De competitie begint op 21 september, dat lijkt nog ver weg maar zoveel tijd heeft Peter-Marcel Nauta niet. Zoals het schema er nu uitziet nog twee oefenwedstrijden en dan staat het bekertoernooi voor de deur. En dan moet Rozenburg er staan. Zaterdag was de eerste wedstrijd tegen vierdeklasser NOC Kralingen. Rozenburg kwam niet verder dan een 3-3 gelijkspel, en dat was, zonder afbreuk te doen aan het frisse spel van de Kralingers, te weinig.

“We moeten denk ik snel naar een basis toe”, vond ook aanvoerder Bryan van der Laan na afloop van de eerste oefenwedstrijd. “Als je met 2-0 voorstaat mag je dat nooit meer weggeven, ook niet in een oefenpotje. We hebben goed getraind van de week, maar was nog wat zoeken naar de patronen. De vierdeklasser deed het niet slecht, maar wij moeten beter kunnen. Ik begrijp dat alle spelers speelminuten moeten krijgen, maar over drie weken begint het bekertoernooi en dan moeten we er wel staan. We moeten nog fitter worden en de linies beter bij elkaar houden. Het veld was vandaag bij vlagen veel te groot, dat moet beter. We hebben toch wel een grote groep die moeten we bij elkaar houden, die hebben we nodig. Vorig seizoen was dat een stuk makkelijker. Toen wonnen we veel dat zal misschien dit seizoen wel anders zijn. Vandaag was het te slap.”

Coach Nauta startte met drie keepers, Ünal Bayka, Rick Otte en Joel Boessens. De sluitposten speelde ieder een half uur. Voor het vertrouwen naar de verdedigers toe zal de coach, daar snel een keuze moeten maken. Op het middenveld speelde nieuwkomer Patrick Struijk een helle wedstrijd. Struijk lijkt op het middenveld, als box to box speler, een vaste waarde te worden voor dit Rozenburg, alhoewel de nog op vakantie zijnde Marnix Sonneveld ook op die positie goed uit te voeten kan. Ook afhankelijk of Regillio van Buuren centraal in de verdediging gaat spelen of op het middenveld blijft, een positie waar hij vorig seizoen speelde. Nauta zal al vroeg in het seizoen keuzes moeten maken. Yordys Ramirez kwam niet verder dan een minuut of 10 in de hoofdmacht. Ramirez maakte zijn opwachting in de tweede helft maar moest er, met spierproblemen in de kuiten, na 10 minuten alweer vanaf. De eerste kans in de wedstrijd was voor nieuwkomer Patrick Struijk. Vanaf een meter of 20 schoot hij de bal loeihard, buitenbereik van de doelman, op de paal. Spits Nick de Bil had de bal in de rebound voor het intikken, maar schoot de bal huizenhoog over. In de 23e minuut kwam Rozenburg dan wel aan de leiding. Op een voorzet van rechterspits Stefan van Es gaf Nick de Bil de doelman van de Rotterdammers geen kans. Een paar minuten later was het Floris van den Heuvel die bij de tweede paal vrijstaande Sander Kraaijeveld de bal op een presenteerblaadje gaf, 2-0. En eigenlijk was het een wedstrijd voor de ploeg van Peter-Marcel Nauta om door te drukken, zover kwam het niet. In de tweede helft kwam NOC Kralingen door doelpunten in de 12 en de 25 minuut langszij en bleef Rozenburg het antwoord schuldig. Rozenburg kwam nog wel op voorsprong door een doelpunt vanaf 11 meter van aanvoerder Bryan van der Laan, er stonden toen 35 minuten in de tweede helft op de klokken. Maar twee minuten later, kon het bijna niet uitblijven, lag de bal ook aan de andere kant op de stip, 3-3. Rozenburg speelde in het centrum van de verdediging eerst met Maik den Ouden en Vince Lissenberg en later met Elroy van Seventer en Regillio van Buuren. Waar Nauta voor gaat kiezen? In grote lijnen lijkt Nauta zijn team voor de tweede klasse wel voor ogen te hebben, maar de coach was zuinig met zijn uitspraken. Onur Zaif, Marnix Sonneveld en Jeffrey Bokma kwamen nog niet in actie.