Zeker niet de makkelijkste opgaaf voor Peter-Marcel Nauta en zijn team. Binnenmaas is al een paar weken kampioen maar de honger naar overwinningen is nog niet gestild. Op het eigen sportpark De Lange Weide heeft de kampioen nog niet verloren dit seizoen en zal dat record niet zomaar uit handen willen geven. Rozenburg eigenlijk het hele seizoen ‘de best of the rest’ en zal die positie ook niet zomaar willen opgeven. Ingrediënten voor een heerlijk middagje voetbal in Maasdam.

Hoever willen de Rood Gelen gaan om de winst binnen te halen. In het achterhoofd zal toch zeker ook de nacompetitie zitten. De heenwedstrijd was overduidelijk voor Binnenmaas en verloor Rozenburg terecht met 0-3. Zaterdag andere belangen, Binnenmaas kampioen en Rozenburg geplaatst voor de nacompetitie. Voor Binnenmaas (voorlopig) de laatste wedstrijd in de derde klasse. En Rozenburg wil Binnenmaas volgend seizoen ook wel tegenkomen in de tweede klasse. Als Rozenburg die ambitie wil nastreven zal het drie wedstrijden in de nacompetitie moeten winnen en dan is de volgorde niet zo van belang. En hoe groot is het belang van het thuisspelen voor een derdeklasser. Voor de kantineomzet ongetwijfeld van groot belang, maar op het veld? Ongetwijfeld zal coach Peter-Marcel Nauta een tipje van de sluier willen oplichten over zijn strijdwijze tegen de kampioen. Nauta wilde zelfs kwijt dat het basisteam, dat een meer dan verdienstelijke wedstrijd tegen Rhoon speelde, niet zal worden gewijzigd.

Peter-Marcel Nauta

“Aanstaande zaterdag alweer de laatste wedstrijd van de reguliere competitie en hoe gek het ook klinkt, nu begint het pas voor Rozenburg. De wedstrijd heeft nog wel wat lading uiteraard, immers de gunstige uitgangspositie in de nacompetitie staat op het spel, maar je moet reëel zijn, dan moet je wel winnen bij de meer dan terechte kampioen in 3D. Binnenmaas zal in deze laatste wedstrijd voor eigen publiek goed willen afsluiten en cadeautjes zijn dan ook uitgesloten, maar je moet het ook niet willen, op eigen kracht is de manier.  Met het oog op de komende nacompetitie maakt het dat wel lastig, Rozenburg wil namelijk wel met een complete groep aan de nacompetitie beginnen, er is dus geen ruimte voor blessures en schorsingen. Wat ik wil zeggen is dat je als staf en spelers de wedstrijd moet aanvoelen, we gaan absoluut voor de winst, maar niet ten kosten van alles waardoor je op 1 juni a.s. spelers mist. Uiteindelijk is Binnenmaas uit een stuk voorbereiding op de nacompetitie en dan is het goed om tegen een 2de klasse tegenstander te kunnen spelen. Afgelopen zaterdag heb ik in ieder geval een prima wedstrijd gezien van Rozenburg, slechts in het laatste kwartier van de wedstrijd kreeg Rhoon wat mogelijkheden, maar toen stond er al een mooi 4-0 op het bord. Rozenburg speelde met veel vertrouwen en overtuiging, daarnaast maakten we een aantal prima doelpunten. Op sommige momenten moeten we het veld nog wel compacter maken, zeker wanneer we druk zetten, de tegenstander mag gewoon geen escape hebben buiten een lange bal. We gaan a.s. zaterdag in de zelfde opstelling starten, daarnaast zijn Paul Santra en Floris van den Heuvel weer beschikbaar en kunnen we met een complete groep afreizen.”

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 31st. .