Het lijkt simpel. Na het verlies van afgelopen week tegen Meeuwenplaat heeft Rozenburg nog maar één kans om door te gaan en dat is twee keer winnen. Coach Peter-Marcel Nauta vertelde dat ook met een kwinkslag na de wedstrijd van zaterdag. Winnen van eersteklasser Brielle zal niet eenvoudig zijn zaterdag op het Geuzenpark in Brielle. Maar een kans is er natuurlijk altijd.

Rozenburg begon het bekertoernooi slecht en gaf in het laatste kwartier een 3-1 voorsprong simpel weg en verloor van Meeuwenplaat met 3-5. De kansen voor de Rood Gelen zijn, zeker na dat verlies, geslonken om verder te komen in het toernooi. Aanvankelijk zag de coach van Rozenburg het als wedstrijden waar hij aan de basis zou kunnen bouwen. Of dit is wat Nauta daarmee bedoeld. Stefan van Es is er zeker niet bij tegen Brielle. Van Es zit 3 wedstrijden straf uit voor zijn rode kaart tegen Meeuwenplaat. Ook verdedigend wat mutaties zaterdag op het Geuzenbpark of juist een mogelijkheid om met andere spelers op die plaatsen te spelen. Floris van den Heuvel had graag gespeeld tegen zijn oude ploeg. Maar een enkelblessure gooit daar roet in het eten.

Peter-Marcel Nauta over de wedstrijd tegen Brielle

“In de 2de poule wedstrijd van de districtsbeker treffen we zaterdag 1e klasser v.v. Brielle. Brielle won haar eerste bekerwedstrijd met 4-2 van St. Oostkapelle/Domburg en heeft dus de favoriete rol tot op heden waargemaakt. In dat op zicht heeft Brielle het dus veel beter gedaan dan wij zelf, want als je een kwartier voor tijd met 3-1 voorstaat, dan mag je niet met 3-5 verliezen. Buiten de eerste 20/25 minuten hebben we een matige wedstrijd afgeleverd, waarin we geen controle over de wedstrijd hadden, niet dominant waren aan de bal en er werd niet met de juiste intensiteit gespeeld. Afgelopen dinsdag hebben we ons redelijk hersteld tegen een combinatie elftal van v.v. Zwaluwen. Zij speelden met de reserves van 1 aangevuld met 2de elftal spelers, een tegenstander op Hoofdklasse niveau. Uiteindelijk winnen we deze partij met 1-3 (rust 0-1) door doelpunten van Jeffrey Bokma, Vince Lissenberg en Bryan van der Laan, maar bovenal werd er goed en gedisciplineerd gespeeld, een wereld van verschil met de zaterdag ervoor. De kans is klein dat we nu nog doorgaan in de beker, dus is het zaak om het spelniveau van afgelopen dinsdag als doelstelling te hanteren. Wanneer we in staat zijn om dit te behalen, dan kunnen we Brielle prima partij bieden en maken we weer stappen richting de start van de competitie. Zaterdag kunnen we in ieder geval niet beschikken over Regillio van Buuren, Jordie de Groot, Jeroen Brobbel, Floris van de Heuvel en Stefan van Es.”

De wedstrijd die op het Geuzenpark in Brielle wordt gespeeld begint zaterdag ,7 september 2019, om 14:30 uur.

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Monday the 25th. .