Als Rozenburg de ambitie om hoger te gaan spelen waar wil maken, moet dat zaterdag gebeuren. Zuidland en Rozenburg strijden dan om een plaats in de tweede klasse. Zuidland, is een tweedeklasser, in de strijd tegen degradatie en Rozenburg voor promotie vanuit de derde klasse. Voor Rozenburg was het seizoen 2013-2014 het laatste seizoen, dat de ploeg van West in de tweede klasse speelde. Een seizoen waar de Rood Gelen direct en bijna kansloos degradeerden.

Rob Vuik, tegenwoordig OVV, was toen coach, maar had Vuik te maken met een totale leegloop van de selectie na het vertrek van Wim van der Steene en de toenmalige TC. Zaterdag een heel ander verhaal. Rozenburg heeft, misschien toch wel, vriend en vijand verrast met het behalen van de nacompetitie en staat nu ook nog in de finale. Kethel Spaland en OSV Oud-Beijerland waren niet de minste tegenstanders, maar de ploeg van Peter-Marcel Nauta versloeg beide en is nu 90 of wellicht 120 minuten verwijdert van de tweede klasse. Of evenveel minuten weg van een teleurstelling. Maar of die teleurstelling dan wel zo groot is, is maar de vraag. Het spelen van een finale is al een prachtige ervaring en een prijs op zich. En mocht het zaterdag onverhoopt niet lukken kan het niet anders zijn dan dat Rozenburg volgend seizoen voor de hoofdprijs gaat, het kampioenschap. Zowel Rozenburg als ook Zuidland wonnen deze nacompetitie een keertje met strafschoppen. Zuidland van DVO’32 en Rozenburg van OSV Oud-Beijerland. Zaterdag een wedstrijd die alle kanten op kan gaan. Zuidland kende een slechte start van de competitie. Onder coach Peter de Haan bleven de resultaten ver onder de verwachtingen en werd De Haan ontslagen. Aad Andriessen werd teruggehaald naar Groot Nibbeland en moest Zuidland behoeden voor degradatie. Dat lukte tijdens de competitie niet helemaal, maar in de nacompetitie is Andriessen er wel dichtbij. Nog even winnen van Rozenburg. Peter-Marcel Nauta lijkt tot nu toe de juiste man op de juiste plek bij Rozenburg. Na wat roerige jaren met het vroegtijdig ontslaan van trainers is er nu rust op West. Rust die vooral Nauta bracht, benut de trainer optimaal de aanwezige kwaliteit en levert resultaten die er mogen zijn. Daar moet alles en iedereen die Rozenburg een warm hart toedraagt happy mee zijn. En dat zaterdag de kerst op de taart, of is die kers nog niet rijp genoeg.

Peter-Marcel Nauta

“Aanstaande zaterdag de 32ste en tevens laatste wedstrijd van het seizoen, een wedstrijd waarin wij de kers op de bekende taart kunnen zetten. Nadat we afgelopen zaterdag met OSV Oud-Beijerland hebben afgerekend, wacht ons nu Zuidland. Zuidland heeft door een eindsprint zich weten te plaatsen voor de nacompetitie voor lijfsbehoud, waarin ze eerst thuis moesten afrekenen met DVO ’32 (4-4, winst na strafschoppen) en afgelopen zaterdag uit met VVOR (1-3). De druk ligt uiteindelijk wel bij Zuidland, de club zal niet binnen 3 seizoen 2 keer willen degraderen, zeker niet gezien de verwachtingen aan het begin van het seizoen met de komst van de zeer ervaren Peter de Haan als nieuwe hoofdtrainer. Onder leiding van interim trainer Aad Andriessen gaat het beter, Zuidland speelt 1-4-3-3 wanneer ze ervan uitgaan dat ze de bovenliggende partij zijn en anders spelen ze 1-4-4-2. Gevaarlijk zijn ze via de counter, waarin ze snel zoeken naar de snelle buitenspelers, o.a. Ayrton Verlaan of hun aanspeelpunt Leon van de Steen. Daarnaast hebben ze in de persoon van Ricardo Rapmund een ervaren aanjager in het elftal. Ik denk dat beide elftallen aan elkaar gewaagd zijn en het blijft een finale natuurlijk, dus degene die de zenuwen het snelst onder controle heeft, kan vrijer spelen en dat kan wel eens bepalend zijn. Zaak voor Rozenburg is wel om de kansen beter te benutten dan in de wedstrijd tegen Oud-Beijerland, als het kan willen we het graag in de reguliere speeltijd beslissen. Wij hebben er heel veel zin en kunnen met een gezonde dosis vertrouwen aan de wedstrijd beginnen. Het aftellen is begonnen.”

Met dank aan Peter-Marcel Nauta en Ruud Vermeer

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Wednesday the 5th. .