Als je naar de tweede klasse wil moet je van iedereen in de poule kunnen winnen. Zaterdag moet Rozenburg er aan beginnen, althans als de ploeg van Peter-Marcel Nauta werkelijk de ambitie, spelen in de tweede klasse, wil waarmaken. Het zijn drie finales vertelde aanvoerder Bryan van der Laan een aantal weken geleden al en ook coach Nauta heeft het over finales. Een verhaal waar, zeker op papier, het toch iets makkelijker had gekund. Thuis tegen Perkouw als afsluiting van de familiedag op vol sportpark West is toch een andere wedstrijd dan tegen tweedeklasse Kethel Spaland op het dak van de tunnel in de nieuwe rijksweg tussen Schiedam en Delft.

Op donderdagochtend heeft Rozenburg in alle stilte de laatste training voor de wedstrijd tegen Kethel Spaland afgewerkt. Niet altijd op het scherps van de snede, maar het was ook nog vroeg op Hemelvaartsdag. Rozenburg lijkt klaar voor de eerste confrontatie op weg naar de tweede klasse. Op de laatste training ontbraken de keepers, de zieke Regillio van Buuren en Sander Kraaijeveld. Over Van Buuren maakte trainer Nauta zich niet zo’n zorg die zal zaterdag niet ontbreken. Tweede keeper Rick Otte had de voorbereiding van Rozenburg 2 meegemaakt en speelt zaterdag in het tweede elftal in de bekerfinale op de terreinen van Barendrecht. Kraaijeveld is er ook zaterdag niet bij en of er iemand op het hemd van doelman Wouter Bloothoofd heeft gelegen vertelt het verhaal niet.

Peter-Marcel Nauta over zaterdag

“Zaterdag de eerste finale van de nacompetitie uit bij v.v. Kethel Spaland de nummer 13 van 2D, een ploeg die vanaf het begin van de competitie in zwaar weer verkeerd. In periode 1 speelden ze 6 punten bij elkaar, maar wisten ze wel 1-1 te spelen uit bij titelkandidaat Nieuwenhoorn. De tweede periode leverde de meeste punten op en werd er ook verrassend gewonnen uit bij kampioen Neptunus Schiebroek. Periode 3 leverde de minste punten op, namelijk 5, maar opvallend was dat er nauwelijks grote nederlagen werden geleden. De laatste overwinning op Hellevoetsluis, 1-5, heeft hen wat extra zelfvertrouwen gegeven, maar we moeten het ook niet groter maken dan het is. Feit blijft dat Kethel Spaland al een heel seizoen op haar tenen heeft moeten lopen om bij te blijven en dat kost enorm veel kracht, naast het gegeven dat als je onderin speelt de kaarten ook wat makkelijker opgelopen worden. Kethel Spaland speelt graag op de counter, waarbij met name de snelle en handige linksbuiten een handenbinder is. Hellevoetsluis speelde zaterdag vol pressie en liep vervolgens in de eerste 20 minuten in het mes, dus daar moeten wij lering uit trekken. Rozenburg speelde zaterdag een verdienstelijke partij tegen kampioen Binnenmaas, natuurlijk hadden we liever gewonnen en het thuis voordeel gehad in de nacompetitie, maar uiteindelijk hebben we een goed seizoen gedraaid in de reguliere competitie en onze doelstelling behaald. Het aanstaande toetje smaakt natuurlijk wel naar meer, ook al is het geen makkelijke opgave. In de wetenschap dat finales wedstrijden op zich zijn, immers wie heeft het beste de zenuwen onder controle en wie durft er vrij uit te voetballen, bekijken we alles van wedstrijd tot wedstrijd. Er zijn maar weinig finales waarin het voetbal oogstrelend is, maar de spanning vergoed dan veel. Dinsdag hebben we goed kunnen trainen, ondanks afwezigheid van een aantal spelers, en donderdagochtend hebben we met de gehele groep prima getraind, we reizen dan ook met een volledig fitte selectie af naar Kethel Spaland. Rozenburg is er klaar voor!”

Kansen?

Hoe staat het met de kansen van Rozenburg. Natuurlijk je hebt altijd een kans, ook Rozenburg tegen Kethel Spaland. Maar in de tweede klasse gaat het allemaal net een tandje harder en is de handelingssnelheid sneller dan in de derde klasse. Daar zal het team van Peter-Marcel Nauta van doordrongen moeten zijn. De ploeg zal alles moeten geven en vooral in de omschakeling geen steekjes mogen laten vallen. De mouwen zullen moeten worden opgestroopt, waar het voetballend niet het gewenste resultaat op levert. De Rood Gelen wisselende uitstekende wedstrijden af met wedstrijden die veel minder waren deze competitie. Dat kan in de nacompetitie waarschijnlijk niet. Als Rozenburg naar de tweede klasse wil zal dat 90 minuten zichtbaar moeten zijn, een mindere dag kan rampzalig zijn. Maar zoals Nick de Bil het tijdens de drinkpauze donderdagochtend vertelde “Er zullen ook niet veel ploegen in de nacompetitie zijn die graag tegen Rozenburg willen spelen”.

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 31st. .