Het einddoel moet de tweede klasse zijn. Rozenburg heeft door het verlies van afgelopen zaterdag in Maasdam tegen FC Binnenmaas de tweede plaats niet weten vast te houden. Doordat verlies eindigde Rozenburg niet meer als hoogstgeplaatste periodekampioen en de weg naar de tweede klasse is zeker niet de makkelijkste. In de eerste wedstrijd gelijk een tweedeklasser en ook nog in een uitwedstrijd.

 

Met alle respect voor Perkouw, een ploeg waarvoor de derde periode in 3C bijna als een verrassing kwam, is thuis op sportpark West toch wat anders dan tweedeklasser Kethel Spaland in een uitwedstrijd. Maar gemorst water krijg je niet meer in de emmer. De focus voor Peter-Marcel Nauta en zijn Rozenburg moet op Kethel Spaland. Verloor Rozenburg de laatste competitiewedstrijd bij Binnenmaas, won tegenstander van zaterdag afgelopen zaterdag met 1-5 in en tegen Hellevoetsluis. Aan de Brielsestraatweg stond er binnen 20 minuten 0-4 in het voordeel van Kethel Spaland op het scorebord. Of dat aan een zwak Hellevoetsluis te danken was of aan een sterk Kethel Spaland laten we in het midden, maar Kethel Spaland weet in ieder geval het net je te vinden.

Kethel Spaland

Kethel Spaland is een fusie club die in 2013 ontstond uit een fusie tussen VVK’68 en SC Spaland. In het seizoen 2014-2015 speelde Kethel Spaland en Rozenburg in de zelfde competitie, 3C. Zowel thuis als ook in de uitwedstrijd was Rozenburg de sterkste en won beide wedstrijden met 2-1. Overigens in een seizoen waar Kethel Spaland kampioen werd en maar 4 keer verloor, waarvan 2 keer van Rozenburg.

Een stukje uit de Rozenburgse Schakel over die wedstrijden:

Yoeri Bak helpt Rozenburg aan de punten / Kethel Spaland - Rozenburg 1-2 (rust 0-1)

……… Rozenburg won in Schiedam de eerste uitwedstrijd van dit seizoen, maar de manier waarop moet toch zelfs de optimisten te denken geven. Een cliché in de voetballerij is natuurlijk dat over twee weken niemand meer weet hoe de punten werden gepakt en ze alleen nog in de ranglijst terug te vinden zijn. De eerste helft was nog het beste deel van de wedstrijd voor de ploeg van Rob Vuik,die zeker na afloop niet tevreden was……

Rozenburg terug in de race voor het kampioenschap.... / Rozenburg - Kethel Spaland   2-1 (rust 1-1)

…….Rozenburg door een overwinning terug in de top 3 van de 3e klasse C en doet weer mee in de race om het kampioenschap. Misschien niet allemaal even mooi van beide kanten, maar met de ploeg van West moet weer rekening worden gehouden. Als we naar de doelpunten kijken was het doelpunt van Kethel Spaland een krijgertje en dat was voor de winnende goal van Rozenburg zeker ook zo. Maar die bal op de paal van Lennart Quak die door Yoeri Bak in de rebound werd binnen geschoten was kenmerkend voor het verschil tussen beide ploegen afgelopen zaterdag. Rozenburg op de belangrijke momenten net iets scherper………

Rozenburg heeft dus nog nooit van Kethel Spaland verloren, of dat na zaterdag ook nog zo is? Kethel Spaland is in de korte periode van haar bestaan al twee keer kampioen geworden en ook al een keer gedegradeerd. In het seizoen 2014-2015 werd Kethel Spaland voor het eerst kampioen in 3C. Rozenburg werd derde in dat seizoen, won dus twee keer van Kethel Spaland, maar had na 26 wedstrijden wel 10 punten minder op het conto staan. Victoria ’04 werd tweede en in die competitie en stond de huidige doelman van Kethel Spaland, Michel Zuur, onder de lat bij de Vlaardingers. Overigens als Rozenburg zaterdag wint gelijk de laatste wedstrijd voor Zuur die na dit seizoen naar DVO-32 verhuisd. Een ploeg waar hij al eerder voor speelde.

 

 

Pls.

Afd.

Opmerking

Seizoen 13-14

10

3C

 

Seizoen 14-15  

1

3C

Kampioen

Seizoen 15-16  

10

2D

 

Seizoen 16-17  

14

2C

Degradatie

Seizoen 17-18  

1

3C

Kampioen

Seizoen 18-1

13

2D

 

Als we naar de resultaten van de seizoenen kijken lijkt Kethel Spaland te groot voor een servet en te klein voor een tafellaken. Kethel Spaland pendelt tussen de tweede- en derde klasse. Dit seizoen won de tweedeklasser 5 keer waarvan 4 op de thuisbasis, het nieuwe sportpark Willem-Alexander gelegen op het dak van de Ketheltunnel waar de ploeg sinds 8 oktober 2016 speelt. Als Rozenburg de klip Kethel Spaland weet te nemen wacht in de volgende uitwedstrijd de winnaar van de wedstrijd OSV Oud-Beijerland – Perkouw. In de finale, op neutraal terrein, is de beste uit het viertal Rhoon, VVOR, Zuidland en DVO’32 de tegenstander. Een moeilijke, misschien wel de moeilijkste weg naar de tweede klasse. Zaterdag de eerste hobbel ‘Parijs is nog ver’ om een uitspraak van Joop Zoetemelk maar weer eens uit de kast te halen.    

 

Foto’s: Archief sportenrozenburg boven Yori Bak in de uitwedstrijd, beneden Jordie de Groot in de thuiswedstrijd.

 

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 18th. .