Spelen voor het eggie, alhoewel Rozenburg het ook een beetje ziet als een verlenging van de voorbereiding. Ondanks dat zijn er toch nog wel wat kansjes om de poulefase door te komen. De eerste twee in de poule gaan over naar de knock-out fase. En ook al spelen de tegenstanders van Rozenburg al wat langer op een hoger niveau zijn de Rood Gelen niet helemaal kansloos.

Meeuwenplaats begint aan het tweede seizoen in de tweede klasse, Oostkapelle heeft al 5 seizoen ervaring op tweedeklasser niveau. En Brielle is een eersteklasser en begint op dat niveau aan het 6e seizoen. Rozenburg was al de jaren op derde klasse niveau gewend dat alleen de winnaar van de poule doorgaat. Dat is bij de eerste- en tweedeklassers anders. Een schrijven van de KNVB heeft 16 artikelen en hebben we de meest relevante eruit gehaald. Voor het hele document verwijzen we naar de KNVB site.

Artikel 2

De eerste ronde wordt gespeeld in poulevorm. Een poule bestaat in principe uit vier, maar minimaal uit drie en maximaal uit vijf elftallen. De teams werken een halve competitie af. Hoofdklasse De verenigingen die uitkomen in de hoofdklasse 2019/’20zijn bij deelname aan de districtsbeker vrijgesteld voor de poulefase. Zij stromen in de eerste knock-outronde in. Poules eerste en tweede klassen Alle verenigingen die in de eerste en tweede klassen zaterdag- en zondagvoetbal van de zes districten uitkomen, worden bij elkaar ingedeeld. Het uitgangspunt hierbij is dat verenigingen die in de competitie tegen elkaar uitkomen niet in dezelfde poule worden ingedeeld. Dit betekent dat elftallen uit verschillende districten bij elkaar kunnen worden ingedeeld. De nummers één en twee van de poules plaatsen zich voor de volgende ronde in hun district.

Overige poules

De verenigingen die uitkomen in de derde tot en met de laagste klassen standaardvoetbal, evenals de kampioenen en periodekampioenen van de reservehoofdklassen, worden per district bij elkaar ingedeeld. Voor zover mogelijk is er sprake van regionale indeling van de poules, rekening houdend met het niveau van de vereniging. De winnaar plaatst zich voor de volgende ronde.

Eindigen in de eindrangschikking in een poule meerdere elftallen met een gelijk aantal wedstrijdpunten op plaatsen die recht geven op de volgende ronde, dan beslist het doelsaldo van deze halve competitie. Het elftal met het beste doelsaldo gaat dan door naar de volgende ronde. Indien ook het doelsaldo gelijk is, dan is het meeste aantal doelpunten vóór bepalend. Mocht ook hierdoor geen beslissing worden verkregen, dan beslist het onderlinge resultaat. Mocht ook dat gelijk zijn, dan wordt een beslissingswedstrijd op neutraal terrein met verlichting op een avond in de week vastgesteld. De beslissingswedstrijd wordt bij een gelijke stand na twee keer 45 minuten direct gevolgd door het nemen van strafschoppen, conform de spelregels veldvoetbal(dus niet meer ABBA).

Artikel 3

De verenigingen die uitkomen in de hoofdklasse, evenals de nummers één en twee van de poules die bestaan uit eerste en tweede klassen en de nummers één van de overige poules, vervolgen het bekertoernooi via het knock-outsysteem. De wedstrijden worden, door loting, per district vastgesteld op de wedstrijddagen die de betreffende medewerker organisatie competitie vaststelt. Vanaf de tweede knock-outronde is sprake van een verplichte openbare loting, waarbij de mogelijkheid bestaat direct door te loten voor de rest van het bekertoernooi

Artikel 5

Een wedstrijd die in een weekend wordt vastgesteld en waarbij een zaterdagvereniging is betrokken, wordt op zaterdag vastgesteld. Als ook een zondagvereniging is betrokken, dan wordt de wedstrijd zover als mogelijk vastgesteld op zaterdag met aanvangstijdstip 17.00 uur. Blijkt dit niet mogelijk te zijn, bijvoorbeeld door het ontbreken van een geschikte lichtinstallatie, dan wordt de wedstrijd vastgesteld op het uiterste aanvangstijdstip conform het gestelde in het Handboek competitiezaken AV. In overleg met de tegenstander kan ook de keuze vallen op een andere dag. Deze dag moet voorafgaan aan de betreffende bekerronde.

Mocht Rozenburg door de poulefase komen zullen we later nog een keer terugkomen op de regels in het knock-out systeem. Nieuwe spelers die in het bekertoernooi hebben gespeeld kunnen hun overschrijving niet meer ongedaan maken, en zijn voor het komende seizoen aan Rozenburg verbonden.

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 31st. .