas. Tegen die tijd is Binnenmaas allang kampioen dat gaat dit weekend al gebeuren, in de uitwedstrijd tegen GHVV. Of Binnenmaas moet het feestje uitstellen tot 11 mei als Piershil in een thuiswedstrijd de tegenstander is. Voorwaarde is dan wel dat Rozenburg en/of OVV winnen en Binnenmaas verliest.

Programma OVV

Datum

thuis

 

uit

20-04-2019

OVV

-

Pernis

11-05-2019

Oud-Beijerland

-

OVV

18-05-2019

OVV

-

Binnenmaas

25-05-2019

Den Bommel

-

OVV

Verder bespiegelingen laten we achterwege. Maar of Binnenmaas in de laatste wedstrijd tegen Rozenburg de punten cadeau doet? Voor Rozenburg zijn de komende drie wedstrijden cruciaal om een kans te maken op die prachtige tweede plaats die een voordeel geeft in de nacompetitie. Of zal het pijnlijk duidelijk worden dat het verlies van afgelopen dinsdag nog nadreunt in de nacompetitie.  

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Monday the 25th. .