Uiteindelijk won Rozenburg afgelopen zaterdag vrij simpel van Rhoon, de grootste kanshebber voor de derde periode in de derde klasse D. Rhoon was voor de punten gekomen vertelde Rhoon coach en oud Rozenburg trainer en speler Ronard Venekamp voor de wedstrijd. “Als we de derde periode vandaag kunnen pakken zullen we dat zeker doen.” Maar Rhoon heeft en had twee kansen volgende week thuis tegen Botlek kan het ook nog. Rozenburg kon vrijuit spelen, uiteindelijk heeft de ploeg van Peter-Marcel Nauta al een ticket voor de nacompetitie. “De tweede plaats op de ranglijst geeft de beste uitgangspositie, daar gaan we ook voor. Voor de rest lekker ballen”, was Nauta zoals altijd zeer ontspannen.

Nauta miste tegen Rhoon Floris van den Heuvel en Paul Santra en startte met Stefan van Es op de vleugel en Jordie de Groot op het middenveld. Rhoon was dan weliswaar voor de punten naar sportpark West gekomen maar maakte het de thuisploeg niet echt heel erg moeilijk. Rhoon zakte regelmatig ver in en liet de thuisploeg voetballen. Na wat schermutselingen voor beide doelen, zonder echt gevaar, kwam Rozenburg in de 12e minuut aan de leiding. Een vrije trap van Bryan van der Laan. “Die bal lag vrij ver weg, ik denk tussen de 25 en 30 meter. Keeper zette geen muur neer. Maar in mijn verbeelding stond die muur er gewoon. Ik neem die bal het zelfde als altijd alleen met iets meer snelheid. Veel verder in de hoek kon die niet.(zie foto: bal achter de hand van de kansloze keeper) Natuurlijk lekker om zo te scoren.” Meer en meer liet Rozenburg fraaie combinatie zien en voetballend zeker sterker dan Rhoon. Toch kreeg Rhoon ook kansen, zoals in de 52e minuut toen Foppe Prevo, vrij bij de tweede paal de bal voor het intikken had, de bal althans voor Rhoon aan de verkeerde kant van de paal schoot. Kansen die je wel moet verzilveren als je aanspraak wil maken op de derde periode. “We hebben als team goed gespeeld en bij vlagen met goed voetbal. Sterk aan de bal en ik denk dat het er redelijk verzorgd uitzag. Ja, zeker in de eindpass moeten we nog wat zuiniger zijn, maar vandaag prima gespeeld”, is aanvoerder Bryan van der Laan kritisch, maar toch ook wel tevreden over het resultaat. “Ze hebben eigenlijk geen schijn van kans gehad. We geven weinig weg. Een keertje geluk met een balletje op de paal. Maar goed toen stond het al wel 4-0. Maar toch moeten we daar dan scherp blijven. Ook al creëerde we in de eerste helt niet heel veel uitgespeelde kansen, lieten we Rhoon niet voetballen en dat wilde ze ook niet. Ze zakte vrij ver in en lieten ons het spel maken,. Ze straalde niet uit om hier te komen winnen. Wij waren rustig aan de bal en voor de derde week oprij de nul, niet onbelangrijk. Tweede helft een paar fantastische aanvallen die we goed afmaken. Keeper (Niels Ketting, red.) zag er niet altijd goed uit. Maar je moet ze wel maken. En de aanvallen die er aan vooraf gingen waren goed. En slaat de vlam nog even in de pan aan het einde. Rhoon was geïrriteerd, maar staan met nog een minuut te spelen met 4-0 achter en gaan naschoppen, dat snap ik echt niet. Dan moet je als team dat wel even rechtzetten. Alleen gaat het dan te lang door. Dat moet niet, daar worden beide ploegen niet beter van. Zeker voor de spelers die op scherp staan en met oog op de nacompetitie is dat gewoon niet slim. Gelukkig hield de scheidsrechter de kaarten op zak. Nog één potje tegen Binnenmaas, de kampioen. We gaan er heen om te winnen, maar zal lastig worden. Goed afsluiten en fris aan de nacompetitie beginnen. Proberen die tweede plaats vast te houden en ik denk, wat het ook wordt volgende week, dat we toch terug kunnen kijken op een goed seizoen. Ja en in de nacompetitie, het zijn drie finales. Met dit team zijn we op de goede weg, maar voor de breedte en kwaliteit toch wel belangrijk dat er nog wat spelers bijkomen. Keepers en aanvallers hebben we niet overvloedig. Stel dat je naar de tweede klasse zou kunnen gaan, heb je dat zeker nodig.”

Stefan van Es zorgde in de 52e minuut voor de 2-0. Een kopbal voorbij de tweede paal fraai over de keeper heen. En of dat nog niet genoeg was, in 57e minnut was Van Es verantwoordelijk voor de 3-0, weer uit een moeilijke hoek voorbij de tweede paal. De weinig zurende Rozenburg die op vele plaatsen inzetbaar is stelde zijn trainer, met de keuze als vervanger van Floris van den Heuvel, met die twee doelpunten niet teleur.

Rozenburg speelde na die derde treffer een gewonnen wedstrijd en kwam, op dat balletje op de paal ver in de tweede helft, niet meer in gevaar. Bethslot Woldeamanuel zette in de 70e minuut de eindstand op het bord. Coach Peter-Marcel Nauta liet zijn bankzitters nog wat minuten maken, Jeffrey Bokma voor Stefan van Es, Onur Zaif voor Bethslot Woldeamanuel en Maik den Ouden voor Sander Kraaijeveld. Verdiende overwinning voor de rood gelen met verzorgt voetbal. En Rozenburg heeft in de laatste thuiswedstrijd van deze competitie aan het thuispubliek laten zien dat er veel progressie is gemaakt en Nauta er wellicht nog meer uit kan halen. Voor Rozenburg kan de nacompetitie beginnen, maar eerst zaterdag de laatste wedstrijd van de competitie uit tegen Binnenmaas. Niet helemaal een potje om des keizers baard.