Vorig seizoen niet door in de beker en dat lot wacht Rozenburg ook dit seizoen. Kennelijk is de beker toch niet een toernooi waar Rozenburg kan uitblinken. Deels omdat in de periode van die wedstrijden de selectie zelden compleet was. Vakanties, weekendjes weg, blessures en zelfs schorsingen waren er debet aan. Maar ook omdat het spel tegen eerste- en tweedeklassers niet goed genoeg was. Vaak worden de wedstrijden om de beker gezien als een verlengstuk van de voorbereiding op de competitie. En dat was voor Rozenburg eigenlijk niet anders.

De beker winnen voor een net gepromoveerde ploeg naar de tweede klasse ligt niet voor de hand. Daarentegen zijn de belangen in competitie vele male groter. Welke doelstelling Rozenburg daar heeft ligt voor de hand, handhaven. We kunnen ons niet voorstellen dat meespelen voor de prijzen in het eerste jaar tot de doelstellingen behoren, maar onmogelijk is dat nu ook weer niet. Met een gunstige reeks meedoen voor een periode zou zomaar kunnen. Vorig seizoen haalde Peter-Marcel Nauta ook een huzarenstukje uit met zijn mannen. Dan weliswaar geen kampioenschap, maar wel een promotie via de nacompetitie. En wie had dat, bij de komst van Nauta, voorspeld. De competitie begint over acht dagen en dan zijn er geen excuses meer. De voorbereiding was zeker niet optimaal, maar ook weer niet dramatisch. Natuurlijk waren er wedstrijden waar Rozenburg in korte fases veel doelpunten weggaf. Maar ook hebben we een voetballend Rozenburg gezien die bij vlagen meer dan aantrekkelijk voetbal op de mat legde. Zaterdag de wedstrijd tegen Oostkapelle/Domburg, de laatste wedstrijd in het bekertoernooi. De laatste wedstrijd waar er nog geëxperimenteerd kan worden, als dat nog nodig is. Een wedstrijd die overigens gespeeld wordt bij v.v. Beverlanders in Kamperland (zie bericht op de homepage). Eens kijken hoe de coach van Rozenburg naar die wedstrijd kijkt. Overigens zal coach Peter-Marcel Nauta elke vrijdag, hier op sportenrozenburg, zijn licht laten schijnen over de komende tegenstander.  

Peter-Marcel Nauta

“Zaterdag de laatste bekerwedstrijd tegen de grote onbekende in deze poule, v.v. Oostkapelle/Domburg. De Zeeuwen verloren met 4-2 bij v.v. Brielle en wonnen de tweede wedstrijd met 0-2 bij Meeuwenplaat, hierdoor hebben zij dus een resultaat nodig tegen ons en dan kunnen ze als nummer 2 door in de beker. Ervan uitgaande dat Brielle haar sportieve plicht vervult tegen Meeuwenplaat. Voor ons is het de laatste oefenwedstrijd richting de start van de competitie, mits we voor a.s. dinsdag nog een tegenstander kunnen vinden. Momenteel zijn we nog niet waar we moeten zijn, we wisselen gedurende de gespeelde wedstrijden goede fases af met hele matige. Met name in de eindfase zijn we erg slordig, waardoor we mogelijkheden niet omzetten in kansen. Eigenlijk hebben we alleen tegen v.v. Zwaluwen een volledige wedstrijd goed gespeeld en goed afgesloten. Ten opzichte van vorig seizoen ligt de trainingsintensiteit van de spelersgroep veel hoger vanaf de start van de voorbereiding, en er wordt uitstekend getraind, maar dat biedt dus absoluut geen garanties. De wedstrijd daar gaat het uiteindelijk om. Het is zaak om zaterdag een goede partij af te leveren en ons zelf te belonen op de juiste momenten, dat geeft vertrouwen en dan spelen we weer makkelijker. We weten wat we kunnen, dus alle vertrouwen dat we in de juiste flow komen en klaar zijn voor de start van de competitie. We missen zaterdag in ieder geval Bryan van der Laan (werk), Jeroen Brobbel en Floris van den Heuvel (blessure), Paul Santra is onzeker en Jordys Ramirez gaat voorlopig speelminuten maken in het tweede elftal.”

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 31st. .