Rozenburg heeft de laatste bekerwedstrijd tegen Oostkapelle/Domburg met 1-3 gewonnen. Een wedstrijd waar de ploeg van Peter-Marcel Nauta liet zien voor een goed resultaat te kunnen knokken, maar ook vooral in de eerste helft het geluk had dat het vizier van de Zeeuwen niet op scherp stond. Alhoewel we daar Rozenburg doelman Ünal Bayka mee te kort doen. De Rozenburg sluitpost hield zijn ploeg zeker de eerste helft in de race.

“Vandaag zag je een Rozenburg dat wilde winnen en vooral voor elkaar wilde werken”, keek aanvoerder Nick de Bil met één oog naar het opstootje aan het einde van de wedstrijd. “Zij geven de bal niet terug nadat wij hem over de lijn hadden geschoten in de laatste minuut, dan krijg je soms wat irritatie. In de eerste helft was ons baltempo te laag. We probeerde wel te voetballen, maar er was te weinig beweging. We konden achterin moeilijk de bal kwijt en dan wordt het allemaal wat slordiger. Uiteindelijk mogen we blij zijn dat we met 1-2 de rust in gaan.”

Rozenburg had moeite met tegenstander Oostkapelle/Domburg. De wedstrijd werd overigens gepeeld op het kunstgrasveld van v.v. Beverlanders in Kamperland. Oostkapelle kreeg ook de betere kansen. Voor de Zeeuwen stond er nog wat op het spel. Immers bij winst en er vanuit gaande dat Brielle haar sportieve plicht bij Meeuwenplaat gaat doen, as. Dinsdag, kon Oostkapelle/Domburg als tweede door in de poule naar de knock-outfase. Gaf Rozenburg de doelpunten makkelijk weg in de verloren wedstrijden tegen Brielle en Meeuwenplaat, deze bekereditie, waren de intenties van de mannen van Nauta op het sportpark van Kamperland heel anders. Rozenburg begon aan de wedstrijd met Patrick Struijk en Sander Kraaijeveld op de bank. Rozenburg kwam maar moeilijk voor het doel van Oostkapelle sluitpost Dion Aerssens. Maar de eerste keer dat Bethslot Woldeamanuel daar verscheen was het ook gelijk prijs. De rechterspits van Rozenburg kreeg wat ruimte en mocht in de rebound van zijn eigen inzet de Oostkapelle doelman verrassen, 0-1. Het was voor de Rood Gelen niet direct een steuntje in de rug. Rozenburg kon moeilijk vat krijgen op het spel van Oostkapelle. Eigenlijk bij de tweede kans die Rozenburg kreeg in de wedstrijd was het, bij het ontbreken van Bryan van der Laan, aanvoerder Nick de Bil die voor de 0-2 zorgde. Met een beetje kappen en draaien stond er 0-2 op het scorebord. Er was een halfuurtje gespeeld op het sportpark van de Beverlanders. Een minuut later kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd. Remco van Welsum was de maker van de 1-2. Even moeten de meegereisde Rozenburg supporters gedacht hebben toch weer niet zo’n kwartiertje waar de Rood Gelen alles weggeven. Zover kwam het in Zeeland niet.

“We hebben ze op effectiviteit gepakt. Ze hadden in die eerste helft zeker wel 5 tot 6 goede kansen. Onze keeper pakte er ook nog wel een paar, maar goed daar staat hij ook voor”, met een grote glimlach van De Bil die zich zeker realiseerde dat het in die eerste helft ook anders had kunnen lopen. “We kwamen zeker anders de kleedkamer uit na de thee. We hebben niet zo’n beste voorbereiding achter de rug. Het gaat allemaal wat moeizaam. We geven veel doelpunten weg en dat was zeker voor vandaag ook een punt waar we het beter moesten doen. De eerste helft hadden we veel balverlies dat was de tweede helft veel beter. Vandaag hebben we voor elkaar gevochten en dat was de grote winst. Als je zegt dat we met veel wisselingen hebben gespeeld heb je gelijk. Vakantieperiode, werk, het zijn dingen waar je mee te maken hebt. We gaan volgende week zien met welke 11 de trainer de competitie in wil gaan. Uiteindelijk vandaag een terechte overwinning met de echte wil om te winnen. We kunnen met een goedgevoel naar huis.”

In de tweede helft een ander Rozenburg een ploeg zoals het in de competitie zal moeten spelen met opgestroopte mouwen. Rozenburg gaf de thuisploeg niet het idee dat er nog wat te halen was. En invaller Patrick Struijk beloonde zijn invalbeurt met een fraaie treffer in de slotfase (87e minuut). Volgende week zal Bryan van der Laan er zeker weer bij zijn. De aanvoerder ontbrak door werk, maar had ook nog last van een liesblessure. Het wordt nog puzzelen voor de coach van Rozenburg. Aanvaller Floris van den Heuvel kampt nog steeds met een enkelblessure en of de competitiestart te vroeg komt? In de tweede helft liet Nauta Marnix Sonneveld op links spelen en haalde Nauta Bokma, voor Struijk, naar de kant. Beide, Sonneveld en Struijk, speelde een helftje op de nummer ‘tien’ positie. Ook speelde Van Buuren, net als vorig seizoen, op het middenveld en niet in het centrum van de verdediging. Als Rozenburg dinsdagavond geen oefenpotje meer speelt, zijn nog wel opzoek naar een tegenstander, gaat het seizoen 2019-2020 nu echt beginnen.

Doel: Ünal Bayka. Achter: Vince Lissenberg, Elroy van Seventer, Maik den Ouden (Sander Kraaieveld 70e min.) en Jordie de Groot. Middenveld: Paul Santra, Regillio van Buuren, Marnix Sonneveld. Voor: Bethslot Woldeamanuel, Nick de Bil en Jeffrey Bokma (Patrick Struijk 46e min.).

Doelpunten: Bethslot Woldeamanuel 0-1 (21 min.), Nick de Bil 0-2 (31 min.), Remco van Welsum 1-2 (32 min.) en Patrick Struijk 1-3 (87 min.)