Van het uitgebluste Pernis had Rozenburg niet veel te duchten op het sportpark Pernis aan de Deijffelbroekseweg. Nick de Bil was goed voor de helft van de goals voor Rozenburg. “Deze twee waren niet zo moeilijk”, liet de spits na afloop weten. “Die eerste stonden ze wel heel erg slecht te verdedigen en die tweede schoven ze zo in mijn voeten voor een open doel.” Rozenburg won, met zeker een goede eerste helft, makkelijk met 0-4 en kwam nooit in gevaar. En als de thuisploeg een cadeautje van Silvio Spiessens, een penalty, niet weet te benutten mocht de ploeg van trainer Bjorn van Kwawegen blij zijn dat Rozenburg in de tweede helft de touwtjes een beetje liet vieren.

Coach Peter-Marcel Nauta miste doelman Wouter Bloothoofd en verdediger Jordie de Groot in Pernis en begon, toch nog wel wat verrassend met Silvio Spiessens en niet met Rick Otte onder de lat. “Rick voelde zich niet fit afgelopen donderdag op de training en heb ik voor Silvio gekozen”, vertelde Nauta voor de wedstrijd. De coach was op een goede afloop nog niet helemaal gerust. “Om weer op de tweede plaatst te komen, en dat willen we graag, moeten we hier winnen. Gezien de resultaten van Pernis en de stand op de ranglijst moet dat ook kunnen. Volle inzet, scherp en gedreven, iets anders wil ik niet zien.” Rozenburg begon goed aan de wedstrijd en liet vanaf de eerste balomwentelingen zien voor de punten naar Pernis te zijn gekomen. Al na 7 minuten had Vince Lissenberg de score kunnen openen, maar zijn schot op een voorzet van Bryan van der Laan ging net naast de verkeerde kant van de paal. Een minuutje later testte Pernis gelegheidssluitpost Silvio Spiessens, de doelman kon met zijn voet in de korte hoek redding brengen. Een bal die er ook in had gekund en dan “had het zomaar een andere wedstrijd kunnen worden. Zover kwam het niet. Pernis was verdedigend zwak en de voorste linie onmachtig en kon de ploeg van Nauta nooit echt in gevaar brengen. Een bij vlagen vlot combinerend Rozenburg liet zien waarom, ondanks de wat mindere perioden deze competitie, niet voor niets ‘the best of the rest’ is deze competitie. In de 19e minuut was het Rigillio van Buuren die uit een voorzet de 0-1 op het scorebord zette. Op de kopbal had de doelman eerst nog een antwoord, maar hij tikte de bal voor de schoenen van Van Buuren die een tweede kans kreeg en verwoestend uithaalde. En in de 23e en de 39e minuut was het Nick de Bil die het netje achter Pernis doelman Jeffrey Meijboom wist te vinden. “Ik denk als we heel de wedstrijd zo spelen als de eerste 30 minuten ziet de score er nog anders uit”, was spits Nick de Bil wel tevreden maar besefte maar al te goed dat Rozenburg nog genadig was geweest voor de thuisploeg. “Die gasten werden totaal niet gevaarlijk en dan is het altijd wel even moeilijk om constant het uiterste uit de ploeg te halen. Als je ziet hoe ik die twee goals maak, cadeautjes. Hoefde alleen maar en zonder moeite de trekker over te halen. Maar wel verdiend gewonnen van een zwakke tegenstander. We hebben het hier jaren lastig gehad, maar op dit moment is het niet veel. Maar goed je moet wel winnen en dat hebben we gedaan. Als je vooruitkijkt nog twee lastige wedstrijden. Tegen Rhoon, dat zijn altijd al lekkere potjes. Zij kunnen de periode pakken. Dat geeft een extra lading en dat is alleen maar mooi. Ook nog een potje tegen kampioen Binnenmaas. We moeten voor die tweede plaats gaan en zeker thuis, voor de eigen supporters. We hebben een paar keer het deksel op de neus gehad, dat mag niet meer gebeuren. Het seizoen begint nu pas echt.”

Pernis kwam wat beter en scherper uit de kleedkamer na de thee en leek het er op dat de thuisploeg nog wat wilde gaan doen aan de opgelopen achterstand. Lang duurde die opleving niet en pakte Rozenburg het niveau van de eerste helft weer op, althans in de eerste twintig minuten. Na het simpele doelpunt in de 60e minuut was de wedstrijd gespeeld. Op een voorzet van Floris van den Heuvel, goed voor de tweede assist van de middag, was het aanvoerder Bryan van der Laan die goed voor zijn man bij de eerste paal de bal voor de vierde keer achter doelman Meijboom in het netje prikte. Na een uurtje liet Rozenburg de touwtjes wat vieren en speelde de wedstrijd rustig uit. Aanvoerder Bryan van der Laan werd uit voorzorg vroegtijdig gewisseld, wegens lichte problemen met zijn rug. “We hebben verdiend gewonnen, niets op af te dingen denk ik”, was de aanvoerder vooral ontspannen en dat straalde de ploeg naast het bij vlagen goede spel ook uit. “We hebben misschien niet aan het doelsaldo gedacht, als je ons iets wil verwijten. Daarvoor moet je nog scherper voor de goal zijn. Maar tegen zo’n ploeg, ook al waren ze niet sterk en met alle respect, toch geen schande om met 0-4 te winnen. Die twee weekjes rust hebben wel goedgedaan. Voor sommige, waaronder ik zelf even er tussenuit geweest. En nu staat de focus op de rest van het seizoen. Ondanks een lastig bespeelbaar veld hebben we er gewoon weer zin in en dat stralen we denk ik ook wel uit. Het oogde allemaal weer wat frisser, tegen zo’n tegenstander ook wel makkelijk, maar je moet het wel doen. Vandaag met een ander soort keeper, Silvio is meer een lijn keeper, dan dat we dit seizoen gewend zijn. Maar Silvio is niet helemaal vreemd, maar er wel een poosje tussenuit geweest. Ik denk dat hij het prima heeft gedaan, en dan is de nul ook lekker vooral voor hem. Voor de nacompetitie nog twee potjes. Rhoon is altijd al een beladen wedstrijd voor ons. Maar als we die tweede plaats willen vasthouden (OVV verloor van OSV Oud-Beijerland, red.) mogen we geen punten meer laten liggen. We gaan er zeker voor en zullen de komende weken er hard voor werken. Het is simpel we moeten 6 punten pakken in de laatste twee wedstrijden en dan de nacompetitie. Eerst maar eens de tegenstander afwachten. In de nacompetitie is elke wedstrijd een finale en zo moet je die wedstrijden ook ingaan. Spelen op West geeft toch altijd wel een voordeeltje, dus gaan voor die tweede plaats.”