“Ik kan het bijna niet geloven”, was de eerste reactie van coach Peter-Marcel Nauta. En hij was ongetwijfeld niet de enige op 15 juni 2019 in Heenvliet tijdens de finale, met als prijs promotie naar de tweede klasse. Of het uit de tenen moest komen, de eerste wedstrijd tegen Kethel Spaland niet, maar tegen OSV Oud-Beijerland en tegen Zuidland had Rozenburg 120 minuten nodig. Tegen OSV zelfs na 120 minuten een penaltyserie. Maar Nauta en zijn mannen maakte het bijna onmogelijke waar. Promotie naar de tweede klasse.

Ook in de nacompetitie nam aanvoerder Bryan van der Laan zijn ploeg bij de hand. Met vier doelpunten en een rake treffer in de strafschoppenserie tegen OSV Oud-Beijerland was de aanvoerder belangrijk op de weg die uiteindelijk naar de tweede klasse leidde. Maar ook de beslissende treffer van Nick de Bil tegen Zuidland was er één die we niet snel zullen vergeten. Bethslot Woldeamanuel, Stefan van Es en Paul Santra tekende voor de andere treffers in de nacompetitie. Het waren niet alleen doelpunten die tot succes leidde. Promotie naar de tweede klasse was een teamprestatie. OSV Oud-Beijerland hielp met een eigen doelpunt ook nog een beetje mee aan het succes. Doelman Wouter Bloothoofd pakte in de penaltyserie in Oud-Beijerland tegen OSV de eerste pingel en gaf zijn maatjes de opdracht als jullie niet missen zijn we door. En missen deden de door Nauta uitgezochte killers niet. Peter-Marcel Nauta weet kennelijk het uiterste uit een selectie te halen, vooral die van Rozenburg. De coach oogt rustig en lijkt alles onder controle te hebben, maar in de tweede klasse moet het allemaal een stapje sneller. Kan Nauta nog meer uit deze selectie halen? Hij heeft een ervaren ploeg, waar veel spelers op het niveau van de tweede klasse of zelfs hoger hebben gespeeld. Een nieuwe uitdaging. Handhaving zal ongetwijfeld het doel zijn. Kan Nauta ook dat huzarenstukje met zijn ploeg behalen of laat hij ons verstelt staan en zit er nog meer in. Na de vakantie gaan we het zeker voor u/jullie volgen.

 

Doelpunten nacompetitie

 

Bryan van der Laan

4

Bethslot Woldeamanuel

1

Paul Santra

1

Nick de Bil

1

Stefan van Es

1

Eigendoelpunt tegenstander

1

 

Zij stonden in de basis

 

Wouter Bloothoofd

3

Elroy van Seventer

3

Regillio van Buuren

3

Paul Santra

3

Nick de Bil

3

Bryan van der Laan

3

Jordie de Groot

3

Sander Arkenbout

3

Floris van den Heuvel

3

Vince Lissenberg

2

Stefan van Es

2

Bethslot Woldeamanuel

1

Sander Kraaijeveld

1

 

 

Zij kwamen van de bank

 

Jeffrey Bokma

2

Onur Zaif

2

Jeroen Brobbel

1

Bethslot Woldeamanuel

1

Stefan van Es

1

Sander Kraaijeveld

1

Maik den Ouden

1

 

Penalty’s in de wedstrijd tegen OSV Oud-Beijerland

Bryan Van der Laan

Vince Lissenberg

Onu Zaif

Jordie de Groot

Floris van den Heuvel

 

 

Het begeleidingsteam 2018-1019: Peter-Marcel Nauta (trainer/coach), Patrick Grimwis (keeperstrainer), Job van Uitert (fysiotherapeut), Pleun de Borst (teammanager/ass. scheidsrechter), Mariska de Borst-Ombelet (wedstrijdsecretariaat/teammanager).

 

 

Het bijna onmogelijke waar gemaakt ….. we zetten er een streep onder

 

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Wednesday the 5th. .