Rozenburg is zeker een ploeg die met de beste van de tweede klasse D mee kan, maar wat de ploeg van Peter-Marcel Nauta afgelopen zaterdag in Krimpen aan de IJssel liet zien was Rozenburg onwaardig. Nauta is een trainer die zijn ploeg veel vertrouwen geeft en lang laat staan. Maar verdedigend was het tegen DCV onder de maat en aanvallend speelde de voorwaartse een andere wedstrijd. Als DCV de kansen beter had benut was de wedstrijd voor de rust al beslist en had er 5-0 op het scorebord gestaan in plaats van de 1-0 nu.

Lees meer: Rozenburg krijgt meer dan het verdiende in Krimpen aan de IJssel

Zaterdag tegen DCV is voor Rozenburg een wedstrijd van aansluiting houden bij de top of wegzakken naar de middenmoot van de tweede klasse. Bij een overwinning blijf Rozenburg serieus meedoen in de kop van de ranglijst. Bij verlies zakt de ploeg van Peter-Marcel Nauta terug naar de middenmoot. Op zich geen schande om als promovendus na 8 wedstrijden in de middenmoot van de tweede klasse te vertoeven. Maar het Rozenburg van Nauta heeft dit seizoen aangetoond een ploeg te zijn waar rekening mee moet worden gehouden, en de grenzen nog lang niet heeft bereikt.

Lees meer: Sleutelwedstrijd voor Rozenburg

Rozenburg moest afgelopen zaterdag voor de derde keer dit seizoen de punten aan de tegenstander laten. Als je in een uitwedstrijd vier keer scoort zitten de punten meestal in de tas. Afgelopen zaterdag was dat voor Rozenburg niet zo. Vooral omdat Rozenburg nogal wat cadeautjes uitdeelde op sportpark De Lange Weide. Uiteindelijk stond er na 90 minuten 6-4 op het scorebord.

Lees meer: Bryan van der Laan:”Wel realistisch blijven, we zijn wel een promovendus”

Afgelopen zaterdag was er de misschien wel onnodige nederlaag op de thuisbasis tegen Alexandria. Een nederlaag, zoals de trainer van Rozenburg verder in dit artikel zegt, op zijn conto komt te staan. Het was een gok om met 10 man, na de rode kaart van Elroy van Seventer, vol voor de winst te blijven gaan. Maar ondanks het verlies is Rozenburg nog steeds koploper in de tweede klasse D, en daar heeft de man aan het roer bij Rozenburg, Peter-Marcel Nauta, ook een groot aandeel in.

Lees meer: Kan Rozenburg zich zaterdag revancheren

Het moet voor Rozenburg een dilemma zijn geweest afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen Alexandria’66 uit Rotterdam. Na de rode kaart van Elroy van Seventer, in de 76e minuut, het gelijke spel koesteren of toch vol voor de winst gaan. Het was spannend tot de laatste seconde en net als tegen SVS een paar weken geleden 3 doelpunten in blessuretijd. Tegen SVS stond Rozenburg met lege handen en verloor met 2-3, dat zelfde lot was er voor de ploeg van Peter-Marcel Nauta ook afgelopen zaterdag tegen Alexandria’66.

Lees meer: Rode kaart en schade voor Rozenburg

Handhaven, het liefst rechtstreeks, is het doel voor de ploeg van Peter-Marcel Nauta. Maar als je naar de resultaten kijkt van deze competitie is er misschien nog wel meer mogelijk. Na vijf wedstrijden vier punten los van de nummer twee Binnenmaas. Bij winst zaterdag tegen Alexandria komt de eerste periode wel erg dichtbij.

Lees meer: Wat is er nog meer mogelijk voor Rozenburg

Wie afgelopen zaterdag op het gemeentelijk sportpark in Numansdorp een paar minuutjes te vroeg naar huis is gegaan, heeft wat gemist. Het venijn zat in de staart met Rozenburg als grote winnaar. Rozenburg nam de punten mee naar West en blijft de toch wel verrassende koploper in de tweede klasse D.

Lees meer: Drie doelpunten in blessuretijd

Rozenburg ondanks het teleurstellende verlies van vorige week tegen SVS, 2-3, nog steeds koploper in de tweede klasse D. Als promovendus een resultaat om meer dan trots op te zijn voor de mannen van Peter-Marcel Nauta. Maar het had nog beter kunnen zijn. Afgelopen zaterdag was SVS niet de betere ploeg op West, zeker niet. Toch met lege handen, dat was zuur.

Lees meer: Nog steeds de trotse koploper

Als koploper zijn de verwachtingen voor de aanhang van de Rood Gelen misschien wel wat hooggespannen. Maar de overwinningen moeste soms wel uit de tenen komen, zoals tegen Vitesse Delft in de allerlaatste seconden van de wedstrijd. Afgelopen zaterdag tegen SVS lukte dat niet. Waar Rozenburg in de vorige wedstrijden de wedstrijden naar zich toe wist te trekken stonden nu paal, lat en een missertje van doelman Ünal Bayka succes in de weg.

Lees meer: Rozenburg morst onnodig punten

Er komen de komende weken nog lastige wedstrijden aan, NSVV, Alexandria’66, Binnenmaas, DCV, maar het lastigst is altijd de eerst komende wedstrijd. En dat lijkt voor Rozenburg niet anders. Negen uit drie en koploper in de tweede klasse D. Een start die opmerkelijk mag worden genoemd en lijkt het erop dat Peter-Marcel Nauta zijn huiswerk goed heeft gemaakt. In een interview elders op deze site sprak hij van 10 punten uit de eerste vier wedstrijden. Met een gelijkspel zaterdag heeft zijn Rood Gele Brigade het eerste doel bereikt of kan het nog beter?

Lees meer: Kan SVS zandstrooien in de radertjes van Rozenburg

Rozenburg verrast vriend en vijand en is na drie wedstrijden koploper in de tweede klasse D. Afgelopen zaterdag wist de ploeg van Peter-Marcel Nauta Delta Sport, vorig seizoen nog eersteklasser, aan de zegekar te binden. Mooi was het niet altijd, maar zoals aanvoerder Bryan van der Laan na afloop vertelde ‘Wie weet dat over twee weken nog’.

Lees meer: Rozenburg koploper in 2D

Copyright © 2019 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 14th. .