Hij scoorde er tegen WFB voor de beker drie op rij, een onvervalste ‘Hattrick’ en mocht met een publiekswissel naar de kant. Na wat invalbeurten vorig seizoen onder Mark van Os, lijkt Bethslot Woldeamanuel bij Peter-Marcel Nauta nu al een vaste waarde voor het vlaggenschip van West. Hij speelde niet altijd voor Rozenburg, maakte een uitstapje naar Excelsior Maassluis, maar wil van waarde zijn voor dit Rozenburg. Niet één wedstrijd maar een heel seizoen.

“Als ik eerlijk ben, is er nu meer rust in het elftal. Ik kan natuurlijk alleen maar meepraten over het laatste deel van het vorige seizoen. Er was meer stress, een periodetitel halen stond als doelstelling. Ik werd erbij gehaald voor een paar inval beurten, maar daar krijg je toch wel mee wat er leeft in zo’n ploeg. Natuurlijk blij en dankbaar dat Mark van Os me heeft laten debuteren. En in plaats van dat ik over zou stappen naar de A1 zit ik nu bij het eerste”, vertelde Bethslot. “Behtslot betekent ‘Vrede’ Komt van mijn vader. Mijn vader komt uit Ethiopië mijn moeder is Nederlandse. In het geboorteland van mijn vader ben ik nog nooit geweest, dat is ook te gevaarlijk veel oorlogen en strijd tussen de regeringen en het volk. Ik heb er nog wel familie, maar ook in Europa zijn er wel neergestreken. Ik hoop er ooit nog wel een keer naar toe te gaan. Op 29 maart 2001 ben ik in Spijkenisse geboren (ziekenhuis, red.) en heel mijn leven al in Rozenburg gewoond. Ik heb nog een jonger zusje, twee jaar jonger. Voetbal staat natuurlijk op nummer ‘één, maar ook druk met school en stage lopen. Beetje met de Playstation en lekker chillen met vrienden (beetje relaxen, ontspannen en rustig aan doen als we het goed begrijpen, red.). Ik zit op het Zadkine College in Rotterdam en doe de opleiding financiële beroepen, bedrijfsadministrateur. Zit in mijn tweede jaar en moet na dit jaar nog een jaartje. Daarna hoop ik een HBO opleiding. Ik loop voor deze opleiding ook wel stage, vorig jaar bij Hoyer Group Nederland en dit jaar bij QUALM in Rozenburg.”

Wat is het grote verschil tussen junioren en senioren, vooral in een eerste elftal?

“Dat is niet zo moeilijk, fysiek. Een heel ander niveau. Je speelt tegen volwassen mannen. Ja, als je er een paar het bos in wil sturen of een actie wil maken zijn ze daar na een poosje wel klaar mee, dat merk je niet alleen maar dat ga je ook wel voelen. Vorig seizoen in de laatste periode mocht ik mee voor de bank en mee trainen. Mark van Os heeft me laten debuteren en zelfs één wedstrijd in de basis. Dat was de uitwedstrijd tegen GHVV. Ik moest startten als rechtsachter, dat was erg vreemd voor me en dat liep dus ook niet. Na een kwartiertje gooide Van Os alles om en kwam ik in de spits. In de jeugd heb ik veel in de spits gespeeld. Spits is een fijne positie als eindverantwoordelijke voor de goals, maar waar ik nu speel als rechtsbuiten bevalt me zeker ook. Met Nick (de Bil, red.) loopt het tussen ons wel goed en we kunnen altijd tijdens de wedstrijd wat wisselen.”

Vijf doelpunten in de bekercompetitie tot nu toe is best veel.

“Ik was vaak de man die aangespeeld werd en de juiste man de bal meegeven. Leuk dat ik nu aan de afwerking belangrijk kan zijn. Als je dat dan ook nog kan doen met een leuke actie maakt het nog mooier. Het is toch wel anders om voor zoveel publiek te kunnen spelen. Dat ben ik niet gewend. En als je er dan afgehaald wordt, zoals tegen WFB voor de beker, met een groot applaus doet dat wel wat met je. Ik was ook wel toe aan die wissel, of de trainer mijn enkels wilde sparen weet ik niet, maar wel een paar schopjes opgelopen.

Wat zijn je favorieten in de voetbalsport?

Keepers: Courtois is denk ik wel de beste, maar kan moeilijk kiezen ook Neuer is erg goed volgens sommige de beste van de wereld. De Gea is ook goed. Je bent zo goed als je laatste wedstrijd, ga voor Courtois.

Verdedigers: Sergio Ramos. Je ziet altijd de absolute wil om te winnen, een leider van formaat. Ja, hij pakt vaak rood, ja hij maakt vaak smerige overtredingen, maar een wereldvoetballer om naar te kijken.

Middenvelder: Daar heb ik er wel twee. Luka Modric en Kevin de Bruyne. Het lijkt bij De Bruyne of het allemaal geen moeite kost pass over 70 meter en dan rustig doorlopen, klasse. Modric, het loop vermogen kleine voetballer, maar geweldig aan de bal.

Aanval: Daar blijven er maar twee over, Ronaldo en Messi . Messi is puur natuur maar het werk wat Renaldo in zijn lichaam stopt. Hoe hij zichzelf traint om de beste te zijn. Tussen die twee zal nooit duidelijkheid komen wie nu echt de beste is.

Heb je zelf veel talent of moet je er hard voor werken?

“Ik weet dat ik er best veel aan moet doen. Mijn linkerbeen? Ooit mijn rechtervoet gebroken en in die periode toch veel met links gedaan. Schieten gaat wel redelijk een pass geven ook wel. Maar ben wel rechts, heb denk ik wel een actie maar ben niet snel, daar kan ik zeker verbeteren. Maar voorlopig is mijn doel een belangrijke speler voor Rozenburg te worden, Niet één wedstrijd maar een heel seizoen. Een speler die het team kan helpen en bij Rozenburg presteren, presteren, presteren. Het kan niet altijd met drie doelpunten dat snap ik ook wel. Ik ben 17 jaar en speel in Rozenburg 1, ik voetbal met plezier in een super team, kan het met iedereen goed vinden ook met de oudere jongens. Ben goed opgevangen en ik voel me één van hun. Je wordt behandeld als gelijke fijn om in zo’n team te spelen. En dromen, we moeten wel reëel blijven. Ik speel als 17 jarige in de derde klasse, met de toekomst ben ik niet zo bezig. Rozenburg is een mooie club om voor te spelen, daar is niets mis mee.

Tot slot

Als jeugdspeler speelde Bethslot altijd in hoger team dan zijn leeftijdsgenootjes. Hij maakte een uitstapje naar Excelsior Maassluis, maar voelde zich daar op den duur toch niet thuis. De nieuwe trainer, Peter-Marcel Nauta, is zeker een goede toevoeging voor deze groep. Hij bewaard de rust, natuurlijk moet er serieus getraind worden maar er is meer plezier in de groep en daar is de nieuwe trainer niet onbelangrijk. En als je me vraagt waar staat Rozenburg in de competitie na 26 wedstrijden denk ik ‘Hoog in de middenmoot moet wel kunnen’.

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 18th. .