De overwinning tegen tweedeklasser Kethel Spaland is er één waar je mee thuis kan komen. Een geweldig begin van de nacompetitie voor de ploeg van Peter-Marcel Nauta. De cijfers spreken boekdelen, 1-5. Ook al probeerde Nauta het na afloop te relativeren en vooral zijn ploeg met twee voetjes in de klei te houden, was de prestatie van zijn ploeg, op het nieuwe Willem Alexander sportpark, er één die in de annalen van de geschiedschrijving mag worden bijgeschreven.

Rozenburg was niet onder de indruk van tweedeklasser Kethel Spaland. De ploeg van Nauta was voor de overwinning naar Schiedam afgereisd en liet dat van meet af aan zien op het snikhete sportpark Willem Alexander in Schiedam. Al na 17 minuten kwam Rozenburg aan de leiding. Was het een als voorzet bedoeld schot van Floris van den Heuvel, in ieder geval had doelman Michel Zuur van Kethel Spaland er geen antwoord op en kon de bal niet klemmen en was het voor Bethslot WoldeAmanuel een koud kunstje om de bal voor de eerste keer in de touwen te jagen. Rozenburg deed in die eerste helft niet onder voor de tweedeklasse, sterker nog het was veruit de bovenliggende partij. “Ik zag bij hun niet het geloof, wij gaan hier winnen en in de tweede klasse blijven”, wilde coach Peter-Marcel Nauta de grote overwinning in het juiste perspectief plaatsen. “We speelde de eerste helft gewoon goed. In het eerste half uur zakte ze wat in en lieten ons voetballen. Het laatste kwartier gingen ze wat hoger staan, waardoor de opbouw wat moeilijker werd. Ze krijgen nog wel een kans voor een leegdoel, maar voor dat spelletje had ik de ploeg ook gewaarschuwd. Spel was afgestemd op Silva de Freitas en Dylan Adelaar. Toch konden we er makkelijk onderuit voetballen. Na de 0-2 was het gedaan en de wedstrijd gespeeld. Jammer dat je in de slotfase nog een goal tegen krijgt. Best wel lang getwijfeld of ik met Floris (van den Heuvel, red.) of Stefan van Es zou starten. Uiteindelijk heb ik voor de snelheid van Floris gekozen. Heb wel in de wedstrijd bespreking verteld dat hij nu wel een rekening te betalen had en dat heeft hij goed gedaan. Tegenstander kreeg er niet goed grip op. Zo’n overwinning geeft wel een goedgevoel naar volgende week. Jammer dat we niet thuis op gras spelen. Door dit soort wedstrijden, zoals vanmiddag, groeit het gevoel het kan echt. Oud-Beijerland heeft geen verrassingen voor ons. Gedisciplineerd spelen en niet gaan rennen en vliegen. We gaan er niet heen om weer met 6-1 klop te krijgen.”

In het begin van de tweede helft probeerde Kethel Spaland de bakens nog wel te verzetten, en moest Vince Lissenberg voor doelman Wouter Bloothoofd nog een keer een bal van de lijn halen. Maar na 7 minuten was de wedstrijd gespeeld. Één uit het boekje, ingooi, voorzet, goal. Paul Santra mocht de treffer op zijn naam schrijven. Kethel Spaland kwam die tik niet meer te boven. Na een dik uur spelen kwam Stefan van Es voor Bethslot Woldeamanuel, die niet zijn beste wedstrijd speelde. En ook later in de wedstrijd mochten Maik den Ouden en Jeffrey Bokma nog hun opwachting maken. Kwamen in het veld voor Floris van den Heuvel en Paul Santra. Rozenburg verzwakte niet en voerde Kethel Spaland uiteindelijk naar de slachtbank. In de 67e minuut voorzet Floris van den Heuvel, overstapje Nick de Bil en doelpunt Bryan van der Laan. En met de 0-3 was de honger naar meer nog niet gestopt. Stefan van Es in de 75e minuut met een beauty 0-4 en in de 80e minuut aanvoerder Bryan van der Laan vanaf de stip beheerst met een Panenka 0-5 op het bord zette. Dat Yuri Nootenboom er in de slotminuut nog 1-5 van kon maken, was voor de statistiek.

Aanvoerder Bryan van der Laan

“Vol vertouwen anders neem je zo’n penalty niet op die manier. We hebben verdiend gewonnen en laten zien dat we er kunnen staan. We waren over de gehele wedstrijd de betere. Zo’n wedstrijd geeft een goedgevoel naar volgende week. Maar wat ik al eerder vertelde het zijn drie finales dus volgende week moeten we er weer staan. Dat je hier met 1-5 kan winnen zegt wel iets. Alhoewel ze niet echt sterk waren. Na dat doelpunt van Paul Santra (de 0-2, red.) was het over. Doelpunten waren mooie uitgespeelde kansen. Ik weet niet of Nick het hoorde, maar hij stond moeilijk bij de eerste paal. Riep ik stap er over en dat deed hij. Kan ook zijn dat hij me had gezien, maar lekker vrij voor de keeper en de 0-3. Volgende week moeten we er weer staan dat wordt een andere wedstrijd. Maar wel een ploeg die we kennen.”