Uiteindelijk kon Rozenburg de tweede plaats in de eindranglijst van de derdeklasse D niet vasthouden en moest het OSV Oud-Beijerland voorbij laten gaan. Rozenburg verloor met 2-1 op sportpark De Lange Weide van kampioen Binnenmaas. Ondanks het feit dat de kampioen het betere van het spel had was de ploeg van Nauta zeker niet kansloos. En in voetbal wint niet altijd de beste, maar zover liet Binnenmaas het niet komen. Al had de ploeg van Fopke Gouman moeite om ook Rozenburg doelman Wouter Bloothoofd op de knieën te krijgen.

De doelman van Rozenburg die aan het einde van dit seizoen Rozenburg gaat verlaten had een paar spectaculaire reddingen in huis om zijn ploeg lang in de wedstrijd te houden. “Jammer, het levert niets op”, nam de doelman de felicitaties voor een prima pot in ontvangst. “Ging goed vandaag en een goede voorbode voor de nacompetitie. Jammer dat ons nu een uitwedstrijd wacht tegen Kethel Spaland. Als we naar de wedstrijd van vandaag kijken heeft Binnenmaas verdiend gewonnen. Ze zijn in de breedte veel sterker, maken meer meters dan wij”, gaat de doelman verder met zijn verhaal. “Natuurlijk als die poeier die ik onder de lat vandaan tikt en die bal in de korte hoek ingaan speel je misschien een andere wedstrijd, maar kansloos waren we niet. Je ziet wel dat hier al alles een stapje sneller gaat. Goede leer voor volgend seizoen. Als je naar de tweede klasse wil moet het allemaal wel wat sneller. In de tweede klasse krijg je alleen dit soort teams en nog beter. Eerst maar eens zien hoever we kunnen komen.”

Binnenmaas begon goed aan de wedstrijd, wilde snel op voorsprong komen en zette Rozenburg onder druk. Aan de rechterkant had Sander Kraaijeveld het moeilijk in die beginfase. De rechtsback, die zich doorontwikkeld heeft tot een vaste basisspeler, kon de behendige en wisselende aanvallers van Binnenmaas maar nauwelijks van het lijf houden. In de 13e minuut moest doelman Wouter Bloothoofd zijn kunnen tonen en tikte een bijna zeker doelpunt van Sven Post onder de lat vandaan. Na een dik half uur een snoeihard schot bij de eerste paal waar de sluitpost een antwoord op had en bleef Rozenburg in de wedstrijd. Rozenburg kreeg ook wel kansjes, maar was niet gelukkig in de laatste pass, keuzes of waren het niet altijd gelukkig in de afwerking. Naarmate de eerste helft voorderde werd het duidelijk dat met 0-0 de rust ingaan al een hele prestatie zou worden. Alhoewel verdedigend het er beter uit ging zien en Rozenburg meer en meer kansjes kreeg in de counter. Het ontbrak een beetje aan de snelheid om de counters goed uit te spelen. Stefan van Es speelde zeker niet onverdienstelijk en had de voorkeur gekregen boven Floris van den Heuvel. Met Van den Heuvel zit er meer snelheid in de aanval, maar de linker spits kan of moet nog meer uit zijn spel halen. Nauta wilde met de zelfde 11 beginnen als waarmee Rozenburg Rhoon van de mat speelde. Door een nekblessure van Jordie de Groot moest hij zijn ploeg op één plaats wijzigen en speelde Paul Santra, vorige week afwezig, op zijn vertouwde plek. Met nog vijf minuten voor de thee kwam de thuisploeg toch aan de leiding. Een afstandschot van Sven Post, mocht vrij uithalen vanaf een meter 18, verdween achter de Rozenburg doelman. Als dan de bal in de 43e minuut op een meter of 18 van het doel van Binnenmaas komt te liggen krijgt Rozenburg een kans op de gelijkmaker. De Bil werd als (bijna) doorgebroken speler onderuit gehaalden dan heeft Rozenburg Bryan van der Laan om de trekker over te halen, maar dit keer stond zijn vizier te hoog.

“Kan niet elke week raak zijn”, was er berusting in de stem van de aanvoerder. “Zat er niet in vandaag. Misschien hadden we er een gelijkspelletje uit kunnen halen. Op het einde nog een paar kansjes. We stonden de eerste helft wel onder druk, geven toch niet zoveel weg. Ook Wouter (Bloothoofd, red.) pakte er een paar. Oke hij staat er wel voor, maar alle credits. Kijk, Binnenmaas is een goede ploeg dat weten we. Maar ik denk wat wij er tegenover hebben gezet er ook mag zijn. We zijn vooral de eerste helft te slordig aan de bal waardoor de bal snel terug was bij de verdediging, daardoor creëer je gewoon te weinig en komen we niet onder de druk vandaan. Dan komen ze toch nog op 1-0 voor de thee. Denk niet goed uitverdedigd en kan die speler (Sven Post, red.) vrij uithalen. Zat er knap in dat wel. In de kleedkamer proberen we wel de positiviteit er in te houden, tenslotte stond het nog maar 1-0. Eerste kwartier van de tweede helft kunnen we wel wat meer drukken. Uiteindelijk maken we ook nog een goeie goal. Denk wel een overtreding van Nick de Bil, maar scheids laat doorspelen. Bethslot (Woldeamanuel, red.) maakt hem goed af. Dan wil je winnen en die tweede plaats halen. Dan gaan we drukken, maar je weet ook dat er dan achter ruimte ontstaat. Ik weet niet wat er bij die tweede goal gebeurde. Als je afspreekt te stappen mag er niet één blijven hangen. Dan zet je twee man vrij voor het doel en wordt het 2-1. We krijgen nog wel een paar kansen waaronder ik, maar we konden niet winnen.”

Helemaal kansloos was Rozenburg zeker niet. In de 51e minuut Nick de Bil die zelf uithaalde maar twee vrijstaande spelers over het hoofd zag. Ook Van der Laan en Vince Lissenberg waren er dicht bij. Maar vooral doelman Wouter Bloothoofd was de man die Rozenburg in leven hield. In de 52e minuut een redding die stijf in de hoek zat en in de 55e minuut plukte Boolthoofd een bal van de schoen van Michael Mathilda die er bij menig keeper in was gegaan of de bal op de stip terecht was gekomen met alle gevolgen van dien. Uiteindelijk pakte Binnenmaas de overwinning, en bleef op het eigen sportpark ongeslagen. Een overwinning die zeker over de gehele wedstrijd gezien terecht was. Voor Rozenburg wacht tweedeklasser Kethel Spaland in de nacompetitie. Een nacompetitie waar de Rood Gelen niet kansloos zijn, maar het wordt een zware opgaaf.