Rozenburg won afgelopen zaterdag van Den Bommel. Coach Peter-Marcel Nauta had zijn team op diverse plaatsen moeten wijzigen. Noodgedwongen door schorsingen en blessures, Rozenburg was niet ongeschonden uit het doordeweekse treffen met OVV gekomen, moest de coach zijn team vooral met een andere opdracht het veld insturen. “Je mag niet verwachten dat wij vol op de aanval gaan spelen en het spel gaan maken”, vertelde de Nauta voor de wedstrijd. “Als je kijkt naar de laatste twee wedstrijden, krijgen we er tien om de oren dan mag je niet verwachten dat de poort wagenwijd open staat.”

Regillio van Buuren en Vince Lissenberg geschorst, Bryan van der Laan, Sander Kraaijeveld en Paul Santra geblesseerd, waarvan de laatste in noodgevallen toch nog op de bank zat. Rozenburg startte voorzichtig en zocht de ruimte achter de verdediging van Den Bommel. Met de supersnelle Floris van den Heuvel heeft Rozenburg een wapen en ook Bethslot Woldeamanuel is een behendige speler die ook snelheid in de benen heeft. En met Nick de Bil, na een schorsing, weer terug in de ploeg, ook een speler die een balletje kan vasthouden. Als twee ploegen op de counter willen spelen krijg je een wedstrijd die zich hoofdzakelijk op het middenveld afspeelde, zeker de eerste helft. De eerste echte kans in de wedstrijd was voor Den Bommel toen Ruben Dos Santos Fortes alleen op Rozenburg doelman Wouter Bloothooft mocht afgaan. Anders dan de afgelopen wedstrijden, waar de doelman meedeelde in de malaise van de rest van het team, hield hij zijn ploeg weer in de wedstrijd en dat zou niet de laatste keer zijn.

Aanvoerder Nick den Bil.

“Vandaag was er veel inzet, daar begint het wel mee. Dat hebben we de laatste weken gewoon niet goedgedaan. Het schortte de laatste weken nogal op wat dingetjes, daar hebben we veel laten liggen en was het niet goed genoeg. Vandaag hebben we dat veel beter gedaan en je heel weinig weggeeft. Alhoewel de laatste fase ze opeens wel veel voor de goal kwamen, maar dan staat Wouter er opeens weer en zorgt met mooie reddingen zodat we de nul kunnen houden. Dan scoor ik gelukkig zelf ook weer eens, dat werd ook wel weer eens tijd. Ik kreeg een bal op het middenveld en kon Floris wegsturen. Floris houdt goed het overzicht legt hem perfect terug en ik kan hem lekker inschieten, een beetje wegdraaiend van de keeper. Ja, en als ik dan naar de trainer ren, we moeten het met z’n alle doen en daar is hij een deel van. Knap dat jongens die niet al te veel minuten krijgen in 1 er toch staan, razend knap. Ook Stefan van Es die weinig speelt was vandaag belangrijk. Kortom tevreden, 3-0 winnen en bijna niets weggegeven. We moeten zorgen dat we tweede worden en dan met een goedgevoel de nacompetitie ingaan. Essentieel dat we tweede worden, daar moet alles voor wijken.”

In de 49e minuut kwam dan die bevrijdende treffer van Nick de Bil en een minuut later was het Jordie de Groot die voor de 2-0 zorgde. Rozenburg had afstandgenomen en omdat Den Bommel moest komen kreeg de thuisploeg ook wel wat meer ruimte om te voetballen. Coach Peter-Marcel Nauta was veel meer aanwezig dan we van de doorgaans rustige coach gewend zijn.

Coach Peter-Marcel Nauta

“Ik denk een verdiende overwinning. Wouter (Bloothoofd doelman Rozenburg, red.) vlak voor het einde nog wel met twee reddingen. Ik denk de enige kansen die we weggaven. Je ziet dan als je niet meeloopt het toch gevaarlijk wordt. In ieder geval stond er vandaag een collectief. Voetballen misschien niet altijd goed en kunnen we het nog beter uitspelen. Invallers hebben het goedgedaan en helpt Nick de Bil je over een doodpunt heen, met een doelpunt en een assist. Je zag dat er toch wel angst in de ploeg zat. Dan heb je een beetje geluk dat je twee keer achter elkaar scoort en dan nog zie je dat het in de ploeg sluipt. Maar we kunnen de punten hier houden. Als je zegt dat ik erg aanwezig was vandaag, heb je gelijk. Het was ook nodig denk ik. Verder hebben we het achterin netjes gedaan. Natuurlijk kan het allemaal nog beter, maar we hebben de nul gehouden en de punten gepakt. Op 11 mei de volgende tegen Pernis. Op die dag spelen Oud-Beijerland en OVV tegen elkaar en dat kan voor ons weer interessant zijn. We gaan voor de tweede plaats en zorgen dat de andere weer in de achtervolging moeten.”

Als dat Rozenburg in de 66e minuut ook nog de 3-0 binnenschiet kan Den Bommel niet veel meer veranderen aan de aanstaande nederlaag. Doelpuntenmaker Onur Zaif.

“Mijn eerste hele wedstrijd sinds anderhalf jaar. Ging wel lekker, tot nu toen geen nadelige gevolgen. Wel erg vermoeid. Warmte en wedstrijdritme. We hebben vandaag met heel veel inzet gespeeld. Zeker de tweede helft hebben we beter gespeeld dan de afgelopen weken. Nu houden we de nul, als je naar de laatste twee wedstrijden kijkt, krijgen we er tien tegen. Punten en die nul waren vandaag belangrijk en voor mezelf weer in de basis en een hele wedstrijd gespeeld. Hoe het verder gaat, dat beslist de trainer.”

In de slotfase komt Den Bommel nog dicht bij een eretreffer, maar is Wouter Bloothoofd de man die de nul weet te houden. Voor de wedstrijd vertelde de doelman hoe belangrijk dat voor hem en de ploeg is, “anders wordt het zo’n dingetje”, volvertrouwen en met een dikke knipoog. In de slotfase kwam Max Ruitenberg nog voor Floris van den Heuvel en Liam Kleijwegt voor de licht geblesseerde Maik den Ouden.