Er wordt hard gewerkt op het trainingskamp in Spanje. Op vrijdagochtend stond er een wedstrijd gepland tegen tweedeklasser Geinoord. De Rood Gelen waren te sterk en wonnen met 3-0. Bij Rozenburg in het doel Silvio Spiessens die onlangs aan de selectie is toegevoegd. Voor Spiessens in zijn eerste wedstrijd gelijk de ‘NUL’.

Lees meer: Rozenburg wint in Valencia van Geinoord

Rozenburg is op weg naar Valencia in Spanje in voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Maar de Rood Gelen kijken niet alleen naar de tweede seizoenshelft, natuurlijk ook naar het volgende seizoen. En er is nieuws te melden. Regillio van Buuren is bezig aan zijn laatste seizoen op West. En ook doelman Joel Boessen keert volgend seizoen niet terug in de selectie.

Lees meer: Rozenburg kijkt naar het seizoen 2020 – 2021

Coach Peter-Marcel Nauta moest nogal wat wijzigingen aanbrengen in zijn team. Om diverse redenen waren Regillio van Buuren, Maik den Ouden, Bryan van der Laan, Stefan van Es en doelman Ünal Bayka niet beschikbaar. Voor de coach een mooie gelegenheid om spelers te laten spelen die niet zoveel minuten maken voor het vlaggenschip van West.

Lees meer: Rozenburg wint van GHVV

Voor Rozenburg zijn de oliebollen de champagne alweer verleden tijd. De ploeg van Peter-Marcel Nauta is weer volop in training en na een vriendschappelijk potje tegen GHVV, zaterdag 11 januari, vertrekken de Rood Gelen naar Spanje om in Valencia de puntjes op de – i - te zetten voor de tweede helft van het seizoen.

Lees meer: Voorbereiding op de tweede seizoenshelft begint tegen GHVV

Op een nat, koud en vooral winderig sportpark aan de Oldegaarde bleef Rozenburg met lege handen. Coach Nauta had gekozen om wat behoudender te spelen en niet in het open mes te lopen. Rozenburg had voor de wedstrijd al 24 doelpunten tegen en dat is wat veel voor een ploeg in het linkerrijtje. Een aangepast 1-4-4-2 systeem en wat compact spelen vanaf de eigen zestien moest de strategie zijn om Charlois te bestrijden.

Lees meer: Rozenburg loopt schade op tegen Charlois

Vorige week een zeperd, of op zijn minst een tegenvallend resultaat, op sportpark West waar Rozenburg verloor van koploper Sparta. Na 90 minuten stond er 2-5 op het scoreboard. Ook even weg van de bovenste plaatsen op de ranglijst. Zaterdag tegen Charlois een wedstrijd tussen de nummer 4 en de nummer 5 op de ranglijst aan de Oldegaarde in Rotterdam.

Lees meer: Kan Rozenburg het kalenderjaar winnend afsluiten

Een maatje te klein had er ook boven het artikel kunnen staan. Ook al had Rozenburg kansen in de eerste helft zeker voor Floris van den Heuvel, maar mocht de ploeg van Peter-Marcel Nauta ook niet klagen dat er na 45 minuten nog maar 0-1 op het scorebord stond. Inmiddels is het verschil met de achtervolgers van Sparta 7 verliespunten en Rozenburg op plaats 4, zelfs 8. Sparta is duidelijk de te kloppen ploeg in de tweede klasse D en de terechte koploper.

Lees meer: Sparta de terechte koploper in 2D

De slotminuten van de wedstrijd van vorige week tussen Strijen en Rozenburg zijn ook zaterdag als koploper Sparta opbezoek komt nog voelbaar. De kaarten regen, al dan niet terecht, van een overigens sportieve wedstrijd in Strijen waar de scheidsrechter mee besloot heeft vooral consequenties voor Rozenburg. Maik den Ouden, Nick de Bil en Bryan van der Laan zullen niet kunnen starten vanwege een schorsing van één wedstrijd.

Lees meer: Breedte selectie van Peter-Marcel Nauta getest

Uiteindelijk was er een puntendeling in Strijen, waar op het plaatselijk sportpark, na 90 minuten 1-1 op het scorebord stond. Een puntendeling die gezien de wedstrijd zeker de verhoudingen in het veld weergaf. Rozenburg eindigde met 10 man doordat Maik den Ouden, misschien wel een beetje onnodig, tegen twee keer geel is rood aanliep. Wat er na het laatste fluitsignaal nog met en rond scheidsrechter Gieles gebeurde is zeker voor het publiek dat langzaam huiswaarts vertrok niet helemaal duidelijk geworden. In ieder geval wat wapperen met gekleurde kartonnetjes, welke kleur werd niet helemaal duidelijk.

Lees meer: Pijnlijk slot voor Rozenburg in Strijen

De volgers en supporters die alle of de meeste wedstrijden hebben gezien zullen het eens zijn. Het moet soms uit de tenen komen, maar na negen wedstrijden kan je moeilijk volhouden dat het allemaal geluk is. Rozenburg staat op plaats twee en dat kan niet allemaal toeval zijn.

Lees meer: Rozenburg naar Strijen om de tweede plaats te verdedigen

Een wedstrijd die niet altijd mooi was, maar tot de laatste minuut wel heel erg spannend. Rozenburg moest een vroege voorsprong verdedigen, omdat het een tweede treffer niet achter CWO doelman Elton Evora in het netje kreeg. Voor Rozenburg 3 heel belangrijke punten, goed voor plaats twee op de ranglijst.

Lees meer: Hard werken en een beetje geluk brachten Rozenburg 3 punten

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Saturday the 18th. .