Het slot van de competitie staat voor de deur. Na twee weekjes rust gaat het balletje weer rollen. Natuurlijk heeft Rozenburg de afgelopen weken getraind, maar dat was wel, wegens vakanties van diverse spelers, in een afgeslankte vorm. Maar hoofdcoach Peter-Marcel Nauta zal zijn ploeg deze week op scherp moeten zetten om een goede uitgangspositie voor de nacompetitie te verkrijgen. Daarvoor zal Rozenburg alles in het werk moeten stellen om de tweede plaats terug te krijgen.

Zaterdag is daarvoor een mooie dag. Rozenburg speelt dan tegen Pernis, daar hangen de donkere wolken al een poosje boven het sportpark aan de Deijffelbroekseweg. Kan Rozenburg zaterdag een zetje geven en er voor zorgen dat Pernis volgend seizoen in de absolute kelder van het amateurvoetbal moet gaan spelen (Eventuele escape via de nacompetitie). Een fusieclub, Excelsior en DOTO gingen in 2011 samen verder nadat zowel Doto (wat langer) als ook Excelsior ooit op het hoogste amateurniveau van Nederland speelde. In die periode was Rozenburg, ook ooit op het hoogste niveau van Nederland, regelmatig tegenstander. Praat voor oude mannen op een bankje aan de Boulevard. Terug naar het slot van de competitie. Zaterdag spelen ook Oud-Beijerland en OVV tegen elkaar, een belangrijke wedstrijd waar ook Rozenburg belangen heeft. Ziet Rozenburg kans om de tweede plaats terug te veroveren moet de ploeg van Nauta het opnemen tegen de laagst geplaatste periode kampioen in 3C. Dat Charlois kampioen wordt in 3C kan alleen in theorie nog maar mis. Charlois heeft met nog 3 wedstrijden te spelen 9 punten voorsprong en een positief doelsaldo van +45. De nummer 2 op de ranglijst, VVOR, heeft reeds de (vervangende van Charlois) tweede periode. In de derde periode gaat het tussen IJVV de Zwervers en Zwarte Pijl. DVO ’32 is in de strijd voor de vervangende periode van de kampioen. Maar afhankelijk van de stand in de derde periode zijn ook Zwarte Pijl en IJVV de Zwervers daar nog in de race. De eerste tegenstander van Rozenburg, als de ploeg van Nauta de tweede plaats weet te bemachtigen, komt dus hoogstwaarschijnlijk uit het drietal IJVV de Zwervers, Zwarte Pijl of DVO’32.

Kethel Spaland seizoen 2014-2015

Als Rozenburg de laagst geplaatste periodekampioen (op de totaalranglijst) wordt is in een uitwedstrijd, VVOR uit Rotterdam de tegenstander. Als Rozenburg de op één na hoogste periodekampioen (op de totaalranglijst) wordt komen SSS, Kethel Spaland en Zuidland in aanmerking als tegenstanders in de eerste ronde. Ploegen uit de 2e klasse D. In dit laatste scenario speelt Rozenburg overigens alleen maar uitwedstrijden als de ploeg van Nauta verder in de nacompetitie komt.

IJVV de Zwervers seizoen 2009-2010

Nog te veel onzekerheden om een echte prognose te kunnen maken. Alhoewel als de ploeg van West de laatst geplaatste periodekampioen wordt, VVOR voor 99,9% vast staat.

VVOR seizoen 2010-2011

Foto's: archief sportenrozenburg

Het feestje boven werd gevierd in de wedstrijd tegen Pernis 2015-2016

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Wednesday the 23rd. .