Zaterdag begint het bekertoernooi voor Rozenburg met de thuiswedstrijd tegen Meeuwenplaat. Het oorspronkelijke aanvangstijdstip van 17:00 uur is vervroegd naar het gebruikelijke tijdstip van 14:30 uur. In de poule bij Rozenburg niet de enige wijziging. De oorspronkelijke uitwedstrijd van Brielle is omgezet naar een thuiswedstrijd, omdat de velden bij Oostkapelle nog niet speelklaar zijn. In Brielle wordt er om 14:15 afgetrapt. De eerste klasse, en torenhoog favoriet, heeft nu twee thuiswedstrijden.

Rozenburg tegen zondag tweedeklasser Meeuwenplaat op sportpark West. Voor Rozenburg ondanks dat de ploeg van Nauta nog opzoek is naar de basis elf een wedstrijd waar de winst wel voorop staat. De kansen op een rondje verder zijn toegenomen, doordat er bij de eerste en tweedeklassers twee ploegen naar de knock-out fase gaan. Bij tegenstander Meeuwenplaat zullen de ouderen onmiddellijk denken aan doelman Perry Hoogstad en Ronald Vermeulen die in de hoogtijdagen van Rozenburg, spelen op het allerhoogste amateurniveau van Nederland, beide de overstap van Meeuwenplaat naar Rozenburg maakte. Maar ook oud Feyenoorder en al jaren lang speaker in de Kuip Peter Houtman begon zijn voetbalcarrière bij Meeuwenplaat. Meeuwenplaat vernoemd naar de gelijknamige wijk van deelgemeente Hoogvliet is in 1961 opgericht en speelde in de eerste jaren van haar bestaan op de velden van Hoogvliet aan de Balikpapanstraat. Omdat Meeuwenplaat op zondag speelde kon dat ook en leverde dat verder geen probleem op voor de veldbezetting. In de 58 jaar van haar bestaan kende Meeuwenplaat wisselende successen. De eerste jaren gespeeld in de RVB om later in de KNVB competitie door te stromen. Na problemen in de beginjaren van deze eeuw inmiddels weer in beter vaarwater en een tweedeklasser in de zondagafdeling. Waar andere verenigingen in Hoogvliet steeds maar weer een fusie aangingen, zoals VV Hoogvliet eerst met sportclub Delta en later met Rijnmond Sport en Animo Hoogvliet na 35 jaar ophield te bestaan, bleef Meeuwenplaat Meeuwenplaat en zoals Wilfred de Faria het clublied ooit in de zestigerjaren schreef ‘Wij wij zijn de meeuwen, wij zijn de meeuwen van de Meeuwenplaat’ en dat zijn ze nog steeds. Zaterdag de tegenstander van Rozenburg.

Peter-Marcel Nauta over de eerste bekerwedstrijd.

“Aanstaande zaterdag de eerste officiële wedstrijd van het seizoen 2019/2020, waarin we een club uit de zondag tweede klasse treffen, te weten v.v. Meeuwenplaat. Meeuwenplaat speelde de afgelopen jaren stabiel in derde klasse, maar er was altijd een meer dan gezonde ambitie om een stap naar boven te maken en die ambitie hebben ze afgelopen seizoen waargemaakt met een kampioenschap in de derde klasse. De laatste ontmoeting tussen Rozenburg en Meeuwenplaat dateert van 14 augustus 2012, ook in het kader van de districtsbeker, destijds won Rozenburg met 6-1 en sloot het de poulefase af als groepswinnaar. In een poule met v.v. Brielle (1ste klasse), v.v. Oostkapelle/Domburg (2de klasse) en v.v. Meeuwenplaat zal dat een lastige opgave worden, echter de nummer 1 en 2 gaan door in de poule dus er liggen zeker mogelijkheden. Brielle is de favoriet om als nummer 1 de poulefase af te sluiten, dus het is aan ons om te proberen de 2de plek te behalen. De voorbereiding verloopt verder prima, alle spelers hebben speeltijd gehad en er is hard gewerkt op de 3 trainingsavonden per week. Afgelopen zaterdag waren de contouren te zien van waar we aan werken sinds de start van de voorbereiding, en dat geeft veel zelfvertrouwen. De tijd van wisselen om speeltijd te geven is nu klaar, vanaf nu is het werken aan de basis voor de start van de competitie. We beschikken zaterdag over een nagenoeg fitte selectie, alleen Jeroen Brobbel (sleutelbeenbreuk), Floris van den Heuvel (enkel) en Onur Zaif (vakantie) ontbreken nog.”

De wedstrijd, zaterdag 31 augustus 2019, op sportpark West begint om 14:30 uur

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 31st. .